Det passade att slippa pressen för de sköra – men vi tittar framåt nästan färdigsörjda redan

En ung, teknisk och orädd spelare som Gustav Lindberg vore en dröm att få behålla. FOTO: RUNE ÅHLÉN

14 svar

 1. Marko skriver:

  Håller med Mikaels lagbygge inför nästa säsong. Vill dock ha in en offensiv spetsback också på ett flerårskontrakt. Gällande ev utlänningar från ex ECHL som Jörgen skrev om är jag mer tveksam till. Dels hur intresserade är de om ettan och det kostnadsmässiga. Då känns hemvävda (svenska) alternativ vettigare även om prisbilden säkerligen inte skiljer sig nämnvärt. Vet naturligtvis att en del ECHL spelare inte behöver kosta så mycket men är ändå tveksam. VIK kommer till nästa säsong ha en nästintill halverad budget så blir inte alltför stora utsvävningar på några plan.
  Framtiden känns ändå trygg med J18 samt J20 och även om nästa säsong inte blir lätt så är jag säker på att det blir allsvenskan igen 2018/19

 2. Jörgen Stenmark skriver:

  Hej Mikael!
  Förslag på två ECHL-spelare som jag tittat lite på under nuvarande säsongen, finns självklart betydligt flera. Dessa måste självklart lockas med chansen att visa upp sig i Sverige som eventuellt kan leda till en SHL-karriär. Båda dessa gjorde drygt 1 poäng per match sensate ECHL-säsongen. Ingen av dem har lyckats etablera sig i AHL, självklart vet man inte vilka erbjudanden de får inför nästa säsong. Anser dock att klubben måste etablera kontakten med denna typ av spelare för att ha ett färdigt erbjudande klart om de blir kvar i ECHL. Spets kommer att behövas både för att driva laget, samt hålla nyfikenheten och intresset uppe hos flera supporters än de mest inbitna.

  Matt Garbowsky:
  -Hade en NCAA karriär nästan i nivå med en viss Broc Little. Får en känsla av att han blivit kvar på ECHL-nivå lite pga storleken, 178 cm lång, som oftast framhålls som väldigt viktig i Nordamerika. Allround-spelare som skall vara mycket bra defensivt med en hög arbetsmoral och bra skridskoåkning.

  Dane Fox:
  -Är en tuff power-forward där styrkan ligger i ett bra skott med en snabb release. Svagheterna ligger i en sådär spelförståelse, sämre defensiv jämfört med offensiven, samt medelgod skridskoåkning. Här skulle Gulsvart få välbehövlig attityd och fysik, samt målskytte. Påminner i vissa egenskaper om en viss Anton Holm i SSK.

  Bra förslag från dig på spets från division 1, men varför inte knipa toppduon från Mariestad och även knyta upp Oskar Norlöv, som utbildats i inom Rögles organisation.

  Angående din respekterade blogg!
  Förstår att energin är låg just nu, varför inte svänga om formatet under ”höstlunken”? Du skulle kunna fokusera mera på ett göra intervjuer i den takt som passar ditt privatliv. Skriva om senaste ryktena inom hockeyn i Sverige, vilket alltid är intressant. Då kan du fortsatt använda dig av dit fina kontaktnät inom hockeyn. Om du vill, skulle du kunna skriva en kort summering av tex ”veckans matcher”, samt titta på möjligheterna att använda dig mer av gästskribenter.

  Tack för allt läsvärt du gett oss genom åren!

 3. Storgurka skriver:

  Du behövs mer än någonsin nu!

 4. Ludde Larson skriver:

  Nu gäller det att snabbt byta om till hockeyettan-kostymen. Samtidigt redan nu gå ut med att man har för avsikt att vara tillbaka i HA nästa år. Vi måste våga sticka ut. Inte tycka synd om oss själva. Genom att redan nu säga att vi ska vara tillbaka snabbt i HA så är chansen större att locka toppspelare till Västerås och även sponsorer som vill vara med på denna resa. Om man jämför detta med Modo som åkte ur SHL och blev ett bottenlag i HA denna säsong så har de nu börjat sin resa tillbaka genom att plocka in en mycket intressant tränare i Hans Särkijärvi. Han kommer göra underverk för Modo. Skulle gärna se Paananen i VIK:s bås nästa säsong tillsammans med Pelle Hånberg. Hånberg har varit med om detta förut och vet vad som krävs. Han står även för fart framåt vilket är melodin för framtidens ishockey.
  Vid nästa omval i styrelsen vore det önskvärt att se Christer Brostedt som ordförande. Christers engagemang och kunskaper inom idrotten och även näringslivet är oslagbara. Skulle även se dig Mikael Norén på en plats i styrelsen. Även du besitter väldigt mycket kunskaper och har sunda åsikter (bra analyser) vilket vi alla som läst din blogg har sett under lång tid. Även Johan Thalberg är en het kandidat inom VIK:s organisation.

  Tack ännu en gång för mycket bra blogg Micke! Dina tankar och analyser kring hockeyn skulle behövas komma in i VIK och inte bara stanna i en blogg.

 5. DC skriver:

  tyckte dina förslag på kedjorna var klockrena med div 1 mått :).. In med Oscar Pettersson dock! Nu kör vi!.. haha

 6. Erik Lekenhed skriver:

  Så otroligt sorgligt att trilla ut allsvenskan. Men på ett sätt tror jag det kan vara bra. Att börja om från schratch och lyfts fram unga spelare och få ordning på ekonomin. Gäller att se det positiva i detta totalt mörker!

  Sen tycker jag du ska fortsätta med bloggen. Du gör ett kanonjobb!

