Connys Comeback inför Piteå, Kimby om Alenbring & scout om Leksands Madaisky

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Conny Strömbergs comeback har ökat pulsen rejält inför toppmatchen mot Piteå under lördagen. Spelgeniet hade så sent som i höstas bättre poängsnitt i Norge än spelare som Josh Soares och Zach Hamill plus även lite bättre än vad Johan Skiöld hade där ifjol. Än verkar således 42-åringen kunna producera.

I Västervik, där han enligt uppgift inte kom överens med medspelarna på något plan, tappade dock Conny farten i produktionen men var ändå på väg mot 22-23 poäng och där ligger någonstans ofta de bästa spelarna i Ettan då de varit i Allsvenskan. Uppenbarligen har Conny på något sätt lyckats bromsa åldrandet som få kan. Troligen är det den stora passionen till sporten som gjort det.

Nya ansikten för Conny att fira med nuförtiden. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Frågan är istället om VIK kan hitta en omgivning som tar fram det bästa ur Conny och vice versa?

Om svaret blir ja på den frågan kommer det bli en storartad braksuccé som kan bära hela vägen till Allsvenskan.

På VLT.se erkände Conny att han är ännu mer beroende av en bra omgivning nuförtiden. På pappret borde Lucas Venuto och Fredrik Johansson kunna komplettera Conny bra. Men det återstår att se i praktiken.

***

Det blir intressant att se Piteå gästa Västerås då de senast i Norrland körde över VIK spel- och målmässigt (4-0). Sedan den matchen har dock inte Piteå gått så överdrivet bra.

Frågan är alltså om Piteå är ett lag som passar VIK extra dåligt (som Östersund) eller om VIK hade sin sämsta match och Piteå sin bästa då lagen möttes senast.

***

Alenbring ger verkligen tuffhet och kan skapa oro hos motståndare. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Lite under radarn är alltså Douglas Alenbring tillbaka från ett lån i Enköping. Fick denna rapport från Enköpings tränare Robert Kimby gällande ”Dogges” 11 matcher där:

– På det stora hela är vi jättenöjda med Dogges tid hos oss. Han visade redan från första dag en jättebra inställning, menar Robert.

– Han bidrog med ett bra fysiskt spel och tuffhet som vi kände vi behövde. Tycker han tog för sig bra i gruppen och gav energi. Tror att det varit en väldigt bra lösning för båda parter, menar Robert Kimby avslutningsvis.

Låter således som VIK får tillbaka en mer matchtränad Dogge i bra form. Det kan visa sig vara en nyckel senare i tighta och tuffa matcher, om nu Dogge kan hitta formen från tidigt på säsongen 16-17 då han bland annat schysst golvade en stor KHL-tuffing i en träningsmatch…

***

Leksand har värvat backen Austin Madaisky. Så här säger en NHL-scout till bloggen om backen:

– Lång men inte fysisk. Styrkan är ett riktigt bra skott och är en expert i power play. Ganska svag defensivt, även klen skridskoåkare. Spelet har lidit av en skada. Kommer alltid att få DEL-jobb tack vare tyska passet…