30 minuters fin hockey räckte mot Huddinge och tredjeplatsen nu inom räckhåll

 

Västerås vann med 6-5 hemma mot Huddinge. Men eftersom både SSK och KIK vann ser det nästan omöjligt ut att nå topp-2. Topp-3 kan däremot nås, vilket är en plats som kan bli värdefull om något lag får ekonomisk kris.

Jag har alltid tyckt att Svedlund har haft bra spelsinne men, av någon anledning, inte fått ut mycket av det. Förrän nu. I första perioden stod Svedlund för tre briljanta assister plus en lika briljant assist av Bernhardt fram till 4-0 efter 20 minuter. Totalt hade Svedlund fyra assist ikväll.

VIK hade kontroll på Huddinge som inte skapade mycket första halvan av matchen. 5-0 kom efter en ny vacker assist. Denna gång unge Gustav Lindberg som gav Lihagen öppet mål. Varför kom Lindberg in så sent?

Huddinge hade nog svårt på “stor rink” borta, lever väl mycket på lilla rinken hemma. VIK utnyttjade de luckorna skoningslöst. Plötsligt bra passningsspel. Så länge man spelade vill säga. Även i denna match blev VIK ruskigt passiva och tappade spelet.

VIK drog sig alltså tillbaka och spelade inte mycket hockey de sista 30 minuterna. Huddinge kämpade frenetiskt och började göra mål. Mikael Frycklund kunde komma emellan och gjorde solo ett magnifikt typ av “Foppa-mål” fram till 6-2.

I sista gjorde Huddinge tre mål och Henrik Lundberg har nog börjat tröttna också. Men VIK höll undan.

SAMMANFATTNING

Gustav Lindberg är en riktigt liten offensiv dynamo. Förutom en strålande assist skapade den blott 17-årige forwarden saker med sin fart, balans, teknik och vilja att utmana och ge sig in i trafiken. Haverikommission bör nästan tillsättas på varför han inte fått spela tidigare i så offensivt impotent A-lag.

I övrigt var det plötsligt många som första halvan av matchen verkade vilja visa upp sig på allvar. Man kan undra varför.

Men hursomhelst visade VIK äntligen karaktär och passningsspel som räckte till en seger trots allt. Vilket (tillfälligt?) täppte till truten på kritiker som mig och andra – underbart. Nu gäller det att fortsätta jaga andra- och tredjeplatsen.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"851891653111689216";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/851891653111689216";s:5:"pDate";s:19:"2017-04-11 20:15:30";}}";

11 Kommentarer

 1. PatrikH

  Bitter Örjan,

  om det stämmer som du skriver om Z och Gurra så är det solklart att stor Z:a ska ha en stor spark i baken och lämna som sportchef!

  1. Bitter Örjan

   Vet ju inte men funderar om det kan vara så
   Något är ju iaf mysigt i det hela

 2. Bitter Örjan

  En fundering såhär dagen efter en vinst
  Varför har man inte spelat såhär som.man gjorde i första perioden matcherna förut i kvalserien?
  Och fortfarande fattar jag inte varför inte “Gurra” fått spela fler matcher för

  Enda jag kan tänka mig är att det är en av sportchefen som satt stopp för det

  För då kanse hans son inte vart i fokus
  Och kan det vara därför Zabelt fick ledigt att han placerade “Lill Z” i tredje och fjärde kedjan

  Första matchen efter Zabelt fick ledigt
  Spelade han i första kedjan

  Bara några funderingar såhär dagen efter ?

 3. Knekten

  Pia, menar att “någon/några” som har pengar borde pumpat in pengar för att rekrytera spelare som gör skillnad.

 4. Pia

  Gurkan 63 Visst ryktas det om Hästen ekonomiska problem och klubbchefen i VIK pratar om det och möjligen att tredjeplatsen kan räcka för VIK. Men VIK då ? Deras ekonomi är inte mycket bättre än hästens, så allt prat om att VIK kan få en ” gratis ” plats på hästens bekostnad är bara ett snack för galleriet och inget annat

  1. Gurkan 63

   Hej Pia !
   Stämmer helt det du skriver oavset om Vita-Hästen eller Timrå åker ur allsvenskan så kommer laget/lagen som blir erbjuden en gratisplats också kunna visa upp en hållbar ekonomi, och hur ekonomin ser ut för vik det vet jag inte. Föreningen har ju valt en linje att inte komunicera ut till fansen /allmänheten. Personligen tycker jag att viks väl att komunicera på är en fel väg för det är vi fans som är en stor del som håller denna skuta flytande.

 5. Pia

  Knekten Finns ingen ekonomiskt vettig människa / företagare som vill skänka sina surt förvärvade pengar till ett STORT svart hål och ge cashen till människorna i VIK som bevisligen visat sin inkompetens både när det gäller ekonomin, det sportsliga och den urusla personalvården som är i VIK

 6. Knekten

  Hoppas de med pengarna som kunde påverkat händelseutvecklingen i redan ett tidigt skede känner ett ansvar.

 7. Knekten

  Att tappa från 5-0 till 6-5? Är det ens möjligt? 3 mål på 2 minuter. VA? Ajö Vik. Som jag sagt tidigare, Vik nära shl och nu div1. Vad beror det på, jo man förutsåg inte detta, ställde in ett glatt juniorlag som tog chansen för sin egen skull så klart, ojoj man såg direkt vad som skulle ske, solklart efter några matcher. Ingen erfarenhet, ingen tyngd, inga spetsar bara deras glädje att få spela i allsvenskan ett tag. Inte deras fel, tar ju chansen så klart. Men men, vill man ha ett lag i allsvenskan, eller SHL, var i helvete fanns pengarna och sponsorerna i rätt tid, typ säsongstart för att En av Sveriges storstäder skulle fortsätta i allsvenskan eller tom ta steget till finrummet. Nowhere. Ajö Vik. Hockeyn i vås är smärtsamt borta i min framtid. Solong.

 8. Bitter Örjan

  Ja instämmer helt i vad du skriver angående “Gurra”
  Tillsätt en haverikomition och utred VARFÖR
  han inte fick fortsätta efter första matchen han spelade med A-laget
  Han skapade oreda och huvudbry för motståndarnas försvar i första matchen
  Exakt samma scenarion idag
  Bedrövligt att han fått stått åt sidan
  Törs nästan påstå att har han fått fortsätta spela efter den matchen har han vart bättre poängmässigt än Z vart
  Sen nästa haverikomition som skall tillsättas är varför inte Anebrink har en ordinarie plats
  Bara hoppas att ledningen gör klart med Gurra och Dogge NU
  Men är rädd att dom redan är förlorade för VIK

 9. Gurkan 63

  Kul med en seger den kan ingen ta ifrån vik , men ska vi vara riktigt ärliga så var inte Hudinge någon värdemätare. Rycktes säger att Vita-Hösten har stora ekonomiska problem , likaså Timrå , men som sakt var bara ryckten. Så plats tre och fyra kan bli mig så viktig att spela om om nu npgot av dom två nömda lagen inte får licens att få spela Allsvenskan nästa år.

Tweets

Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin stora HA-genombrott skulle komma 21-22 i KIK. Men tji fick jag=Molldé…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Trodde o hoppades då att Lusths mentorskap skulle leda till liknande…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Ja, under Lusths mentorskap hade Joel Persson en (poäng)magnifik KIK-…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto