Caputi ryktas till Oskarshamn & spännande tid väntar då NJ ska sätta truppen

Ska Luca bli smålänning? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG 

Enligt Björn Skarpsvärds Twitter är Luca Caputi klar för Oskarshamn. Därmed får IKO en lirare som är skicklig runt kassen med att screena målvakter och med sina fina händer skyffla in returer.

Ljumskarna är dock ett frågetecken så stort att VIK valde bort Luca trots att man inte har någon på pappret som direkt kan fylla hans skor. Luca hade också mycket svårt i kvalserien, kanske mycket beroende på ljumskarna.

***

NJ menade idag på VIK.se att han fått en slant att värva för. Det är troligen ingen jättestor summa och frågan är vad NJ ska prioritera?

En ersättare till Luca Caputi? Eller kan kanske exempelvis Brock Montpetit göra det jobbet att vara obekväm framför motståndarkassen?

En riktigt spelskicklig back? Just nu förefaller summan konstant av vassa offensiva backar sedan Mitell försvann och Angell kom, även om Angell är snabbare och tuffare. Ville inte NJ få ett puckskickligare försvar än ifjol? En joker är dock offensivt mycket begåvade Mathias Linnarud som enligt uppgifter VIK-ledningen tror mycket på – kanske till och med som PP-back i den andra uppställningen.

– En defensiv tuff back? Om nu man verkligen tror att Linnarud kan ta en plats bör NJ adressera bristen på tuffhet i laget. Drömmen hade ju varit någon som Alex Rouleau (sorry att jag tar upp det namnet igen) som beskrevs som både en mycket tuff men samtidigt spelskicklig back. Men sådana backar lär nog kosta multum.

– En tvåvägscenter med styrkan i det defensiva? McGrath & Fornataro är fina tekniker och playmakers men inte så super kanske i egen zon. Kanske behöver det balanseras upp lite? NJ har ju visat intresse för ”balanscentrar” som Stefan Gråhns och Emil Lundberg nyligen.

***

Insamlingen #bliviktig går vidare men har fått ett litet tillfälligt hack i skivan och man ligger kvar under 110 000 kr. Problemet är att ”bara” 157 personer har bidragit. De som bidragit har inte varit snåla och stöttat med nästan 700 kr per skalle.

Det borde väl finnas åtminstone 500 personer av de 2000 mer eller mindre ”die-hards” som går på ispremiären varje år som kanske borde vilja stödja. Eller? 500 personer * 700 kr ger 350 000 kr. Då börjar det likna något på riktigt.

***

För det är ganska dyrt med även skapliga hockeyspelare. Justin Donati, som Vita Hästen nyligen värvade, ska enligt uppgift kosta mellan 40 000 – 45 000 Euro netto för en säsong. Offensiv begåvning, visst, men ändå en spelare som från experthåll påstås vara ointresserad av att jobba hemåt…