Djupaste bottennappet hittills efter no-show i 40 minuter i Nybro men ändå faktiskt nära poäng trots många felsteg

Tungt värre i Nybro. ARKIVFOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

18 svar

 1. kenta skriver:

  Hannes är som sagt en liten guldklimp! Känns inte som laget tog det här på allvar! Man åker ner på tisdagen och har all tid att förbereda sig vad som komma skall !!!! Det är fan tränarnas uppgift att få ut killarna ur bussen i tid!!! Tror efter vad man sätt so far av målvaktspelet och som många har oroats över kommer att bli NJs akilleshäl !!! Nya tag på fredag! Det är nu bara 3 poäng som gäller !!!!

 2. Daniels skriver:

  Håller målvaktsproblemet på att bli större än nj räknat med?
  Och att byta målvakter på detta viset uppe på det. Måste vara svårt som utespelare när man inte känner förtroende för sin keeper.

  Oavsett så känns det som att nj har räknat med att få loss en ”slutspelskeeper” när det blir dags för det

 3. Sanna skriver:

  Dmytriw-Komarek-Mingoia
  Hellberg-Topping-Kangas
  Gersich-Hutch-Bergman
  Engstrand-Skedung-Hoffa
  Jakobson

 4. Emil skriver:

  Mingoia – Komarek – Hellberg
  Gersich – Hutchison – Dmytriw
  Jacobsson – Topping – Bergman
  Engstrand – Skedung – Hofbauer/Kangas

  Eller vad önskar ni se under morgondagen?

 5. HockeyFarsan skriver:

  Angående den anmälan mot Topping som gjorts för abuse of official. Återigen storm i ett vattenglas, Topping gör en ytterst lös markering mot domaren att flytta sej eftersom denne står dumt placerad.

  • Bonzon skriver:

   5 matcher för Topping…

  • MA skriver:

   Domarna ramlade ju inte ens omkull. Hur kan man döma så olika. Tingsryd och Timrås kollision med domarna såg värre ut och fick endast 2 matcher avstängning. IInte ens huvudtackling ger 5 matcher avstängning.

 6. Sofie skriver:

  Dmytriw ska definitivt ha poäng, otroligt hårt jobbande, hårda bra snabba pass, behåller sin fina fart i långa byten, ett jättefynd!

  Jakobsson med bandysvängarna spelar hockey utan kroppskontakt och där sitter vi nu på ett långt dyrt kontrakt tyvärr, inte bra
  Engstrand borde ha löneavdrag, Krupic har ingen aning vad han ska göra med pucken nästa komiskt

 7. sudden skriver:

  Besvikelse är bara förnamnet……..
  Någon som vet om Mingoia blir klar tills i morgon?

 8. J skriver:

  Jag framförde efter förra säsongen till VIK att efter att säsongen 2022/2023 med väldigt ojämnt målvaktsspel att laget behöver börja bakifrån med en riktigt bra målvakt så att mål bakåt täpps igen .
  Visst vi har inga dåliga målvakter men jag rankar så många andra lags målvakter som bättre , därav Nybros .
  Jag anser att Vi skulle behöva få tag i en bra men även rutinerad så tippar jag VIK som topp 3

 9. Claes Öhman skriver:

  Klockren analys som vanligt. Håller fullt med att backarna hade en jobbig afton. Någon mer än jag som undrar vad vi får ut av vår andre tränare som ska ha ha hand om backarna? Tycker stundtals att det ser otroligt vimsigt ut.

  • C skriver:

   Här tror jag att du är helt fel ute.

   Förra säsongen tränade Örjan Lindmark Moras backar och till det här året fick de endast behålla en back pga att de andra skulle vidare i karriären.

   Alla backarna i VIK utom Pettersson har spelat seniorhockey ganska många säsonger, att en tränare ska gå in och ändra dem helt på 1-2 månader är ganska naivt att tro. Våra backar har verkligen blandat och gett hittills men 3 av målen bakåt igår kom från misstag från forwards och Ian i mål. Faktum är att Nybro skapade ganska lite men att vi bjöd på samtliga 4 mål.

   Som exempel så ville stora delar av VSK fotbolls supportrar sparka tränaren kalle Karlsson förra säsongen men nu ett år senare är VSK helt överlägsna men nästan exakt samma lag på planen.

   • Musse skriver:

    Håller med om att Örjan är ett lyft som backcoach och att det var individuella misstag på forwards och Ian. Men titta på repriserna på mål 1 och 2. Jansson mjukt och bekvämt i ingenmansland och hjälper inte till med kampen framför målet. Så vill iallafall jag inte att en kapten ska agera.

 10. Musse skriver:

  Vet inte om nån förtjänar att vara i puckligan ikväll. Vilka insatser vid 1-0! Uruselt jobb av en blek Engstrand sen fummel av en Ian utan självförtroende, följt av en kapten som har noll fokus på markering på en fri motståndare bakom ryggen. Försvarsspelet måste upp där då han är inne på alldeles för mycket baklängesmål. Två ikväll och fyra i Mora. Har tappat räkningen……

  • Johan skriver:

   Håller med, kapten är en säkerhetsrisk i egen zon . Förstör alldeles för mycket och ger inte laget chansen att ta poäng i såna här matcher.

  • Peter skriver:

   Jag håller med, jag kan inte heller riktigt förstå hur någon ens kan ligga plus i NP. Mycket mycket slarv, tappade puckar, felpass och annat. Men måste ändå ge en stor eloge till Nybro som försvarar sig riktigt bra. Håller VIK på utsida hela tiden.

 11. ? Helmersson skriver:

  Varför sätta in Ian B. Han vart ju utbytt efter 0-3 mot AIK,Sedan höll Halonen nollan och vinst med 8-3. Har inte sett bra ut efter Djurgårds matchen. ? av Helmersson. Men VIK var inte bra i drygt två perioder. Hoppade av matchen efter indianaren och 4-1 bytte till Djurgården -AIK inför 13250 pers.i Globen Men kom tillbaka efter 4-2. Men som sagt ett riktigt botten napp.

 12. Kalle skriver:

  Det var en dyster match i många stycken.
  Beträffande tekningsprocenten var det inga VIKare som glänste ikväll.
  Skedung bäste med 43,7%, komarek 40,9% ocH kangas 35,7%. Mer hemmaträning efterlyses.
  Bloggen är nog lite väl hård mot Kangas. På 2-1 försöket han få bort nybrospelaren framför mål, men lyckas inte, medspelarna var för långt borta.
  Beträffande 3-1 , var fanns den tredje forwarden som skulle täcka upp platsen för nybroskytten, jo på väg från båset. Inte centerns plats därute.
  Det var alldeles för lite skott under de första perioderna, se bara på hur enkelt den kan gå in, såsom hellbergs skott.