Damien Fleurys lön i DEL säger något om prisbilden och det svåra pusslet för NJ

Det är inte lätt att vara sportchef. Som att lägga ett tusenbitarspussel, där bitarna även påverkar varandra och ändrar form efter hand.

Inte minst är det ett ekonomiskt pussel. Enligt NJ har/hade man en lönebudget på cirka elva miljoner. Då gäller det att få ihop bitarna och få tillräcklig spets för pengarna.

Ta en sådan som Damien Fleury, kanske ändå tänkbar allsvensk värvning, som nyligen signade i tyska toppligan hos Schwenningen.

Enligt goda källor får fransmannen hela 90 000 Euro skattefritt för kommande säsong, vilket ger ungefär en total lönekostnad på 1,3 miljoner kronor (90 000*9,32*1,6, eurokursen gånger 1,6 vilket Anders Eklund tidigare angav, som ger totalkostnaden).

Om vi räknar att VIK satsar på fem “1-miljonersspelare” i totalkostnad blir det sex miljoner kvar att fördela på återstående cirka 15 spelare. Då får inte månadslönen räknat på 12 månader i snitt för dessa 15 bli mycket mer än 20 000 kr före skatt m.m. för de spelarna.

Man kan ibland förstå uppgifterna om att NJ snålar…

***

Ex Rögleiten Peter LeBlanc finns på den tyska och österrikiska marknaden. Känns kanske inte som den spets VIK skulle behöva. Powerforwarden Kyle Beach (ex HV 71) ska vända hem mot Nordamerika enligt goda uppgifter. Annars hade Beach, på pappret, varit intressant för VIK kanske.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

 1. Mr H

  Bra text med djup om det jag efterlyst, Mikael! Tackar.
  Det kanske skulle kunna gå att ta bort någon miljonspelare av de ca 5 Du nämnt, och ha ett mellanskikt med ett par tre mellandyra spelare som också har skapat något. Eller är det superlätt att få en miljon idag? Att få ut så mycket som möjligt av varje krona är min strävan.
  Är NJ rätt för VIK? Den frågan har ju varit uppe. NJ är för ensam, eller behöver bytas mot någon annan som tänker något annat.
  Man kanske inte ska jämföra hur VIK spelade på 80 och 90-talet med idag. Men hör här nu…frågan:
  Ska materialet anpassas till VIK´s spelsystem, eller modell? Eller är det tvärtom? Att sättet att spela ska anpassas efter det material NJ skaffar?
  Där är det!
  Vad hade Karlskrona och Rögle i budget ifjol? De kanske vi kan jämföra oss med. Budgeten är inte allt.
  Bra text i allafall Mikael.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

30-poängsforwarden Benker till Almtuna & fyllig jämförelse med "ersättaren" From via DEL-expert från Düsseldorf: "F… https://t.co/zLjiBdNiFq

SvaraRetweetFavorit
Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto