Det är slut – oduglingarna skämde ut sig en sista gång och suddade bort VIK från hockeykartan

24 svar

 1. Mats Karlsson skriver:

  Vik bra support? I Ljungby hade laget inte ens en klack på plats… pinsamt stöd. Medgångssupportrar.

 2. Albin skriver:

  Zetterberg hade -10 i kvalet och -13 i serien vilket är riktigt dåligt

 3. Albin skriver:

  En otränad Lukas Zetterberg som i kvalet har -8 där har vi en orsak till att vi åker ut.Han platsar helt enkelt inte.

 4. Vimmerbyarn skriver:

  Pia:

  Kul med lite debatt! Väljer att se det så. Tycka vad man vill om vilka som borde sitta i en kommande ( ? ) styrelse. Jag menar bara att det saknas folk med hjärta för klubben. Att sedan kalla exempelvis CO för amatör är naturligtvis fel med tanke på hans CV, men om inte annat så formas de till amatörer när de anlänt till klubben. 9 spelare av 10, spelar ju bättre när de anlänt till en annan klubb. Då är det något i denna klubb som inte är friskt. Har tidigare jämfört klubben med ett hus med en fallfärdig grund. Istället för att riva upp allt och göra det ordentligt från början, så gör de bara små, små förändringar varje gång för att det nätt och jämt ska hålla.
  Men nu har det fallit….

 5. Pia skriver:

  Vimmerbyarn: Vi två är överens om inkompetensen som funnits och finns i styrelsen i VIK sedan år tillbaka. Men att föreslå GurkOlle och VIKsupport i styrelsen och tro att det för klubben framåt är att lura sig själv. Förra styrelsen och nuvarande styrelse har skämt ut sig själva här i Västerås och Hockeysverige med råge. Nu får dom med rätta stå vid skampålen och bli ihågkomna som dom människor som åter igen förstört hockeyn i Västerås. Det blir många arbetslösa på kansliet tack vare dessa odugliga människorna i styrelsen. Nu är hela VIK HOCKEY i brygga, kommer klubben att resa sig ? Tveksamt om du frågar mig

 6. anden skriver:

  då slipper man se på hockey nästa säsong då 🙂

 7. Vimmerbyarn skriver:

  Pia:

  Då sitter du på erfarenhet med andra ord. All respekt för det!? Men då borde ju även du sett mönstret senaste åren? Vilka inkompetenta människor det finns i föreningen….Dessutom vill jag förtydliga att jag inte lägger skulden på spelarna. Om du såg mitt inlägg i Facebook-gruppen för typ en vecka sedan? Om att hela spelarnas vinnarinstinkt formas ända nerifrån styrelsen och uppåt. Är styrelsen amatörer, väljer de amatörer som ska styra laget. Och detta skapar i sin tur spelare som viker ner sig. Vi snackar om en klubb som andas oproffsigt uppträdande. Detta skapar opproffsiga spelare. Allt hänger samman.

  Varför lyckas klubbar med likvärdiga resurser bättre resultat än Västerås?

 8. Pia skriver:

  Vimmer:byarn: Jag har följt VIK sedan min son spelade i klubben, borde då bli ca 30 år detta år

 9. Vimmerbyarn skriver:

  Pia:
  Hur länge har du följt denna klubb om jag får fråga? 1säsong eller? Låter inte bättre….

 10. Miko skriver:

  Det är extra tungt att vara Vik-supporter idag då det med största sannolikhet står klart att laget spelar i division 1 nästa år. Ska man vara realistisk var man aldrig riktigt nära att fixa detta kval. Visst fanns det förhoppningar om att det kunde lösa sig men förlusten hemma mot Visby/Roma som fram till matchen mot Vik och efter det inte har tagit en enda poäng, var en indikation om var detta var på väg.

  Nu vill man se en omstart med unga, hungriga spelare som Paananen skall leda. Jag skulle vilja att styrelsen snarast möjligt går ut och berättar om framtidsplaner och besvarar frågor som många av oss vill få svar på såsom: Hur är den ekonomiska situationen? När har man som mål att vara tillbaka i allsvenskan? Vika spelare från den befintliga truppen blir kvar?

  Nu är tyvärr Västerås enda staden bland de tio största i Sverige där man saknar ett lag i de två största sporterna i Sverige (Fotboll och hockey) i någon av de två högsta serierna. Det är rentav för jävligt. För 20 år sedan vara både Vik och Vsk i den högsta serien i respektive sporter. Tiderna förändras.

  Besvikelsen är stor nu men jag tror att det finns för mycket intresse, engagemang (se bara denna portal) och kärlek för Vik för att låta den sjunka. Tyvärr har supportrarna inte fått igen nåt för allt de gett Vik men kärleken för klubben förändras inte. Titta på Leksand. De åkte ur SHL men supportrarna är med i vått och torrt. Jag tror nog Vik med det intresse, engagemang och kärlek från supportarna är tillbaka i finrummet snart igen.

 11. Alfaglas skriver:

  Så kan det gå när valberedningen värvar styrelse medlemmar från guldstänk.
  Länge har vi försökt, men nu är det slut.

  Har sökt kontakt med sportchef(er) klubbchef under kvällen men ingen vill svara.
  Nu ger jag upp

  Niklas Danielsen
  Alfaglas

 12. Bosse Norling skriver:

  Fy fan vad bra sktivet! Instämmer fullständig.

