Den stora frågan efter ny plattmatch mot Västervik med samma gamla loja försvarsspel och VIK nu sämst i ligan i PP

Tidigare storbacken Lars Ivarsson verkar inte nå fram, är troligen för snäll för denna uppsättning av VIK-spelare... FOTO: RUNE ÅHLÉN

14 Responses

 1. Bozo skriver:

  Saknas pappa i laget. Man skulle faktiskt behöva få in en gubbe till forward. Måste finnas sådana med karaktär, kunnande men som tappat tempo, billigt. Typ Mårtensson, hur lång tid kan det ta att få igång honom, kafferast?

  • Musse skriver:

   Håller med om att det är vad som behövs. En gammal storspelare som kan ta ledarrollen i laget och i pp så kanske axlarna åker ner på befintliga forwards. Spelet igår i 5 mot 3 skulle Sura ha gjort bättre oavsett coach eller inte.

   • Bozo skriver:

    VIK har alltid mått bäst med en pappa-forward från Flygis Sjöberg till Juhlin. Orkar inte vänta på Backlund.

 2. Emme skriver:

  Jadu, vad ska man mer säga. Det behövs något radikalt för att få laget på benen igen. Känns som allt raserades när Lundgren försvann (förutom PP som redan då var helt under isen). Ivarsson har säker en massa erfarenhet och kunskap som ändå gör nytta i laget och att det ändå är spelarna som i slutändan ska göra jobbet, vilket dom inte gör. Så tyvärr måste det nog in, som du säger, en lika hungrig assisterande tränare som Paananen. En ungtupp som vill upp i karriären och som helst inte har anknytning till VIK.

 3. Vintermannen skriver:

  Varför är det ”förbjudet ” att ändra i PP, som det är nu så är det så sönderläst av motståndarna plus att det går alldeles för långsamt. Jag skulle vilja se PP 1 Bergman, Benker och Hetta och varför inte bara en back på blå tillsammans med någon forward, det har funkat förut. PP Ljugsjö, Karlsson och Kangas tillsammans med backar.
  Sedan förstår jag inte varför Anton Eriksson står utanför truppen, ser hellre Anton istället för Markström, Kanadensaren och Zetterberg. Zetterberg har bra skott men tyvärr så är det det enda han har, sedan kan vi låna ut Berglund till Sura eller Enköping för han är inte alls med i matchen och är livsfarligt både framåt och bakåt.
  Det är iallafall min åsikt

 4. Örjan skriver:

  Tittade lite på truppen
  Är bara tre med kontrakt över nästa säsong
  Vilka skall man kunna tänka sig ha kvar ??
  En som fått minimalt med istid är ju Anton Eriksson
  Där drar jag en liknelse med Mattias Brome knappt någon istid
  Flyttar och vi vet ju hur det slutade
  Jag saknar en son spelare i laget
  Som kryper innanför skinnet på motståndarna och sen tacklar och gör dom irriterade
  Idag är det ju mest porslinsfigurer i laget

 5. Robert Jonsson skriver:

  Åter en match som skulle varit avgjord efter två perioder om man inte haft en målvakt i Kruse som storspelade. Håller med om att back coachningen verkar saknas helt. Sätta ihop två unga färska backar som båda vill kliva i väg offensivt skall man naturligtvis dela på så de får med sig en back med med mer defensiv inriktning. Sedan är pp en rejäl härdsmälta där man nöter på med Jansson som point trots att detta inte fungerar. Har han detta krav att han skall spela pp inskrivet i kontraktet ? Sedan gör Ivarsson ett klent intryck i intervjuer o talar om att hela laget är skärrat på grund av det uppkomna läget. Detta ihop med ett kropps o ansiktsspråk som tyder på osäkerhet är ingen höjdare som skapar lugn o ro i ett för närvarande omtumlat lag.

  • Bozo skriver:

   Precis. Kan nog vara bra med delat ledarskap för att undvika kriser. Men när det väl krisar behövs tydligt ledarskap, inte gömma sig för att inte trampa på tårna.

   Men detta påminner sjukt mycket om Allettan. Bra målvakt men mycket annat som inte funkande alls. T.o.m när Strömberg kom såg det skit ut ett tag. Paananen var ensam tränare då med Z bakom ryggen.

 6. Bozo skriver:

  Ska bli spännande hur detta slutar. Hur ska man vända detta och om man inte gör det vad ska klubben dra för slutsatser då som i sin tur leder till agerande. Misslyckas man liknande det man ser nu så förstår väl vem som helst att sponsorerna kommer gömma sig om inte VIK kan visa på en väg framåt. Nu sitter ju tränare och sportchef på ytterligare kontrakt medan spelarna inte gör det. Problemlösning deluxe.

 7. Musse skriver:

  Känns som att det blir lite väl mycket häxjakt på Lasse. Det är väl klart att även övriga tränare är med och försöker hitta lösningar på problemen. De har de spelare de har, och tyvärr så är det väl bara Lunsjö och Nilsson förutom målvakterna som har blivit bättre den här säsongen. Jansson har pucken helt själv bakom eget mål på slutet och på något sätt lyckas han ge den till en motståndare. Wikman är helt fri och lyckas inte ens få till ett skott. Hur coachar man sånt? Kan bara hoppas alla skärper till sig, annars hoppas jag att det rensas i spelartruppen till nästa säsong och tränarna är kvar.

 8. Pelle skriver:

  Såg väl lite böttre ut än dom 2 senaste matcherna.men powerplay och veka backar som stirrar puck för mycke blir västerås fall..med dom dystra siffrorna nästan sämst i allsvenskan..våga chansa låt zetterberg och lorek vila när det blir poweplay.som jag skrivit förut..västerås powerplay är förutsägbart med noll överaskningsmomen

 9. Mats i wien skriver:

  Bedrövligt att Se, andra lag kämpar VIK spelarna är bara trea på pucken, fy Fan

 10. Örjan skriver:

  Bort med Ivarsson och in med en ny ass tränare
  Mitt förslag är en gamal VIK bekant
  Tobias Holm
  Han var grym som ungdomstränare i VIK
  Och en som inte är rädd för att bänka killar
  Tror han och Pannanen skulle vända på det här och två som känner varandra
  Sen skoj att det verkar blivit lite fart i Sura med nya tränaren Sebastian Warjioma ihop med Conny
  Jäkligt skoj

 11. Hank skriver:

  Kruse å Lunsjö de enda vikare som får godkänt idag övriga kan bättre… kruse ger vik poängen;-)