Därför vore Jimmie Jansson, redan med rutin från Timrå, HV71, Västervik & Kallinge, välkommen på så många sätt…

VLT.se avslöjade under måndagen att mångsidige backen Jimmie Jansson tränar med laget. Det går i linje med vad Patrik Zetterberg hintade för ett tag sedan.

Om det går i lås kan man bara lyfta på hatten då sportchefen lyckats pricka in nästan alla spelare, visserligen av de få, men ändå, som visade genuin glöd, mening och målmedvetenhet på isen under fjolårsdebaclet.

Att gå in i säsongen med bara sju backar, när dessutom J20 blivit brandskattat, vore långt ifrån optimalt. Utan att ha papper på det, men så är det nog så att i snitt är 1-3 backar skadade, avstängda eller halvskadade i snitt per match i hockeyn. Gör sedan matten själv.

Därmed vore Jimmie Jansson så välkommen. På många plan. Rätt ålder, men redan rutinerad. 34 poäng på 50 matcher i starka söderserier för Västervik och Kallinge visar att detta är en riktig toppback i Ettan. Att HV71 gav Jansson chansen i SHL som 20-åring säger också något.

Dessutom bra storlek och gillar att tacklas. Kanske är Jansson lite het i vissa situationer i egen zon, men tror nog Paananen ”hellre tämjer en tiger, än målar ränder på en kissekatt”. Kan dessutom skridskoåkningen vässas lite kan det bli hur bra som helst för den unge backen kommande säsong.

Konkurrensen i power play blir dock ännu mer brutal…