Alla sex matcher måste gå VIK:s väg – kalkyl & spelglädjen måste öka i framtidens VIK

10 svar

 1. Tompa skriver:

  Jag minns hur illa jag mådde när vi (Troja) åkte ur HA och jag lider med er. Men som Roland sa: Efter regn kommer solsken och med facit i hand var det nog bara bra. Vi rensade ut alla legoknektar, satsade på kontinuitet, unga lovande svenska spelare, har haft samma tränare under tre år och totalrenoverat arenan. Jag tycker själv att vi har ett mycket mer intressant lag nu än vi hade i HA och hela föreningen andas optimism. Så det är absolut inte bara negativt att åka ur även om jag själv hade svårt att se det på det sättet i början. Jag hoppas ni klarar er kvar även om chansen bara är teoretisk för VIK ska minst vara i HA.

 2. Vimmerbyarn skriver:

  VIK lär räkna med att det är kört nu….Därför lär de spela ut hela registret imorgon…..Hur kan man först spela katastrofdåligt för att sedan helt plötsligt göra en fenomenal första period mot Huddinge. Ett Huddinge som dessutom hade allt att spela för igår. Nä….Jag tror att de är konkursmässiga och medvetet vill missa Allsvenskan på sportslig väg för att sedan kunna konka som div ett-lag. Gick säkert till precis likadant år 2000. Men nu när de är i stort sett körda för topp-2, kan de börja spela. Kommer säkert att slå Visby imorgon för att ge sken av att de gjorde ”så gott de kunde.”

  Gissar att kvalserien är en teaterföreställning från Västerås sida.

 3. Miko skriver:

  Jag är inte heller särskilt optimistisk gällande en snabb återkomst till allsvenskan. Visst finns det förutsättningar i form av intresse, engagemang och stöd från fans och förhoppningsvis kommer det att motivera sponsorer att stanna kvar. Vägen till allsvenskan blir dock lång och fortfarande är det obegripligt hur allt kunde gå så illa. Grunden till detta misslyckande lades dock redan 2015 när man misslyckades att ta sig till SHL, storsatsade säsongen efter och till följd av dåliga panikvärvningar blev säsongen ett misslyckande sportsligt och än värre ekonomiskt. Man trodde mardrömmen var slut inför denna säsong men istället så fortsatte den och slutar med en degradering.

  Jag tror att truppen var tillräckligt bra för att överhuvudtaget behöva kvala men har inte kunnat hantera den psykologiska pressen och anspänningen som infann sig och som aldrig släppte.

  Man får nu bara hoppas på att intresset och engagemanget för Vik inte svalnar till följd av degraderingen, att rätt folk tar över och får en bättre och öppnare kommunikation med fans och supportar, att stommen byggs kring den framgångsrika J20 och J18 och att det finns en klar framtidsplan för föreningen, en framtidsplan med en röd tråd. Det är mina önskningar för föreningen.

  Avslutningsvis vill jag berömma Mikael Norén, personen bakom denna portal. Alltid intressanta och sakkunniga analyser. Dessutom ger det oss Vik-supportar möjlighet att framföra våra synpunkter, kommentarer och tankar. Hoppas denna portal fortsätter i samma anda även i framtiden. Otroligt bra jobb.

  • Mikael Norén skriver:

   Tack Miko och tack själv för dina intressanta inlägg här. Hoppas siten kan leva vidare, vi får se.

 4. Zip skriver:

  Det tog tre lååååånga år för Björklöven att kravla sig upp i allsvenskan igen och efter 4 säsonger sedan återkomsten kan man ännu inte sägs att de är etablerade i allsvenskan. Så det är en (om man får använda ett påskuttryck) lång Golgatavandring som väntar VIK och deras supportrar nu…

 5. Gurkan 63 skriver:

  Har belyst det tidigare, sluta låna in spelare som inte platsar i sinna klubbar dom stjäl bara istid av våra egna produkter och vad tillför dom förnågonting ? dom spelar ett par matcher den kallar modeklubben tillbaka som ett par matcher sen tillbaka till vik och vik står som ett offer och bara bugar och ler så lägg ner det … Hels styrelsen ska titta sig själva i spegeln och ransaka sig själva . Föreningen har valt att inte komunicera ut till fans/publik ,blir väll som sist helt plötslig blir det preskoferans och alla får höra att det är kris i vik och vik behöver pengar då duger fans/sponsorer men från min sida blir det inga fler pengar. Nu är det hära bara ett spekulerat cenario från min sida men jag skulle inte heller bli särskild överaskad om det slutar på feta sätt…

 6. Cowboy skriver:

  Det är bättre att planera för inte ramla ur hockey ettan 17/18
  Därefter etablera sig i hockey ettan 18/19 och sedan säsongen 19/20 försöka gå upp.
  Och allt detta är bara möjligt om den inkompetenta ledningen byts ut.
  Dystert? Ja tyvärr

 7. Bonzon skriver:

  Lyssnade på intervjun med Äpplet I P4. Det här att föreningen inte ser saker som de är för mig ett svaghetstecken. Det är div 1 nästa år. Punkt!

  Det är samma svaghetstecken som gör sig gällande när föreningen efter en KATASTROFAL försäsong tror att laget ska räcka för att undvika kval. Försäsongen visade tydligt att backsidan var tunn och orutinerad, forwardsbestättningen saknade både attityd och spets samt specialteams lämnade väldigt väldigt mycket att önska (vem i helvete tyckte att en lite passiv box var rätt BP- modell?)

  Under hösten/vintern hade ledningen hade alla möjligheter att jobba upp ett kapital för att göra nödvändiga förstärkningar innan fönstret stänger (2 backar/2 forwards). I stället blir det en lånekarusell med spelare som egentligen inte platsade i HA och som avslutas med ”spets”värvningen av Lankow…Herregud.

  Man tar inte tag i saker i tid, utan blundar och hoppas att allting ska ordna sig.
  Det gör inte det…

 8. Realisten skriver:

  1-2 % sannolikhet???
  Ja du Mikael, då är du OERHÖRT optimistisk

  Möjligen 0.1-0.2% sannolikhet!…