Den enda fakta som betyder något nu, gliringen från Södertäljehåll och sammanbiten men härlig glädje i hela VIK-land inför Vita Hästen & Karlskoga

William Wikman. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det är bara att kasta allt gammalt groll, tidigare analyser och umbäranden ut genom fönstret. Den enda fakta som egentligen betyder något nu är att VIK slutade femma i Allsvenskan 2019-2020 och därmed har ett bra utgångsläge in i Slutspelsserien.

Det enda medskicket från grundserien är att VIK är ett sårat djur efter en mycket tuff sista del. En av Södertäljes ledande supporterskribenter kallade exempelvis VIK för ”pissdåliga” på Twitter, då denna försökte smälta att dennes tokhyllade lag tappat femteplatsen. Den tweeten kanske VIK borde sätta upp i omklädningsrummet.

Att VIK på fredagskvällen lyckades gav en oerhört efterlängtad och ganska oväntad framgångskänsla i hela VIK-land. Undertecknads hela helg kändes så mycket roligare och man trippade runt på lätta ben trots helgarbete. Precis alla VIK:are kände likadant – garanterat.

Nu kan VIK slå helt från underläge och alla tyngder på VIK:arnas axlar kan kastas ut genom ovan nämnda fönster. Och ett sårat djur kan ju vara väldigt farligt. Flera forwards och andra som haft ganska tunga säsonger blir nu väldigt intressanta att se då vi vänder blad och börjar på ny kula. Nu gäller helt nya förutsättningar i ett positivt kval uppåt.

VIK Support har redan lyckats fylla två bussar till fredagens bortamatch i Karlskoga. Bara det säger mycket. Hemmapremiären mot Vita Hästen på onsdag lär också bli en publikfest med hög volym. DJ Tessier är en van festfixare när det gäller och den välmeriterade centern kommer styra och ställa så allt blir satt på max.

Delar av den stora massan som utgör den latenta jättepubliken i Sveriges femte största stad har nog också känt av den plötsliga framgångskänslan och att alla möjligheter finns nu. Det finns inget bättre än slutspelshockey. Nu kör vi!

7 svar

 1. power skriver:

  Det var en MoDo:it som skrev att SSK var pissdåliga, inget annat!

 2. Hockeyfan skriver:

  Tyvärr men VIK har ingen chans i slutspelsserien. Bara att glömma. Nya tag nästa säsong.

  • Pelle skriver:

   Oj vad neggigt. Det skall väl spelas om det först. Det passar VIK bra att slå ur underläge. Så länge det finns hopp så måste man tro på det. Det finns en kapacitet i laget. Gäller bara att få fram den.

   Jag tror det blir mycket folk på matchen imorgon. Det är tur folk inte är som dig, då skulle det bli ganska tomt på läktarna.

 3. Miko skriver:

  Riktigt bra skrivet. Man får se den här slutspelsserien som en ny början eller en andra chans. Fem matcher man är på topp och helt plötsligt kan detta gå vägen. Det laget som vinner slutspelsplatsen tror jag kommer att ha bra chans mot det laget som förlorar allsvenska finalen. Kom ihåg AIK ifjol, helt sargade efter förlusten mot Oskarshamn och lätt byte för Leksand. Kan Vik vinna de två första matcherna så tror jag chansen att ta hem detta höjs avsevärt. Hoppas verkligen vi med start på onsdag får se ett helt annat Vik, likt det vi såg när laget besegrade Björklöven och Karlskoga borta. Kommer man upp i den nivån så blir man att räkna med. Sen hoppas man på rejält publiktryck och slutsåld arena.

 4. Magic skriver:

  Bra Micke! 🙂

 5. Bozo skriver:

  Komma 5:a utan att förta sig är en bedrift. För inte kan väl (ens) Paananen vara nöjd med snittet på den energinivå som varit under säsongen

  • Bozo skriver:

   Publiken har inte heller valt att visa sig från sin bästa sida, hockeysuget borde vara stort.