Jacobsson & Montpetit glänste då VIK jagade ut hemmaspöket med helgjuten insats mot Björklöven

9 svar

 1. Viktor skriver:

  Angell är en trevlig och riskfylld lirare som tyvärr i VIK inte har hittat/fått någon backpartner som förstått hans genalitet, en backpartner som alltid ska vara beredd på att täcka upp för två. I VIK har Angell inte lyckats leva upp till förväntningarna. Hans nu största potential för VIK att stå transferslistan.

  Angående lyftet som måste till, från 1,5 p till 2,0 p per match, angriper jag återigen ledningskulturer.
  1) Låt NJ ta julledigt redan nu, inga nya störande nyförvärv. Enbart vara tillgänglig för slutförhandlingar om ett bra bud dyker upp på Angell. Kanske även ytterligare någon jänkare borde stå på transferlistan. Bara vetskapen kanske får dom att ge mer.
  2) Herrarna i båset, professor Filander, Hellas och Mitell måste ta ett steg till upp. Växa till att vara aktiva coacher och inte bara sågande tränare.
  Ett tips som bums som ska tillämpas är att bästa line från en match startar i lineup i kommande match. Mao i kommande hemmamatch mot Almtuna blir det:
  Bjurö
  Jacobsson + Larsson
  Andersson + Frycklund + Williams.
  Bra kämpainsatser ska premieras!
  Dessutom måste coacherna förstå att Timeout, med omskakning och påminnelser om gameplan, kan användas redan tidigt i match.
  Vidare att inte kladda med allt för stora omflyttningar i laget från match till match.
  3) Lagkaptensrollen har Helmer och så lär det väl förbli. Tror faktiskt att han sköter det bra i samband med domarsnack osv, men i typ AIK-matchen var han en av dem som inte fick igång gänget. Så låt de informella ledarna ta större plats, Fredda borde vara en. Jacobsson känns också given efter Björklöven-matchen.
  4) Varje spelare måste lita mer på sina egna kvaliter och våga utmana! Våga i varje situation! Våga vara helt slut efter varje match!
  SHL nästa?

 2. Mikael Norén skriver:

  Robban, Angell är en explosiv spelare. Jag har tidigare skrivit att det kanske är svårt att vara explosiv i 25 minuter/match. Kanske mer kvalité och mindre kvantitet skulle vara bra.

 3. Robban skriver:

  Visst är Angell skicklig men faktum är att
  1) Angell får väldigt mycket speltid (20-25 min per match)
  2) Angell inte sätter snabba första pass utan gillar att driva upp pucken, vilket innebär att VIK inte får till de snabba spelvändningarna
  3) Angell (-1) är tillsammans med Helmersson (-4) är de enda backarna som varit inne på fler mål bakåt än framåt i spel 5 mot 5.
  4) Angell gjort 6 av 14 poäng framåt i PP
  .
  Min slutsats är VIK inte tjänar på att Angell får så mycket speltid i spel 5 mot 5.

 4. Mikael Norén skriver:

  Robban och asdf, glöm inte m.m. Angells fantastiska avslut som gav tre poäng i Södertälje! Tror det bara är slumpen. Att laget nu har TVÅ backar med så hög högstanivå är något som verkligen talar för VIK. Det var länge sedan. Kan skapa sund intern konkurrens där de vill överträffa varandra, inbillar jag mig.

 5. asdf skriver:

  Robban, jag tänkte precis på samma sak under matchen mot Löven! Angell tycker jag brukar ha lite för mycket hybris med jämna mellanrum. Visst är det fint att han följer med i anfallen, men ibland är han mer forward än back och det kan hända för många gånger. Sen blir han sur väldigt enkelt också….

 6. Robban skriver:

  Funderade lite över Angells betydelse för laget och konstaterade att VIK vunnit 3 av de 4 matcher som Angell missat på grund av avstängning och skada.
  Med Angell: 22 matcher 28 poäng 51-58 i målskillnad, 1.27 poäng per match….
  Utan Angell: 4 matcher 9 poäng 14-5 i målskillnad, 2,25 poäng per match….
  Väldigt stor skillnad!
  Tillfällighet eller??

 7. Mikael Norén skriver:

  Viktor, tack för kalkylen och att lyfte laginsatsen, hoppas det håller. Angående frågan i förra inlägget om att titta i tabellen var det halvt på skämt 🙂

  Mario, Helmer är alltid och har alltid varit mycket bra utan puck, vilket för få verkat sett eller förstått. Nu har han putsat till spelet med puck också, vilket jag hyllade för bara någon match sedan. Det är svårt att få med allt i en matchrapport.

 8. Mario skriver:

  Förstår mig inte på dig, när Helmersson var helt under isen så tokhyllade du honom, nu när han faktiskt är bra, då skriver du inte ett skit om honom…

 9. Viktor skriver:

  Mina tre stjärnor för kvällen
  1 – Laginsatsen. Efter de fem trevande inledningsminuterna syntes det att alla ville vara med och göra jobbet. (Kanske inte vinna men att kämpa och göra jobbet. Att de individuella vinnarinstinkterna inte var med från start symbolisras tydligt av Montpetits friläge i första då han i stället för att skjuta passar in i slottet till välbevakade VIK;are och så rann den chansen bort)
  2 – Robin Jacobsson. I andra tog han tag i taktpinnen och visade just vad som saknas hos för många VIK;are nämligen VINNARINSTINKTEN. Kan det vara så att Robin Jacobsson nu axlat den härförande backroll som vi så länge saknat och längtat efter?
  3 – Bjurö. Jag fattar inte varför Filander brukar bänka honom efter matchavgörande insatser. (Endera tänker ”professorn” fel eller så är det NJ;s kontrakt som spökar)

  Plusstjärna till Montpetit. Härligt att se hans distinkta 1;a och 3;a. Mer av detta tack!

  Övriga resultat igår var överraskande och till den allsvenska spänningens fördel. Karlskrona ny tvåa med 43 p på 26 matcher. Mao 1,65 i snitt per match. Fortsätter trenden med en jämn serie kommer det att räcka med att enbart skrapa ihop 86 p för att bli tvåa och nå direktkval.
  VIK har nu ett snitt på 1,42 p per match och ett snitt på 1,5 p på de senaste åtta matcherna. Kan man höja prestationen till 2,0 p för återstående 26 matcher blir det 37 + 52 = 89 p. Alltså en plats i direktkvalet.
  Men för att höja prestationsnivån från 1,5 till 2,0 per match krävs en 30% höjning av spelarinsatserna, match- & lagmoralen och framförallt vinnarinstinkten.
  Kan Jacobsson vara den som tar tag i detta nu tillsammans Montpetit, Bjurö och övriga som du Mikael så förtjänstfullt nämnde ovan.