Ombytta roller inför rond 2 mot Troja + Oskarshamns-silly

Fredda Johansson har sett högst revanschsugen ut. Och den lusten lär inte bli mindre mot fjolårets banemän från Ljungby. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På lördagseftermiddagen väntar Troja på bortaplan. Smålänningarna är storfavoriter och de flesta har redan räknat hem Ljungbys stolthet som ett allsvenskt lag. Hemmapubliken räknar sannolikt med en räkmacka och klang- och jubelföreställning mot gästerna från Västmanland.

VIK är, eller har varit, uträknade. Något som passar denna förening som handen i handsken. Gulsvart har också revansch att utkräva efter 1-4 hemma senast mot Troja.

En konkret sak som VIK måste göra bättre är att göra som Johan Jonsson gjorde senast mot Södertälje vid 2-2-målet. Nämligen att backarna måste våga skjuta mer på instinkt i förstalägena.

VIK är inte tillräckligt bra för att spela bort sina motståndare utan måste förenkla spelet. När man skjuter måste också backarna i motståndarlaget börja vrida på huvudena vilket kan skapa oreda och skapa nya lägen.

Linus Svedlund och Fredrik Johansson var heta senast. Kan flera vakna i bortalaget finns en chans att överraska. För annars är det ju det hela slut.

***

Lite silly så här års. Oskarshamns playmaker Nicolas Deschamps är sugen på NLB, den schweiziska andraligan.

4 svar

 1. Gurkan 63 skriver:

  Det finns ett liv efter detta miserabel , Tråkigt självklart ,men jag ser det positiva i det hela . Nu rivs alla kontrakt och klubben blir av med den som har kostat klubben enorma pengar och dom får söka en ny arbetsgivare ? ska bli intressant att se vilka som stannar kvar ,men med handen på hjärtat så är det inte många som hör hemma ens på Div ett nivå. Jag kommer forsätta att följa vik nästa säsong och det blir säkert trevliga derbyn man kan åka på. Rensa i klubben nu ut med allting gammalt som finns kvar för något förtroende finns inte kvar och det måste dom förstå själva annars får vi dans komma och nära ut dom..

 2. King skriver:

  Slut
  Bara börja om å göra rätt …

 3. Bror skriver:

  Nu har snart denna sönderskjutna skuta nått botten. Rensa allt skit i kölsvinet och köp många balonger, så kanske vraket flyter upp någonstans i framtiden. Men just nu, R.I.P

 4. PatrikH skriver:

  Ja, nu är det slut och vi spelar i Div 1 nästa säsong, jäkligt surt. Undrar hur VIK hanterar detta? Blir svårt att behålla och attrahera spelare framöver med risk att vi fastnar i div 1. Det är ju ingen självklarhet att VIK skulle vinna i div 1 och ta sig tillbaka enkelt.