Lidström skulle kunnat göra att en sådan som Ljungh velat stanna

En helt ny värld har öppnat sig för Västerås IK. Hastigt och lustigt ska en av världens bästa hockeyspelare genom tiderna bo på heltid i staden med det relativt fattiga hockeylaget.

Ett lag som tappar en sympatisk Västeråskille som Markus Ljungh till ett annat allsvensk lag. Där Ljungh inte ens verkat intresserad av att stanna i VIK. Men vi vet ju inte vad som ligger bakom.

Att Ljungh lämnar är ju oerhört synd. En egen produkt som är bäst när det gäller med massor av potential. Det finns inget positivt med det. Förutom att VIK inte lät DIF plocka honom gratis, så man fick en slant att lägga till centerpotten i alla fall. Bra jobbat där.

***

Nu har Lidström chansen att göra en Kenny Jönsson. Sedan Kenny kom till Rögle har skåningarnas stolthet över klubben ökat och resultaten har varit oerhört goda.

Skillnaden är dock att Lidström vinner med 7-0 över fantastiska Kenny i Norristroféer. Det är ofattbart stort. Troligtvis kommer det dröja minst 100 år innan någon svensk vinner sju Norris som NHL:s bästa back igen.

Lidström skulle kunna ge VIK:s klubbmärke så oerhört mycket mer tyngd om han blev ett  VIK-ansikte utåt, vilket faktiskt känns välbehövligt i dagsläget. VIK:s stjärnor de senaste åren har ju inte direkt offrat hörntänderna när det gällt som mest.

***

Ekonomiskt gick VIK 400 000 kr plus och fick välbehövligt fylla på det egna kapitalet efter två förlustsäsonger. Men det är fortsatt små marginaler.

Om Lidström skulle vilja att VIK ska ha ett elitserielag har ju 42-åringen resurserna att få det att hända. Men självklart gör Lidström som han vill och förtjänar att hyllas för sin karriär oavsett.

***

Har för övrigt äntligen fått tag i en del intressant om okände Brady Leisenring. Håll utkik…

1 svar

  1. hoppas! skriver:

    vi är många som hoppas att du kommer till gulsvart kung lidas!!