Kapten Fredrik Johansson om att Conny Strömberg ansluter: ”En jätteskön kille”

Conny Strömberg spelade i VIK hösten 2014 innan det skar sig med VIK-ledningen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Patrik Zetterberg jobbade febrilt och lyckades till slut landa det 42-åriga unikumet Conny Strömberg. Marknadens mest begåvade spelare hamnade i VIK.

VIK:s power play lär öka tio procent nu.

Som Centralen tidigare skrivit har VIK:are som känner Conny gillat liraren när han var i VIK tidigare.

Conny lämnar ingen oberörd. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Ringde upp lagkapten Fredrik Johansson i ämnet:

– Det kommer bli jättebra med Conny. Känner stan, klubben och är en jätteskön kille, säger Fredrik.

Han har ju kanske ett speciellt rykte om sig, om man säger så…

– Jag lärde känna Conny under ett halvår i VIK tidigare. Han var jättebra på alla sätt, proffsig, seriös och jag märkte inget av det som det ryktas om på andra håll.

– Vi har ju inte fått igång vårt PP riktigt i AllEttan och där kommer Conny hjälpa. PP kan ju bli helt avgörande om man går upp eller inte.

Hur är känslan annars i gruppen?

– Klart det var väldigt tråkigt med Lehmann, han är otroligt skicklig och vi fick bättre och bättre kemi. Men annars är denna grupp en av de bästa jag sett, samtidigt är det ju lättare när man vinner många matcher.

***

Ovanstående kan ju låta som att Freddan hyllar Conny bara för att han är klar nu, men som Ni kära läsare vet har jag skrivit om detta ett tag.

***

Tänkbara kedjor nu till helgen:

Lucas Venuto – Fredrik Johansson – Conny Strömberg

Fredrik Hetta – Johan Skiöld – Manne Mattisson

Jesper Johansson – Oscar Pettersson – Anthon Eriksson

Hampus Wallin – Jesper Cederberg – Adam Lidström

Extra: Skoog. Skadade: Weiskog, Lehmann, Bergman och Mattsson. Pontus Holmberg till J-landslag i helgen.

Vad jag förstår kan det eventuellt finnas positiva små steg framåt för Bergman och Mattsson.

Väldigt många högerskyttar att tillgå. Tror man behöver en kreativ och producerande tredjecenter i form av Oscar Pettersson.

***

Rösta på startsidan vad tror om lagets chanser nu!

10 svar

 1. H-man skriver:

  Det känns som att det är panik och gå upp i HA. Jag är helt säker på att VIK inte ska stressa. Man faller tungt om man missar. Alla skador gör att det känns som panik med allting.

  • Marko skriver:

   Nä, det är ingen panik från VIK, alla vill upp men man har deklarerat att man inte äventyrar ekonomin en gång till utan det är kalkylerat risktagande som gäller. Problemet att INTE gå upp kan innebära att man tappar några spelare rill nästa säsong både från årets lag samt ev bra juniorer men också risk för svagare intresse från sponsorer och publik. Det nämnde ju Mikael för någon månad sedan på denna eminenta sida,dvs att det fanns risker om man inte går upp iår. Min övertygelse är att oavsett resultatet för denna säsong, så finns det ett bra förankrat stöd både publikt och sponsormässigt vilket för mig innebär att en återkomst till allsvenskan ändå blir verklighet inom en snar framtid.

 2. Marko skriver:

  Jag är grymt nöjd med Zätas insatser på värvningsfronten. Det handlar inte om några världspelare men med de medel som funnits till förfogande så ser det spännande ut. Nu har VIK ett gäng som de flesta snackade om dvs ungt o hemvävt med några få undantag. Bra Zäta

  • gns skriver:

   Säger som dig. ”Z” har gjort ett riktigt hästjobb när det gäller värvningar.. Vad skulle han ha gjort innan klockan slagit tolv? Inte värva alls? Jag är supernöjd! Det här kommer att gå vägen..

 3. gns skriver:

  Vet inte hur CS är men han verkar ha ett ganska stort ego på spelplanen och att det sen sket sig sist med en nyexaminerad tränare och med alla ”stjärnor” runt om sig är isf fullt förstårligt. Tror denna laguppställning gör att det kommer att gå betydligt bättre denna gång.

 4. Johan skriver:

  Håller verkligen alla tummar för att nyförvärven kommer in bra i gänget och i VIK:s spelstil. Dessutom är det ju bara hålla alla tummar för att VIK slipper fler allvarliga skador och istället kan börja få tillbaka vissa killar ganska snart. Kan bli en kul vår det här!

  För övrigt är det ju fantastiskt kul att se den gamla publikfavoriten Jan Urbas spela i Sloveniens förstafemma på ett fantastiskt bra sätt. Känns nästan overkligt att han spelade i VIK bara för ett par säsonger sedan.

 5. Micke skriver:

  Gryksbo, en riktigt negativ pajaskommentar! VIK behöver positiva spelare och positiva fans för att tillsammans göra en svår resa tillbaka till HA. Slut upp och tro på att Zäta vet vad han gör. Alla vet vad Conny kan i sina bästa stunder så välkomna honom positivt så är det lättare att lyckas i en sån miljö.

  • Rulle skriver:

   Håller med dej,en riktig pajas,var positiv i stället!

   • Pjotor skriver:

    Inget att gör nått åt, svårt att få alla nöjda.
    Upp till Conny nu att visa att alla belackare har fel.

 6. Gryksbo skriver:

  Nu behövs inga tränare Conny kommer tala om för alla vad dom ska göra pajasvärvning tycker jag hoppas jag har fel