Centerjakt och kanske frågetecken kring Patrik Berglund i Brynäs, koll på några centrar i ICEHL & Kristianstadslegenden om Alexander Molldén: ”Har SHL-potential”

VIK och Oscar Pettersson lyckades i det härliga playoff 3 våren 2018 bromsa poängkungen Fredrik Hansson med tufft spel då. Nu uttalar sig Hansson om Alexander Molldén FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK vill krydda på sin redan starka silly med ytterligare en tung centervärvning, utöver Mikael Frycklund. Och med allt som händer kring Patrik Berglund i Brynäs är det en hel del VIK-fans som drömmer om en comeback i Gulsvart.

Talade med en insatt följare av Brynäs:

– Om Berglund skulle gå med på att bryta sitt kontrakt rakt av så tror jag Brynäs skulle gå med på det, men frågan är väl om han vill spela i Allsvenskan. Men nu är ju er satsning äntligen seriös känns det som.

Hur var Berglund under säsongen?

– Bra på ”fasta situationer”, powerplay och i offensiv zon. Lite långsam över hela banan. Brynäs spelade dessutom med en hög press vilket inte passade långsamma veteraner, vilket var typ hälften av alla forwards.

– Det kändes inte som att varken Berglund eller resten av laget var i harmoni med hur tränarna ville att laget skulle spela.

***

Några teoretiska faktorer som skulle kunna tala för en comeback i VIK, men tänk på att Berglund har kontrakt med Brynäs över kommande säsong:

Nysatsningen i VIK mot SHL, att pappa/agent Anders jobbar för VIK igen (gällande arenafrågan), att Brynäs troligen behöver frigöra löneutrymme och att Patrik skulle få chansen att ”dominera” och vara med på något stort i hemstaden och avsluta karriären fint (efter en hel del frågetecken på sistone, som såklart måste rätas ut först).

Undertecknad har dock hört att VIK och Berglund inte alls ska vara nära varandra, trots en del faktorer alltså, rent teoretiskt, skulle kunna tala för en comeback i hemstaden.

Så VIK får högst sannolikt leta ytterligare en toppcenter någon annanstans.

***

Kollade upp en del intressanta centrar på pappret som gjort det bra siffermässigt i Österrike (ICEHL), en liga därifrån Z hämtat en del folk tidigare:

Men en som har en stenkoll där nere sa ungefär att ingen av dessa ovan är riktigt passande spelare för svensk hockey, enligt dennes känsla. I Österrike är det generellt sett hög klass på hockeyn, men mindre taktik, mer tuta-och-köra, lite mindre skridskoåkning och mer individualistiskt.

Rapuzzi har också redan skrivit på någon annanstans, likaså troligen Christoffer.

***

Till sist. Bloggen fick byta några ord med Fredrik Hansson, som nyligen avslutande en fin karriär som mångårig kapten och är en legend för Kristianstads IK, om VIK:s nya back Alexander Molldén:

– ”Molle” är en back med otroligt mycket hockey i sig. Förutom ett ruskigt skott tycker jag att han har bra blick, hårda pass och bra på att transportera pucken framåt, säger Fredrik till bloggen.

– ”Molle” har absolut sina styrkor i offensiven, men han kan även användas i boxplay där han täcker mycket skott. En bra värvning med SHL-potential, säger Fredrik avslutningsvis.

4 Responses

 1. Patrik skriver:

  Berglund?
  Vad ska vi med honom till?
  Sitter häktad!
  Ja, det är ju en bra reklampelare för VIK.

 2. Bozo skriver:

  Viktigt med tre bra centrar. Det laget som är bäst tredje kedja i slutet brukar stå som slutsegrare. Därför vinner Växjö guld och Löven går upp.

 3. anders skriver:

  finns det inte någon finsk ryss eller tjeckisk center att hitta eller är dom för dyra. Tänk en ny
  Miskhat Fakhrutdinov bara ryser i kroppen .

 4. Peter skriver:

  Skulle inte Väsbys Colin Smith kunna vara ett bra val av center för VIK?