Filander om Engsund till Oskarshman, Mastomäki till Luleå, marknaden och Söderkvist: ”Fick ångest av att flytta”

Det ser ”bra ut” på spelarmarknaden enligt Filander. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen fick en avstämning med Martin Filander:

Vad hände med Oscar Engsund, som drog nästan innan bläcket på kontraktet torkat? Hur mycket förstörde det era planer? Kan man som klubb lära sig något när det blir så här, vi såg ju samma sak med Alexandre Rouleau…

– Inte mycket mer än att han fick ångest av att flytta och absolut inte kunde/ville flytta av olika personliga skäl. Man får inte ut något av att ha spelare som inte vill vara här. Klubbarna gjorde upp, men scenariot var så klart inte vad vi väntade oss.

– Nja, det störde lite just då men inget allvarligt. Det finns många spelare på marknaden fortfarande, men vi väljer med noggrannhet.

– Jag tror det är omöjligt att förutspå om spelare helt kovänder från ingenstans. Man väljer sällan en som man vet gjort sådant tidigare, men ibland sker det ändå, tydligen.

Hur känner du kring att Christopher Mastomäki lämnade för Luleå?

– Det känns tråkigt att vi inte får utveckla honom vidare, vi förutspådde en ordinarie plats på fyra centrar med potential att blomma ut. Men samtidigt är det så klart kul för honom att de tror på honom, det är en kanonkille som jag hoppas lyckas i framtiden!

– Det visar också att vårt juniorsystem plockar fram talanger. Man ska veta att det är bra mycket lättare som SHL-förening att lyckas med sådant då man har lättare att locka till sig de mest lovande talangerna till HG (hockeygymnasiet).

Sista frågan om tråkiga avslut, vad hände med Marcus Söderkvist egentligen? Hur mycket har ni ökat träningsdosen?

– Vi kommer köra lite mer, men mest lite annat upplägg med fler pass som är lite kortare. Men alla är proffs så det påverkar inte så mycket generellt.

– Så klart är det tråkigt att han slutar, men han ville prioritera sin familj och firma som har möjlighet att skapa en bättre social tillvaro.

Hur ser kommande vecka ut träningsmässigt?

– Vi kommer börja damma på nu med 9-10 pass/vecka.

Hur verkar det se ut på spelarmarknaden? Har du hört något?

– Det ser bra ut vad jag uppfattar, men var sak har sin tid. Att det blir ”rätt” är viktigare än att det går fort. Så vi jobbar på både förlängningar och nya signeringar.

Något annat viktigt du vill nämna?

– Inte just nu, men det kommer säkert börja röra på sig inom kort, säger coachen avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/bf96dde6d4bb229f073c9e3cea1b8ac0/tumblr_nkxs23p5yF1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

  1. Jim

    Skulle väl vara Mattias Beck, annars en spelare som är underskattad är Jonas Engström, David Lidström är från stan frågan är om han är sugen att komma tillbaka?

  2. Mr H

    Pär Edblom – mkt spännande. Frågan är om det finns någon mer i Tälje?

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto