Egna kapitalet har växt till hela 3,3 miljoner och VIK har aldrig varit i bättre händer & Deilert (ex AIK) och O´Neill byter ligor?

Den eftertänksamme entreprenören Pär Södergren leder VIK. VIK är i goda händer. FOTO: JIMMY GERDIN

 

En förening, eller ett företag, eller vilken organisation som helst, är aldrig bättre än sin högsta ledning. Och den högsta ledningen i VIK, styrelsen, sätter onekligen den ribban högt.

Ty under fredagen presenterade ordförande Pär Södergren och kassör Nicklas Öhrlund att det egna kapitalet växt till hela 3,3 miljoner kronor under säsongen 2018/19. Detta från cirka 325 000 som var det egna kapitalet innan säsongen om bloggen minns rätt.

Därmed är VIK redan nu på mycket god väg att klara det framtida kravet på fyra miljoner i eget kapital. Det är bara att konstatera att VIK håller hög klass både på och vid sidan av isen.

***

Det är slående att de som leder VIK nuförtiden alla verkar ha den här genuina ödmjukheten, men samtidigt förmågan att leverera skarpa analyser och väl genomtänkta uttalanden, som Pär Södergren och Nicklas Öhrlund. Precis som även Patrik Zetterberg och Thomas Paananen mer dagligen frontat.

Dessutom är alla, som bonus, riktiga VIK:are från barnsben som från hjärtat brinner för klubben, även om historien visat att det i sig inte är en garant för kvalitet eller god analysförmåga.

Gulsvart har nog aldrig varit i bättre händer, då man även tänker på att den eldige men kloke Jimmie Andersson leder VIK Support, i tätt samarbete med andra viktiga VIK-intressenter och VIK själva.

***

Så lite silly också. Allroundbacken Will O’Neill (ex Salzburg) finns på den svenska marknaden. Motsatt väg kan AIK-backen Alexander Deilert gå, som ryktas till Österrike.

VIK är ju som alla vet redan klara med lagbygget och vi får vänta in alla andra lags sista värvningar, gällande huruvida vi ska tippa VIK 1:a, 2:a eller 3:a…

9 svar

 1. MatteB skriver:

  Dags för VIK att ta Örebros plats?

 2. Christoffer Franzén skriver:

  Om de är klara vet vi ju inte ännu. De kan ju fortfarande tappa två tillbaka till Almtuna.🙈🙈

  • Bozo skriver:

   Det lär inte hända. Dock att Örebro plockar spelare är sannolikt. Tar de Hertzberg eller Ingman så får vi dessutom inte en krona. Nu kommer VIKs nya varumärke verkligen att prövas.

   • Pelle skriver:

    Varför skulle dom inte behöva betala för dom?
    Alla sena ”stölder” kostar.

    • Bozo skriver:

     För det är klubben de tillhörde säsongen 18/19 som får ersättningen. SSK blev ju fly förbannande över det förra säsongen.

   • VIKarn skriver:

    Bullshit, örebro har tappat spets.
    De måste väl rimligen ersätta med spets.
    Annars lär de få det jobbigt kommande säsong.

    • Bozo skriver:

     De har inte råd. Marknadssidan har stora problem, vilket man förstår med konkurrens från Allsvensk fotboll. Men NJ tar nog inte in HA-spelare som han tvingas till att ge överpris för, lär bli obskyra importer. Bara rädd att flera lag som har problem i SHL, börjar köra taktiken att sänka de lagen som ser bäst ut i HA. Då gäller det att spelarna verkligen verkligen tror på det VIK håller på med.

  • Pelle skriver:

   Vore ganska otroligt. Jag har aldrig hört talas om att ett brutet avtal eller kontrakt plötsligt kan få liv igen. Då skulle hela samhället bli rättsosäkert.

  • VIKarn skriver:

   Skitsnack, klubbarna å spelarna är överens.
   Spelar ingen roll vad spelarfacket säger.