Så mycket kan VIK fått för Mastomäki och lite info om det nya transfersystemet

13 svar

 1. Jocke skriver:

  Mr.H , Och 15 år utan att lyckas gå upp till SHL , Ja det ær ju tråkigt. Men dom senaste åren har vi ju varit nærmare æn på många år? , Och dags att ændrap å något? det ær ju precis det vik gør denna sæsong dom letar spelare som ær større mer gritty och tuffare øverlag. Finnesspelare provade vi førra året och det gick ju vædligt bra i børjan? Och var vi bæst nær det gællde ? Nej verkigen inte våra mindre finnesspelare blev bortplockade som om dom vore luft. Men vilken typ menare du att jag ær før?

 2. Jocke skriver:

  Mr.H – Har jag sagt att det inte finns några spelare i norska ligan som ær duktiga och lyckas? Nej. Har jag sagt att ligan håller ungefær div1 nivå øverlag. Ja , Har div1 spelare værvats i sverige och lyckats? Ja. Har jag sagt att inga norska spelare skulle lyckas før att ligan ær sæmre? Nej. Har jag sagt att just denna spelare inte kommer lyckas? Nej. Har jag sagt att det kanske finns en anledning varfør vik inte verkat intresserade av just han? Ja. Skriver jag en sak så drar du det tusen længder længre och helt plutsligt ær norska ligan och alla spelare værdeløsa vilket jag aldrig sagt. Jag sæger att det inte ær jættekonstigt att vik inte verkar ha lagt energi och jagat denna spelare , (før den finns inga belægg alls før att han varit intressant / preics som tværtom) . Men det brukar allt som oftast læcka ut om nåbn spelare ær vældigt intressant før en klubb. Och det jag simpelt sæger då ær att han kanske ær fel spelartyp och dærfør ær inte ær intressant æven om han gjort mycket poæng? Betyder det att han ær værdeløst? Nej æven om du verkar tro att det ær det jag skriver. Och norska ligan ær sæmre. Såg du på vm idag? deras vm-lag ær ju vædligt bra. Betyder det i sig att det blir totalt ointressant før mig att gå och se på hockey ær jag bor? Nej det gør det inte. Så sluta dra dina egan slutsatser och læs vad jag skriver. Och du ifrågassate om Nj sover eller før att vi inte værvade denna kille och dærfør skrev jag en førmodad anledning på varfør vik inte var intresserade men sen att du inte kan læsa vad jag skriver ordneltigt och drar slutsatser lång øver det jag skriver får stå før dig.

 3. Mr H skriver:

  Jocke:
  Vad tusan babblar Du om? Vet du vad EC kostar? Om inte – vad är poängen med ditt fjantande? Kan han vara värd en tryout kanske? Eller är det inte heller rätt för Dig?
  Jag har väl inte sagt att vi ska ta honom innan vi vet vad han kostar? Eller har jag det?
  KAN DU INTE VARA ÄRLIG MED NÅGONTING?
  SSK värvade fel – det betyder alltså för DIG att VIK inte ska värva den här spelaren innan vi vet vad han kostade. Det vad väl vad Du skrev, eller? Det är som att Du verkar ha något privat mot honom.

  Det är mycket möjligt att EC inte är rätt för den som är sportchef i VIK. Eller att han floppar i Sverige. Men det gäller väl alla spelare, eller?
  Jag såg bara att han kunde vara intressant, men det är ju bara jag.
  Norska ligan är sämre än den svenska – SO WHAT? Vad är poängen med dina uttalanden?
  Du skrev att Norska ligan är som div 1!! Vi har värvat från div 1 – i Sverige! Mer än en gång. VI GÖR DET JUST NU!! Du borde kanske kolla fakta innan du skriver den dummaste text jag sett på den här sidan.
  Du som tycker så illa om norsk hockey – men ändå så går Du och tittar.

  Hahahaha – hilarious. Jag skrattar nästan ihjäl mig av alla dina komiska inlägg.
  Är VIK ett köplag för att de köper just den här spelaren, men inte om de köper någon annan? Underbar retorik!

  Har det stått att VIK ej är intresserade ? Eller, det är väl kontentan då han bara kan vara i en klubb i taget.
  Konstigt – det finns massor med bra norska spelare som har gjort succe i SHL – det tänkte Du kanske inte på.
  Om VIK ska gå upp så kanske de inte bara ska satsa på bara den typen av spelare som vi haft.
  Den typen DU är för.
  15 år i streck utanför SHL. Kanske dax att ändra på något då, eller?

 4. Jocke skriver:

  Mr.H – Har jag någonstans sagt att man ska køpa spelare som inte gjort poæng? Nej det har jag inte. Men jag sæger att dom inte ska køpa en spelare enbart før att han gjort mycket poæng. Det ær så mycket mer som måste stæmma. Viks spelide , Ær han rætt spelartyp før den ideen , Rætt personlighet ? rætt pris? osv. Har jag gjort mig tillræckligt tydlig nu? . Køplag brukar ju inte direkt bli någon succe det har vi sætt gång på gång på gång. Så återigen sæger jag att det kanske inte ær så konstigt att vik inte verkade intresserade av denna herre æven om han gjort mycket poæng och vart en toppspelare i norska ligan. Vet inte hur jag ska førklara detta bættre æn så hær. Och hans nationalitet har væl ændå absolut ingenting med detta att gøra? Eller ska vi køpa spelare bara før att dom kommer från kanada nu okså?

 5. Mr H skriver:

  Jocke: Hahahahahahaha!!
  Detta måste ju vara Guinness Book Of Records!!
  Det är ju bättre att titta på, eller köpa de spelare som inte har gjort några poäng tidigare. Jaa, så är det ju.
  De är ju de mest intressanta…
  Samt att detta är en kanadensare – den nationalitet som VIK aldrig brukar vara intresserade av.
  Onej.

 6. Jocke skriver:

  Mr.H Ja jag har inte sagt att man inte ska vara nyfiken sjælvklart ska man det. Men om du læser igen så sæger jag att det kanske finns en anledning varfør vik inte verkar vart særskilt intresserad av denna kille. Før sanningen ær att Norska ligan ær ganska mkt sæmre æn allsvenskan øverlag. Så en toppspelare dær behøver nødvændigtvis inte vara duktig nær han kommer till sverige som har ett helt annat spel æn norska ligan. Vet du vilken spelstil vik behøver? , Vik søker større aggresivare spelare som ær med gritty och inte finnesspelare som har misslyckats år efter år nær det gæller , Så det kanske inte ær så konstigt att vik inte ær intresserade av denna killen? Och ja jag har sett honom før æven om jag føljer vålerenga så spelar dom mot frisk-asker några ggr per sæsong , dessutom ær frisk-asker ett lag som kommer precis utifrån Oslo så ja jag har en del koll. Har du sett honom spela? vet du någon om hans spelstil? Det verkar som du blir arg och sur før att man simpelt ifrågasætter ditt tænk , Sorry men alla tycker inte som du och som jag redan sagt 2 gånger , Det finns kanske en anledning varfør vik inte var het på grøtten ang denna spelare , Då han førmodligen inte passar in i viks spelide , kanske inte ær værd dom pengarna som han kræver. Men of course vik kanske ska køpa alla spelare som gjort mycket poæng bara før att dom gjort mkt poæng ? Det brukar ju bli så bra…

 7. Mr H skriver:

  Jocke – tja, vad ska man säga. 2:a i norska poängligan!! Alltså borde man var lite nyfiken. Ser Du inte att Du drar alla över en kam, eller? Då har Du inte ens frågat Dig om vad just den här enda spelaren kostar. Vet Du om just hans spelstil passar, eller ej. Vet Du vilken spelstil VIK behöver på sina nya forwards? Har Du sett honom? Var det inte Vålerenga Du följer?
  Jag fattar nog att det är skillnad på många ligor inbördes,och den svenska. Jag vet också att VIK spelar i Sveriges andraliga.
  Fattar Du?

 8. Jocke skriver:

  Mr.H Nej nu kan du inte ha läst ordentligt , Säger inte att vi hamnar i div 1 för att vi värvar han. Men jag säger att man inte bara kan värva spelare för att dom gjort mycket poäng i en sämre liga bara för att. Passar han in i våran spelstil? Det är en jääääääävla stor skillnad på norsk och svensk hockey särskilt i spelet , Och det vet jag för jag bor i Norge och har följt Våleränga en del. Frisk-Asker är heller inte ett av topplagen i norska ligan. Ssk värvade in massa spelare efter att kolla på papper och poäng , Men uppenbart passade inte särskilt många in i deras spelsystem då dom inte fick ihop det alls. Så det är helt enkelt inte särskilt konstigt att han hamnade i en annan klubb då vik förmodligen inte letar efter en med hans spelstil.

 9. Mr H skriver:

  Bra Mikael. Är då JW´s lön 1.000.000:- plus sociala m.m., eller?

 10. Mikael Norén skriver:

  Mr H: Jo, 650 000 kr PLUS sociala mm, enligt min källas spekulation, enligt Anders Eklund gångrar man nettolönen med 1,6 för att få en uppskattning på totalkostnaden.

 11. Mr H skriver:

  Jocke – vi värvar Castonguay och vi hamnar i Div 1!! Bra slutledningsförmåga!! Han gjorde 73 poäng i Frisk Asker – då måste han ju var helt ointressant. Vi kanske ska värva Sidney Crosby istället. Han kanske passar in.
  Vi vet ju inte vad han kostade t.ex.
  Alltså kanske man måste vara lite öppen. Eller är Du nöjd med att var kvar i den här ligan?

 12. Jocke skriver:

  Mr.H Bara för att en spelare med hög poäng i norska ligan som är att jämföra med div1 ungefär på sitt bästa hamnar i någon annan klubb i Allsvenskan är inte hela världen , Men sen kan det ju framförallt vara så att hans spelstil inte alls passar in i våran spelplan/spelstil , Han kanske inte passar in i någon tänkt kjedja osv. Finns många anledningar till att inte bara betala vad det kostar för att han har gjort mycket poäng i en sämre liga. Ett gott exempel och färskt sådan är SSK , Många bra spelare med bra meriter , Men dom hade heeeeeelt fel spelartyper i laget och vart hamnade dom? i div1…….

 13. Mr H skriver:

  Var det inte 650.000 som Johner kostade, Mikael? Så stod det ju längre ned. JW var väl dyrare?
  Om VIK förlorar sin egna kärna för 250.000 styck – tja då kan man verkligen tro att vi lätt som en plätt går till SHL. Vi har ju inte en chans! Snöbollen i helvetet.
  Eric Castonguay – norska ligan till Tingsryd. Ruggiga 73 poäng på 41 matcher. Kunde inte vi ha fått honom före Tingsryd?? Småhålan i Småland där det finns massor med kul att göra.
  NJ – sover Du, eller?