Zäta om lagbygget inför Vita Hästen: ”I den bästa av världar skulle vi självklart vilja ha åtta backar”

Jimmie Jansson var lagets tacklingsgladaste spelare ifjol med 39 registrerade tacklingar (enligt dagens-hockey.se). Den fortfarande blott 23 år gamle backen var också bara en av fyra spelare som hamnade på plus (+2).

Jansson gjorde fem av sina totalt elva poäng (3+8) under den nio avslutade matcherna i serien och backen sa tidigare att han absolut kunde tänka sig VIK igen.

– I den bästa av världar skulle vi självklart vilja ha åtta backar på kontrakt, men vi är jättenöjda redan nu med backsidan, säger Patrik Zetterberg till bloggen.

Vad säger du om fortfarande kontraktslöse Jimmie Jansson?

– En duktig spelare som jag har haft en bra dialog med sen i våras och under sommaren. Jag ville ha in Jimmie i truppen tidigt, men han har varit tydlig med att han ville söka sig utomlands i första hand och inte hade någon brådska. Vad jag vet är han inte klar för nån klubb ännu, säger Zäta.

***

Lite fler röster efter Arlandamatchen i söndags:

Joel Werner: ”Jag tyckte att de var riktigt skoj att få spela igen. Enligt mig gjorde vi en bra förstamatch där vi fick äga pucken mycket. Försvarsspelet hade vi lagt lite extra fokus på, och jag tyckte vi löste de situationerna bra. Min egen insats var helt okej tycker jag, man kom in i det mer och mer ju längre matchen gick.”

Douglas Alenbring: ”Det var ju första matchen för säsongen, så det finns ju lite rost, men jag tycker grabbarna gjorde det jäkligt bra. Vi har riktigt bra kemi i gruppen. Min insats var helt okej för att vara första matchen, det är jäkligt skönt att vara igång. Arlanda körde på bra, det var kul att vara tillbaka i Pinbackshallen, det var många år sen man var där”.

***

Under onsdagskvällen väntar allsvenska Vita Hästen i ABB Arena. Marcus Eriksson, det kanske största spelgeniet i hela Allsvenskan, kommer se till att VIK-försvaret kommer få bekänna färg…

2 svar

  1. Marcus Dahlbom borta skriver:

    Marcus Dahlbom har försvunnit ur truppen på VIK:s hemsida, skall han lämna för HA eller SHL ?

  1. 2017-08-21

    […] mångsidige backen Jimmie Jansson tränar med laget. Det går i linje med vad Patrik Zetterberg hintade för ett tag […]