 13. Marko skriver:

  Ja, jag vet inte om det är så mycket mer att tillägga kring det som redan skrivits. Jag skäms faktiskt som Västeråsare över detta enorma jättefiasko som VIK skapat med att åka ur.
  Framåt så är det J20 och J18 som nu får lyfta laget tillbaka till nästa nivå och det är väl killar som Paananen kan få ut mer av. Vill dock ha med ett par av de gamla också i ettan om ekonomin tillåter. En gubbe som Gråhns vore i mina ögon en bra rollspelare att ha med 1 år till liksom ett par till som har motivation att revanschera sig för skiten denna säsong. Resten kan hitta sluta med hockey eller hitta andra klubbar för min del.

 14. KGE skriver:

  Återigen så såg Fryklund till att hjälpa motståndarlaget genom att bjuda dom på ännu ett mål. Han har bjudit motståndarna på mer mål än han gjort själv. Undrar hur många matcher VIK förlorat p.g.a. honom.

 15. Gurkan 63 skriver:

  Att inte spela Alenbring är ett grovt tjänstefel , att låta andra backar få spela och spela oavset hur mycket misstag man gör . Här varit och käkat på Rocklunda ibland och sätt att spelarna äter där också att se dessa junnisar springa med kepan bak och från eller kepan från sida till sida och sitta och mysa tillsammans , dom är bortskämda snorungar som tror dom är proffs och tunna som spagetti får äta till reducerat pris det är fan löjligt dom kan gå hem och göra sina egna matlådor. finns mycket att säga men det får vara bra från min sida. sluta och säg att laget är bättre än dom visar för vite som bättre så spelar man inte Div ett hockey nästa säsong…

 16. Anders skriver:

  Pinsamt.
  PatrikH. Eller ska jag skriva Freddan direkt? Vakna upp ur koman och sluta bara vara på isen. Gör något. Visa en enda känsla som kanske kan så resten va laget att vakna.
  ”C” borde väl vilja något mer än att bara göra sitt byte och hoppas att det går bra och vilja åka hem ovh ha taco-kväll.

 17. Pia skriver:

  Vimmerby:arn: Gurkolle i styrelsen tillsammans med supporterklubben ? Ha, ha. Har du fest eller ?

 18. Bitter Örjan skriver:

  Klockrent skrivet
  Är åt helvete för mycket ryggdunkare i dagens VIK
  Rensa upp rejält nu och tvätta hela jävla ABB ARENA med något bra lösningsmedel så allt skit försvinner från väggarna.taken och golven
  Behåll Mio av ledarna och Pannanen resten kan sluta
  Av spelarna behåll Dogge
  Sen fyll på med J20 och J18 spelare + några rutinerade div 1 spelare
  Och av styrelsen behåll Broqvist och Wahllstet resten tack och hej

  Lider massor nu med Christer Brostet som för 17 årsen startade upp VIK igen efter KK
  Är hans livsverk som.nu under flera år misskött av ICKE kunniga personer
  Och att skylla på förra styrelsen är igentligen inte rätt det här med ekonomin härrör från styrelsen före dom
  Bara hoppas att det finns folk som vill ta tag i det här nu och BÖRJA Bygga ”Nya VIK”

 19. H-Man skriver:

  Mikael vill du ha hjälp och förstå raset för VIK hör av dig ska jag berätta om 10 års tok.

 20. Bonzon skriver:

  Det stod klart redan efter träningsmatch två vart det hela var på väg…

 21. Vimmerbyarn skriver:

  Skrev på Facebook-gruppen nyss att det är bättre att lägga ned skiten, konka och börja om i lägsta serien med styrelsefolk som har passion för klubben och verkligen vill något! Hellre det än div ett och Disneyfigurer i styrelsen. Du, GurkOlle och supporterklubben kan bilda ny styrelse och förening och börja om från ruta ett. Om till och med ett nytt tränarpar inte kan låta Alenbring spela….Som vill något….Då tyder det ju på sjuka order uppifrån att de ska spela ur detta lag ur Allsvenskan så att de kan konka lite ”elegant.” Ger mig fan på att det gick till på exakt samma sätt när man korkade år 2000. Är väl därför spelarna inte har någon vilja längre….De har säkerligen fått info om att klubben är konkursmässig och därav kan söka andra klubbar.

  Fy fan vad skönt att det är slut snart!!!

 22. Påsen skriver:

  Man skulle ha gjort sig av med alla ryggdunkar för flera år sedan.. Och hur kan Z få stå i ett hockeybås är en stor jävla skandal.. satt och gnällde på Äpplet och övriga coacher förra säsongen… men hände fan inte ett skit när han fick chansen själv.. Och sportgruppen måste ha varit blinda hela säsongen när man inte har sett att det inte fanns något spel alls..

 23. PatrikH skriver:

  Jag vill ändå hålla fram Freddan som gav allt, däremot håller jag med om att Fish och Hampus inte alls presterade vad man kunnat förvänta sig i kvalet. Jimme Jansson var nog också en av de bästa backarna i VIK, men håller med om att Alenbring skulle ha spelat. Förstår att det är mycket av besvikelse så som jag upplevde det efter förlusten mot Björklöven då jag som följd av frustration kommenderade familjen att städa stugan i Sälen varpå de krävde VIK förbud. Ja, ja en av de jobbigaste säsonger, man tror man varit med om det värsta men nästa säsong blir bara värre.

 1. 2017-04-09

  […] från en före detta VIK-spelare, som varit framgångsrik även på andra håll, angående mitt senaste inlägg som var mycket kritiskt till VIK Hockey på flera […]