Paananen: ”Nyckelspelare på väg tillbaka” & lite koll på Skövdes, Mariestads och Borlänges resultat

 

Fick byta några ord med coach Thomas Paananen:

– Vi har fått många bra svar på våra första matcher, och även om vi förlorade mot Vita Hästen så var det ett steg i rätt riktning, säger Thomas till bloggen. Gruppen känns engagerad och tävlingsinriktad.

– Senaste två träningarna har både Freddan (Johansson) och Hassel kört fullt. Förhoppningsvis har vi alla spelare att tillgå till cupen i Köping till helgen. Kommande vecka börjar vi prata och fokusera på helheten, det vill säga att vi börjar väva in spelet med puck mer och mer, säger coachen avslutningsvis.

***

Ett ”problem” med försäsongen och allt nytt i VIK kan ju bli att vi bara stirrar på VIK. Utan att jag tror att alldeles för många VIK:are har koll så gjorde ju faktiskt exempelvis Skövde en bra match och några riktigt fina mål mot Karlskoga, då man föll knappt hemma (4-5).

Samma Skövde som tidigare under försäsongen förlorat klart mot starka Mariestad med 0-4, men besegrat Grästorp med 2-0. Lindlöven har vunnit tre raka (mot norska elitlaget Kongsvinger 6-3, i Västra topptippade Borlänge 3-2 och Arboga 4-2). Mariestad har också enkelt besegrat Kongsvinger (5-0). Alla är lag VIK kommer möta. Den som tror det blir en dans på rosor har nog ganska stor risk att bli besviken.

Det kommer också inte bara handla om vem som är skickligast när man möter dessa gäng, ibland i smått klaustrofobiska hemmahallar med kanske fanatiska fans nära isen och med hemmaspelare som vill göra allt för att förpesta för ”stora” VIK som var nära SHL 2015 och ändå vann Elitserien i modern tid. VIK:s tuffhet och karaktär kommer verkligen bli testad i dessa trånga lador.

Det är heller knappt någon skillnad på toppen i Ettan och botten/mitten HA. VIK måste hålla allsvensk klass, åtminstone efter jul, om det ska bli nåt kul. Lag som gått upp från Ettan på senare år har ju klarat sig otroligt bra i Allsvenskan, som Pantern och Västervik…

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"899018373329108993";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/899018373329108993";s:5:"pDate";s:19:"2017-08-19 21:20:58";}}";

Tweets

Kalle - AvatarbinarypapaKalle

@VIKFanCentral Man ska ju inte glömma bort att både JJ och Jansson är borta. De tillför nog en hel del karaktär till laget.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@binarypapa Ibland blir det för onyanserat, jag håller med Paananen att det var en bra taktisk match med fin defens… https://t.co/iyFt4dwfNq

SvaraRetweetFavorit
Kalle - AvatarbinarypapaKalle

@VIKFanCentral Vi vinner med 4-0! Och ändå upplever man att många tycker det va en skitmatch. (jag inkluderad) Säg… https://t.co/8K5MdxAwx0

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto