Ett mail inkom från en f.d. VIK:are: ”Bara fokus på fysiken & många spelare jobbar hårt men de vet inte varför”

Fick ett spontant mail från en före detta VIK-spelare, som varit framgångsrik även på andra håll, angående mitt senaste inlägg som var mycket kritiskt till VIK Hockey på flera plan.

– Riktigt bra inlägg på bloggen. VIK måste ju börja tänka om helt och hållet gällande hela verksamheten.

– Tycker allt i blogginlägget var riktigt bra. Jag läste igenom de två gånger till och med för jag blir så glad att någon fattar och skriver ut det i sociala medier. Hoppas bara att alla ser det.

– Som du skriver tycker jag det är många rent ut sagt dåliga spelare i VIK som bara typ är bra i gymmet. Det är just på det rent fysiska de har kommit långt på. Så har det varit sedan jag körde i VIK för cirka tiotalet år sedan, i alla lag från junior till senior. Nästan allt VIK kollat på är det fysiska och inte hur man är på isen eller hur man presterar där.

– Backarna, som du skriver, där är det tametusan inte en enda som vågar hålla i pucken eller ta ansvar, alla bara flyr ser det ut som.

– Gällande forwards har ju tyvärr inte ”Freddan” och Lihagen kommit upp som de ska. Men då måste ju andra gå fram, om det nu finns någon mer som kan gå fram. Mikael Frycklund är ju kreativ och där händer det ju saker i alla fall. Alla andra forwards jobbar och jobbar, men de trampar bara vatten. De vet inte vad de gör ute på isen, de vet att de jobbar hårt men de vet inte varför.

– Du har ju rätt i allt du säger det här med defensiva hockeyn, inga lag verkar vinna på det längre. Det du skrev gällande att ”VIK har under många år nu spelat en defensiv säkerhetshockey som har förgiftat det kreativa passningsspelet” är så sant, menar denna spelare.

***

Nu är det ju högst förmätet av mig att publicera något som stryker mig medhårs på detta vis, men samtidigt tycker jag det är bra att detta kommer fram för VIK Hockeys bästa. Kanske är det fler spelare och andra som känner så här?

8 svar

 1. Gurkan 63 skriver:

  Det har skapas en kultur i föreningen som inte är sund. Klubbdirektör kom in sent har någon funderar på varför det vart så sent med den annställningen ? Två stycken sportchefer varför ?
  Nu är det inte någon enskild Persson som är skyldig till detta misslyckande utan det är flera faktorer som har gått fell och någon sådde ett frö för några årsen och som har skapat denna osunda kultur som finns i föreningen. Ta som ett bra exempel när Marcus Söderkvist ville ha några tusenlappar mera i län för att kunna sättas ännu mera och för att försörja fammiljen , vad fick han till svar ? det finns inga pengar det är bara ett av många exempel som har gjort att klubben är där den är idag. Skulle vara intressant om klubben kunnde kalla till ett öppet möte och lägga alla korten på bordet det skulle vara början på något bra. Det finns ingen trollstav tyvär som läser problemen som klubben står inför men en bra början är att bjud in till ett öppet möte.

  • Gurra C skriver:

   Jag har följt Gulsvart sedan 35 år! Faktiskt känns detta jä……. än konkursen 1999! Det kommer nog att visa sig att det är betydligt lättare att åka ur en serie än att kvala sig upp. Gamla storspelare som Lidas, Poppe, Salo för att inte tala om Flygis, Anders Berglund och Julle måste fråga sig hur detta är möjligt! Vi har ju inte saknat bra spelare direkt genom åren. Tänk på namn som Per Arlbrandt, Villiam Karlsson, Broc Little, Jerymy Williams, Thomas Mitell och många , många fler. Bra målvakter har också funnits! För att inte tala om de fantastiska supportrar som stöttat med insamling på insamling, pengar som kastats bort på helt misslyckade värvningar. Nu är dessa tider troligen för lång tid borta. Ingen elithockey i Västerås mer! Inga härliga drabbningar med Leksand eller AIK! Inga fullpackade ståplatsläktare! För att ett gäng misslyckade sk hockeyspelare med spagettiarmar struntat i det mest elementära i lagsport, att spela för klubbmärket! Undantagen är Henrik, Gråhns, Frycklund och kanske Eddie!
   Ett misslyckande av närmast bibliskt format! Tack för ordet!
   PS: Glömde jag att skälla på ledningen? Nej, men orden tröt!

 2. Alkemisten skriver:

  En klubb har dålig ekonomi och kan inte lägga så stor summa pengar på elitverksamheten, vad gör man då?
  Jo, man anställer:
  – 2 stycken sportchefer och 1 klubbdirektör, redan där är det fel under detta år skulle det räckt med 1 person för dessa tjänster under detta kritiska år. Vad man istället skulle gjort var att anställa 2 bra allsvenska spelare som platsar i 1:a femman om man ser till vad dom har för löner.
  – 2 stycken tränare med medelmåttiga meriter. Vad man istället skulle gjort var att anställa 1 bra allsvensk spelare som platsar i 1:a femman om man ser till vad dom har för löner.

  Summering, utan att lagt ut en krona mer skulle man haft 3 spelare mer som tar plats i 1:femman i vilket allsvensk lag som helst.

  Det skulle ju vara 2 sportchefer för dom skulle utveckla klubben, vilket skämt!
  Ungdomslagen har knappt sett till dom, inga gemensamma träffar, ingenting kort och gott.
  2 snackpåsar som inte fått ett skit utfört.

 3. Gurkan 63 skriver:

  Jag var på ett möte i höstas , där var Crister Olsson och Andreas Appelgren för att förklara sig och svara på frågor . Jag ställde en av flera frågor , en gällande fysträningen och Hammars roll ,vill minnas att Hamnar var anställd och hadde tydligen ett fyra års avtal med vik . fick som svar att Hammar var inte kvar i föreningen och min direkta fråga var att vem sköter fysträningen nu ,och svaret av Olsson var att den biten sköter jag. Frågade då Hur var fysträningen under Hammars tid , svar av Olsson var att dom yngre spelarna inte tålde den fyssträning som Hamnar praktiserade ,men att dom äldre spelarna svarade bra på Hammars träning. Jag tycker att det är märkligt att man gör sig av med en fystränare mitt under säsongen och inte har ersatt den tjänsten , kan det redan då ha börjat knaka i laget eller var det så enkelt att vissa spelare har klgat och på så vis fått bort Hammar . personligen så tycker jag att svaren var diffusa och att ingen riktigt ville prata om det varken Olsson eller Appelgren. Där måste det också ha frigjorts pengar. Det är mycket som verkar skapa en massa frågetecken och så länge styrelsen vägrar svara på alla frågor så ligger det en hund begraven. Jag har följt vik sedan slutet av 60-talet sett vilka spelare som har utvecklads av vik sett uppgång och fall ,men ändå står jag på ståplats varje säsong och kommer att forsätta på den inslagna vägen. Jag brukar ofta ta VSK bandy som ett bra exemplar dom var under isen för några säsonger tillbaks men med Campeces intåg i klubben så vart det ordning och resa , varför inte knäcka på i bandystugan och fråga om råd ? Att föreningen inte mår bra det förstår alla vad som är fel vet inte jag ,kan vara konstatera att det måste hända något radikalt för att få föreningen på fötter igen , låt det ta några år och gör jobbet på riktigt denna gång.

  • Pia skriver:

   Gurkan63: Hammar sade upp sig själv då han blivit erbjuden ett drömjobb i Avesta, tror jag det var. Detta enligt honom själv i VLT eller om det var på vik.se Svårare än så var det inte

   • Gurkan 63 skriver:

    Hej Pia!
    Har också hört detta men jag har inte sett det bekräftat av Hammar själv , jag följer vik.de regelbundet. Sen att det har florerat rycktes som pekar åt annat håll. Jag var på det öppna mötet och som jag skrev tidigare så upplevde jag att varken Olsson eller Apellgren ville prata mera om den saken. Jag har som avsikt att inte försöka lyssna på ryckten därför ställde jag frågan på nätet och som sålt var så var min känsla att man inte ville prata om det.

 4. Niclas skriver:

  En av orsakerna till att vi inte räcker till i denna kvalserie är bl.a. Frycklund -10 Zetterberg -10 där har vi en stor förklaring ser bra ut men vi blir lurade,dom är alldeles för klena i 5-5.

 5. Besviken skriver:

  Helt rätt att publicera det där mailet! Nu vill jag se ”äpplet”, Zetterberg mfl be om ursäkt offentligt, och erkänna att dem har misslyckats kapitalt! Jag är så trött på att hela tiden höra en massa ursäkter, VA ÄRLIGA!!! Varför försöka sminka en gris? En gris är en gris även med smink.. Kan ingen i spelartruppen bara gå ut och säga: vi har vart skitdåliga, vi har inget att skylla på. Men nej, det händer ju inte. Jag hoppas att alla kontrakt stryks nu när degraderingen är ett faktum. Det finns vissa spelare som kan få stanna kvar, med nya lägre kontrakt. Alenbring, Fryklund, Fredda och Gråhns. Resten kan dra. Mylläri kan börja lira i Sura, då kommer vi iaf att få ca 4 frilägen per match nästa år! Alltid nått!