Spelarröster efter Arlandasegern: ”Kul med så många fans där och 2,5 blir mitt eget betyg”

Fick byta några ord med flera av spelarna efter söndagens 3-1-seger i försäsongspremiären mot Arlanda borta.

Anton Brandhammar: ”Såklart var det jättekul att spela match igen. Jag tyckte det var en match där vi fick äga puck i stora delar utav matchen. Min egen insats var väl okej, det är klart att var första matchen för säsongen, men jag känner att jag har mycket mer att visa. Arlanda var svåra möta, ibland kom de stenhårt och ibland ställde de upp och körde styrspel. De hade några spelare som spelade med en hög fart.”

Marcus Bergman: ”Kul att så många fans kom till Märsta. Riktigt kul att spela match igen och vi försökte fokusera främst på det vi tränat på nu i början och detaljer i försvarsspelet. Lite ”gungigt ” i början av matchen, sen tycker jag vi styrde resten av matchen förutom en liten dipp i andra då det blev lite ”hawaiihockey”. Ska jag nämna min egen insats kändes det bra, som jag sa kul att spela igen och kände att jag hade bra fart och skapade en del chanser offensivt. Självklart en del av timing, rörelsemönster osv. som inte riktigt sitter nu i början, men så är det nästan alltid första matcherna. Sen vill man alltid göra mål första matchen. Arlanda hade ett par spelare som jag tyckte rörde om lite i grytan, annars hade vi matchen under kontroll. Jag spelade med två hårt jobbande spelare både i Jeppe (Andersson) och Adam (Lidström). Ska lyfta fram Jesper som jag tycker varit grym här första veckorna av träning. Adam missade ju stora delar av förra säsongen och alltid svårt att köra igång igen, men det tar sig hela tiden framåt för honom också tycker jag. Min roll i kedjan ser jag inte som annorlunda mot min roll i resten av laget, offensiv, skridskostark, pådrivare.”

Jesper Andersson: ”Kul att vara igång igen och kul att det var många västeråsare på plats. Matchen blev en typisk förstamatch tycker jag. Man blir van att möta grabbarna i laget på träning och får nu möta något helt annat, så då det tar lite längre tid innan man tar ett beslut. Kan bli lite naivt ibland. Men det är ju så det är på försäsongen. Tycker dock att vi var det spelförande laget och att Arlandas chanser kom av våra missar. I det stora hela är jag mycket nöjd med vår match. För egen del kändes det helt okej. Godkänd insats. Har mycket mer i mig men det är väl samma där, första matchen. Men det kommer det också. Jag har ett mycket bättre självförtroende i år och jag vet precis vad jag går för så det kommer ni få se!”

Hampus Wallin: ”Det var väldigt kul att spela match igen, och det var skönt att få inleda med en vinst! Överlag gjorde vi en bra match där vi hade försvarsspelet i fokus, men skapade ändå en hel del målchanser för att avgöra matchen tidigare. Arlanda var nog en bra första motståndare. De jobbade hårt och hade några skickliga spelare som satte oss på prov i försvarsspelet. För min egen del gjorde jag väl inte direkt någon toppmatch, men det var första matchen och timing och känsla kommer mer och mer. Men återigen, härlig känsla i gruppen efter första matchen och nu har vi något bra att bygga vidare på.”

Oscar Pettersson: ”Kul att många var där! Tyckte det var en lite svår match, första matchen och det kändes som de var överallt och ingenstans. Då smittar det ofta av sig på andra laget, så vi blev lite så också ett tag. Min insats var 2,5 av 5, slarvade lite…”

Pontus Holmberg: ”Tycker väl vi gjorde en godkänd första match för säsongen. Jag tycker vi fick bra snurr på Arlanda i anfallszon och tycker vi var spelförande i stort sett hela matchen. Tycker det kändes bra för egen del, kändes pigg och väldigt spelsugen. Hetta och Lehmann är grymt bra spelare och det hjälper mig mycket i spelet, det känns jättebra att få spela med dem. Jag försöker använda mycket fart och göra det jag är bra på.”

***

Undertecknad fick för övrigt njuta av skjuts och sällskap av GurkOlles gäng till Märsta. GurkOlle berättade bland annat om Curre Lundmarks eleganta skridskoåkning, banbrytande för en back på den tiden. Där finns historik och djup. Det blir aldrig tråkigt med det sällskapet. Tack!

2 svar

  1. Blue hammers skriver:

    Grymt 3-1 i tom kasse mot ett lag som kvalade sig kvar

  2. PETO skriver:

    Tummen upp på detta blogginlägg.