 7. Pia skriver:

  Jag hoppas att ALLA i valberedningen, ALLA i styrelsen och båda sportcheferna har nog med civilkurage så dom säger upp sig själva. Ingen av er har bidragit så här långt, tvärtom, och kommer inte heller att göra det i när eller framtid. Nu måste dessa ” cancer ” svulster bort från klubben och nytt blod in om VIK skall överleva som hockeyklubb. Ni borde skämmas tamefan, hur kan man köra ner en klubb som VIK rätt ner i träsket på så kort tid. Ni alla har så gott som dödat mitt stora hockeyintresse, tack för det era pajaser

 8. Framåt Västerås skriver:

  Jag förstår och känner med dig Mikael.. Man vill ge upp, dra sig undan och skämmas (inte för att du har gjort nått fel, tvärtom). Jag personligen är fruktansvärt besviken, less, arg o.s.v.
  Men!! Det är nu vi ska bygga upp klubben igen, och för att göra det behövs såna som dig. I min mening så ska vi vara klubben i ettan som syns, hörs och ”jävlas/bråkas” mest! Vi är inte nöjda, vi ska upp! Och inte bara till HA igen, utan till SHL! Med kraft! Det är slut på mellanmjölk nu! Nu ska det in spelare som vill framåt, och inte är nöjda med att ha ett ”jobb”.. för det är dagens VIK! När man kommer till Rocklunda som gästande lag ska man få ont i magen. För att här vill man inte gå in och spela! Publiken ska vara jobbig, spelarna ska vara riktigt dryga jävlar med vilja att vinna. Hela klubben måste genomsyras av en känsla av att gå framåt. Det är slut på, ” det va en okej säsong, vi gjorde vårt bästa bla bla bla”! Nu ska vi framåt, släppa handbromsen och få in en vinnarmentalitet i klubben igen! Ut med det ruttna och in med det friska! 17/18, passa er division 1. 18/19, ducka om ni vet vad som är bra för er HA..20/21, SHL här är vi! Framåt Västerås!!

 9. Miko skriver:

  Det känns som att den värsta chocken har lagt sig nu eftersom det i praktiken har stått klart ett tag att det blir degradering. Nu gäller det att se framåt.

  Från den befintliga truppen skulle jag behålla Alenbring och Lindelöf Nilsson som backar samt Gråhns, Johansson, Davidsson och Svedlund som forwards. På målvaktsidan så tror jag att Dahlbom håller en bra nivå för division ett och så kan man ha någon ung förmåga från de yngre leden som andre målvakt. Resten av truppen kan utgöras av J20 och J18 spelare samt några fynd från division ett. Har man tur kanske man gör som Karlskoga och Västervik och med små medel lyckas göra ett topplag, då gäller det dock att göra fynd. Hoppet står till att Appelgren och Zetterberg har bra koll på spelare lägre ner i divisionerna. Man kan alltid önska.

  Förhoppningen är att Vik gör en Södertälje och redan efter en säsong i division 1 lyckas kvala sig tillbaka, men det scenariot känns inte realistiskt. Det blir nog en lång vandring tillbaka. Det viktigaste dock är att det skapas rätt förutsättningar för att kunna ta sig tillbaka och etablera sig i allsvenskan, samt på sikt också sikta mot SHL. Då måste det till rätt folk i organisationen, folk som supportrar och sponsorer skall ha förtroende för. Om jag får önska så skulle jag vilja ha en sån som Michael Campese i Vik också. Nu andas även VSK fotboll optimism och idag krossade de Assyriska inför 5627 åskådare. Till våren nästa år kanske vi har ett superettalag. För bara två år sedan såg det dystert och klubben närs konkurs och Vik var nära SHL.

  En drömscenario är att Vik till näst vår kvalar sig tillbaka till allsvenskan och VSK spelar i superettan och västeråsare får glädjas lite åt idrottsliga framgångar. Man kan alltid drömma, men idrotten är fascinerande. Man slits mellan hopp och förtvivlan.

 10. Gurkan 63 skriver:

  Tack för denna underbara blogg en välskriven och kunnig hockeyfan.?
  Jag rrkomrnderar alla att läsa Mrmadhawk , han skriver ikväll om vik en mycket intressant artikel. Rent idrotsligt är det helt bedrövligt och man blir orolig när man läser dagens vlt och Appelgrens svar, man blir ganska mörkräd.. Det är mycket som har fått snett i föreningen det går odlats en kultur under flera år och som inte är sund. Hur bryter man ner denna kultur som föreningen har skapat.? Det sitter folk högst upp som kommer vägra lämna skutan dom kommer slåss med bebbar och blir för att bli kvar som det inte till föreningens bästa dom har en egen agenda .Mitt förslag är att vi fans slutar att lyssna till krokodil tårarna som dom bjuder på sluta ställa upp på alla rädningsaktioner för det är att forsätta ge dom tid till att andas till nästa slut kommer dom ett brunt kuvert på posten , tvinga dom skylldiga att börja ta ansvar för det som ställer till med. Gått men kanske den vägen föreningen får vandra ..

 11. Taggen skriver:

  Klart att du fortsätter bloggen micke. Som målvakt ser jag gärna Dahlbom och nån yngre förmåga. Gillar Dahlbom för sin person. Har gjort det bra när han fått chansen. Mer spel kan ge utveckling

 12. Mikael ericson skriver:

  Målvakter har Vik alltid fostrat väl och tur är väl de . Där finns många fina ämnen vad jag vet och förstår men gäller nog mer att få behålla dom man vill mer än att tro.

 13. VIK75 skriver:

  Målvakter kan vara bra att ha!!??