Conny Strömberg behöver komma igång då VIK inte har råd med fler underpresterande topp-6-forwards denna säsong

Conny Strömberg måste komma ur sin svacka snabbt nu. 39-åringen har -5 och bara två assist på de senaste sex matcherna och har inte imponerat spelmässigt i 5-mot-5 på länge. Vad behövs för att få fart på Strömberg? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Vi börjar med det positiva. Backsidan börjar sätta sig mer och mer.

Jacobsson är en stjärna, Helmersson blir elakare och elakare i egen zon och säkrare med pucken, Jonsson börjar hitta positionerna och Fredriksson ser också allt mer beslutsam ut. Angell har extremt hög högstanivå. Emmerdahl måste bara hitta formen från ifjol snart (snygg assist senast) och Hampus Larsson blir bättre desto mer istid han får.

På målvaktssidan ser Bjurö ut att på allvar utmana Fransson om förstespaden. Några bra matcher till av Bjurö och skiftet är ett faktum. Men räkna inte ut Fransson riktigt än. Fransson kommer säkert göra ett sista desperat försök att hitta den glöd gamle coachen Harald Lückner påstod saknas hos 34-åringen.

Men. VIK har lite brist på beprövade topp-6-forwards efter att man tappade två (McGrath & Fornataro) och bara hade råd med en ersättare (Urbas).

Då är det lite oroväckande att Conny Strömberg sett ut som en 39-åring på sistone. På de senaste sex matcherna är Conny -5 och har bara två assists (två andraassister i power play). Det håller inte om VIK ska börja vinna match efter match som kommer krävas nu då kanske Mora kommer sticka iväg.

Conny hamnar i tidsnöd och första enhetens powerplay har inte levererat så mycket på sistone. Conny vägrar skjuta och det blir kanske lite lättläst.

I Örebro hade spelgeniet två mer eller ständiga parhästar i snabbe allroundcentern Henrik Löwdahl och vasse snipern Johan Wiklander. I VIK har inte Conny alls fått samma kemi med några fasta kedjepolare. Istället har det ständigt bytts kedjor.

Det blev inte mycket av NJ:s dröm med Conny och Williams i samma kedja. Allsvenskan är en lite för snabb liga för det kanske.

Det var en välkalkylerad risk att värva en så pass gammal spelare. Rätt som det är kan spelare i den åldern tappa några hack i skridskoåkningen. (Nu ska det sägas att Conny varit sjuk och vi får väl tro att det är anledningen till det skrala spelet).

Men vi får verkligen hoppas att Conny hittar benen igen och att VIK hittar kedjepolare åt Conny. Laget har definitivt inte råd med ytterligare en underpresterande topp-6-forward denna säsong…

***

RÖSTA vad Du tycker här till höger!

4 svar

 1. GL skriver:

  Precis som Stefan Wallin föreslog på Gurkburken i oktober skulle jag helst se Angell med Emmerdahl.

 2. Viktor skriver:

  Hur bygger man ett lag? Det tror jag tyvärr att NJ inte förstår sig på. Titta på McGrath som återigen producerar i hockeyallsvenskan men nu för Oskarshamn. McGrath har troligen där fått den roll som passar honom och han är nu omgiven av de rollspelare han behöver.
  Samma med Angell, han har förbaskat hög högsta nivå (visar det dock för sällan) men han har ännu lägre lägsta nivå. Jag inbillar mig, att för att Angell ska lyfta till den nivå han visade i Karlskrona i fjol behöver han en backpartner som säkrar upp vid hans utflykter i offensiva och vid hans missar i backcheck. Denne backpartner finns tydligen inte i VIK. M.a.o. sälj! Bygg laget från grunden.

 3. Mikael Norén skriver:

  Viktor – absolut kickades Forna och McGrath, med all rätt. Men poängen var ju att de var tänkta topp-6-forwards, ben de var de inte tyvärr. Då tvingades de göra de bästa av detta och de hade råd med Urbas. Håller inte alls med om att Angell bör säljas!

 4. Viktor skriver:

  Micke – jag håller med om att Angell har hög högstanivå. Tyvärr har han även extremt låg lägsta nivå. Sätt honom på transferlistan!
  Tyvärr samma med Conny, hög högsta nivå och låg lägsta nivå. Upp på transferlistan!
  Förstår heller inte hur du vränger till NJ;s felköp med Fornataro och McGrath, dom tappades inte dom kickades!
  Fyll på med spelare som vill upp! Helst från det egna ledet!