Damien Fleurys lön i DEL säger något om prisbilden och det svåra pusslet för NJ

Det är inte lätt att vara sportchef. Som att lägga ett tusenbitarspussel, där bitarna även påverkar varandra och ändrar form efter hand.

Inte minst är det ett ekonomiskt pussel. Enligt NJ har/hade man en lönebudget på cirka elva miljoner. Då gäller det att få ihop bitarna och få tillräcklig spets för pengarna.

Ta en sådan som Damien Fleury, kanske ändå tänkbar allsvensk värvning, som nyligen signade i tyska toppligan hos Schwenningen.

Enligt goda källor får fransmannen hela 90 000 Euro skattefritt för kommande säsong, vilket ger ungefär en total lönekostnad på 1,3 miljoner kronor (90 000*9,32*1,6, eurokursen gånger 1,6 vilket Anders Eklund tidigare angav, som ger totalkostnaden).

Om vi räknar att VIK satsar på fem “1-miljonersspelare” i totalkostnad blir det sex miljoner kvar att fördela på återstående cirka 15 spelare. Då får inte månadslönen räknat på 12 månader i snitt för dessa 15 bli mycket mer än 20 000 kr före skatt m.m. för de spelarna.

Man kan ibland förstå uppgifterna om att NJ snålar…

***

Ex Rögleiten Peter LeBlanc finns på den tyska och österrikiska marknaden. Känns kanske inte som den spets VIK skulle behöva. Powerforwarden Kyle Beach (ex HV 71) ska vända hem mot Nordamerika enligt goda uppgifter. Annars hade Beach, på pappret, varit intressant för VIK kanske.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

 1. Mr H

  Bra text med djup om det jag efterlyst, Mikael! Tackar.
  Det kanske skulle kunna gå att ta bort någon miljonspelare av de ca 5 Du nämnt, och ha ett mellanskikt med ett par tre mellandyra spelare som också har skapat något. Eller är det superlätt att få en miljon idag? Att få ut så mycket som möjligt av varje krona är min strävan.
  Är NJ rätt för VIK? Den frågan har ju varit uppe. NJ är för ensam, eller behöver bytas mot någon annan som tänker något annat.
  Man kanske inte ska jämföra hur VIK spelade på 80 och 90-talet med idag. Men hör här nu…frågan:
  Ska materialet anpassas till VIK´s spelsystem, eller modell? Eller är det tvärtom? Att sättet att spela ska anpassas efter det material NJ skaffar?
  Där är det!
  Vad hade Karlskrona och Rögle i budget ifjol? De kanske vi kan jämföra oss med. Budgeten är inte allt.
  Bra text i allafall Mikael.

Tweets

Mackan - AvatarkonstprojektetMackan

@Danneunplugged NJ hade verkligen kul med våra pengar.. Williams hade väl nå liknande också tror jag VIKfancentral skrev ocksö

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Lite en in, en ut?

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@VSporten Utveckla, är för seg att hänga med! ;-)

SvaraRetweetFavorit
VästeråsSporten - AvatarVSportenVästeråsSporten

@VIKFanCentral Behövs inte ett snille här va. Svaret står ju skrivet 😉

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto