Inför mötet mot obeskrivligt desperat Karlskoga, fler röster om Mingoia, defensiven stort tidigt frågetecken & vi kan bara hoppas att Toppings kanske relativt hårda straff innebär fortsatt konsekvent bedömning

16 svar

 1. HockeyFarsan skriver:

  Hade domaren blivit crosscheckad på riktigt, hade han nog reagerat direkt i situationen. Varken han själv eller någon annan av domarna reagerade. Säger allt om allvaret i situationen.

 2. Peter skriver:

  Vill lägga till…. bara kolla Schilkeys armbogstckling på Norin….

  • Malmö supporter skriver:

   Kolla på det klippet igen och länka lite bilder sen och visa vars armbågen är.

  • M skriver:

   Sjukt….hann borde ju fått nittioåtta matchers avstängning för den och då hade ju VIK vunnit mot BIK idag

 3. Peter skriver:

  @Mikael, DN har redan visat att det liknar lotteri hur straffarna döms. Det kan finnas att huvudtacklingar oxh crosschecking mot huvud döms kanske något hårdare med men bedömningar när domare rörs står ju ingen relation mot bettende som riskerar hälsa hos ansra spelare.

 4. M skriver:

  Kan man inte se skillnad på domare och motspelare, varken som spelare eller ledare, är det inte konstigt om man får avsluta säsonger tidigt.
  Ruskigt pinsam kommentar/förklaring från NJ!
  Att crosschecka/knuffa en domare är väl aldrig tillåtet, spelar ingen som helst roll hur hårt det är?
  Ja, fem matcher är mycket (tre, max fyra hade väl varit rimligt) men det går ändå inte att försvara agerandet?
  Och vad i hela friden har tidigare huvudtacklingar med saken att göra?
  Och när ska denna blogg sluta älta gamla tacklingar?

  • Peter skriver:

   Tror nog ingen hade reagerad om det blivit en, två eller till och med 3 matcher avstängning.
   Hur huvudtacklingar bedöms kan man ju ser seriens matcher. Det är fortfarande låga 2-3 matcher och även där verkar det att det finns fler faktorer som tas hänsyn till än bara själva händelsen.

   • Anders skriver:

    När vi kommer till tacklingar mot huvudet tycker jag de skulle ge 10-15 matcher direkt för annars kommer vi aldrig få bukt med problemet .

    Vad gäller toppings fall, så ska ju inte en domare oavsett åka och störa spelet . Tycker domarna är för heliga och läser spelet dåligt ibland så lite deras ansvar också var de är på isen, de kan ju inte bara åka fram och vara oväsen varpå topping knuffa domaren lite lätt för att ta emot sig lite, för han förväntade sig inte att en domare skulle plötsligt stå där.

    • M skriver:

     Så domare ska alltså förvänta sig vara tacklingsbara med andra ord? För att dom behöver flytta sig för att inte hindra spel i en annan position?
     Eller kan man förvänta sig att en elitspelare ska kunna se skillnad på en domare eller spelare?
     Dom fixar ju att bli geniförklarade och hyllade när dom slår passningar till spelare som ingen annan såg, men klarar inte att se skillnad vad man har 2 m framför sig i fri sikt?

  • Mikael Norén skriver:

   om du läser blogginlägget ser du att Loponens huvudtackling finns med som en referens på tidigare återfallsförbrytares straff, oerhört intressant såklart om det blir en tuffare bedömning även där. Självklart hänger det ihop med ökad respekt mot både domare och motståndarspelare.

   • M skriver:

    Respekt ja, men det är väl ändå två olika typer av förseelser?
    Domare är ju fullständigt oskyddade och oförberedda på att behöva vara tacklingsbara?
    Visst, man kan absolut diskutera längden på straffet men det är ju ruskigt pinsamt och ansvarslöst att som ledare (NJ) komma med en så dålig förklaring till en handling mot en domare.
    Vilka signaler vill man sända till kommande domare? Att det är okej att ”se fel” och därmed vara tacklingsbar?

    • Musse skriver:

     Nu säger ju NJ att det självklart ska vara något straff för att putta en domare, det är ju straffets längd de kommer överklaga mot. Nu blev ju inte domaren skadad och han verkade ju inte bry sig om situationen heller. Ingen av övriga domare heller för i så fall hade de blåst av och Topping fått en tvåa eller möjligen matchstraff. Nu sitter det ett gäng pajaser i ett situationsrum och letar fel som inte fyra domare lyckas se…..

  • Fem skriver:

   När adrenalinet är på max och det är en stressad situation är det inte alls omöjligt att ta fel..

   Tycker att det är mer pinsamt hur hockeyn blivit, skulle det här varit förut så skulle en annan domare förklarat för denna domare att han får skylla sig själv då han störde och hänvisat att han kan bli domare i konståkning och slippa vistas på isen..

   • Pelle skriver:

    Men det var väl ingen av domarna på isen som anmälde då ingenting hände under matchen. Han som åkte i vägen kanske till och med skämdes för att han störde spelet. Sen borde kanske inte domarna ha samma färger som ena laget. Förutom svart hade både domarna och Nybro rött på armarna. Situationen uppstod väldigt snabbt och Topping agerade reflexmässigt. Alltså ingen medveten attack på domaren. Så galen är ingen spelare.

 5. HockeyFarsan skriver:

  Visst Topping håller klubban i en crosschecking fattning, men han rör ju knappt sommaren. Det är ju en lös rörelse för att uppmärksamma domaren att han står illa till. 5 matcher verkar väldigt hårt!

 6. Pelle skriver:

  Nja, Sanny skriver att en återfallsförbrytare i Växjö fick ett mildare straff för en långt mycket farligare tackling.
  Men jag antar att du ironiserar.