Tolv viktiga frågeställningar för VIK 19/20 & rightbacken Aaron Irving klar för svensk klubb

Kan Gustav Lindberg hitta tillbaka? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Lagbygget är redan klart och vi kan redan nu börja fundera på vilka som blir de största frågeställningarna kommande säsong:

 • Först och främst, får VIK behålla den här truppen hela vägen till säsongsstart? Örebro har blivit brandskattade då SHL-lag blir plockade från NHL. Ringar på vattnet gör att SHL-lag i värsta fall börjar titta på VIK…
 • Viktor Hertzberg och Daniel Öhrn är inplockade som ledande producenter. Dock har de tidigare mest spelat i lite, med all respekt, ”mindre” klubbar. Nu kommer de till en storklubb med höga förväntningar direkt på att de ska leda laget. Hur kommer de klara av det steget? Inte alla gör det.
 • Topp-6-backarna är ytterst spännande/solida. Men hur kommer store kvalhjälten Kenny Källström och oprövade Calle Ehrnberg klara av att avlasta och leverera bra hockey i ett lag som siktar högt? Källström måste helt enkelt bevisa att han hänger med i HA efter en blek 18/19 och räddades nog lite av sitt tvåårskontrakt. Samtidigt var Källström skadedrabbad och missade försäsongen sommaren -18.
 • Vilken klass håller Erik de la Rose rakt upp och ner? Sällan har VIK plockat in en tänkt ledande back som är så svårbedömd. Förväntningarna är ganska höga och Zetterberg sa ju typ att ”vi siktar självklart mot SHL på sikt, men gärna redan kommande säsong”.
 • Kommer William Wikman, Anthon Eriksson och Isac Skedung kunna ta vid där de slutade ifjol, efter en imponerande resa?

Sliter vidare i VIK – William Wikman. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 • VIK har en oerhört intressant kvartett backar i rätt ålder för stora genombrott i Josef Ingman, August Nilsson, Alexander Younan och Jimmie Jansson (och kanske kan även De la Rose räknas hit). Vad kommer hända här? Ytterst spännande att följa då det känns som om himlen är taket…
 • Har Kelsey Tessier kvar hungern att offra allt för att vinna? Lovande var ju att han direkt talade om SHL i sin första videohälsning…
 • Kan Alexander Lunsjö leva upp till lovorden från bland andra Tony Mårtensson, som menade att Lunsjö var den mest lovande spelaren för SHL i Almtuna…
 • Centersidan ser bra ut, och hur kommer tekningsstarke och målfarlige grovarbetaren Mattias Kalin ta det faktum att han troligen får börja som fjärdecenter och ingen given plats i PP, som kanske var fallet i Vita Hästen?
 • Hur kommer hela mixen ovan klara av att ersätta ligans bästa PP, som VIK hade 18/19?
 • Emil Kruse var given i etta och kanske bästa spelaren i Västervik. I VIK kommer Kruse få tuffare konkurrens med stortalangen Jesper Myrenberg. Hur kommer dessa två burväktare klara det mentala i en så troligen tuff kamp om förstespaden? Dessutom kommer de hela tiden jämföras med från ovan nedstigne Samuel Ersson
 • Med bara 13 forwards är det viktigt att unge och begåvade Gustav Lindberg hittar tillbaka, kommer så bli fallet?

***

Högerskjutande backen Aaron Irving (ex Storhamar) är klar för en icke namngiven svensk klubb enligt säker källa.

Frågan är bara vilken klubb? Pengarna ska starkt indikera att det rör sig om SHL. Irving får goda vitsord och återstår att se var den 23-årige kanadensaren hamnar.

5 svar

 1. robert jonsson skriver:

  Realistiskt med de tapp som gjorts och de som tillkommit så bör vi vara snäppet sämre i år än föregående säsong. En rimlig målsättning bör initialt vara topp 8 sedan får vi ta det därifrån.

  • VIKarn skriver:

   Målsättningen håller jag med dig om.
   Men att vi initialt skulle se sämre ut än förra säsongen håller jag inte med dig om.
   Tycker backsidan ser starkare ut.
   Även forwards har väl större potential än vad laget som startade mot KHK nångång i september förra året hade.
   Får vi samma utveckling på detta lag som vi hade med förra, då jäv…..

 2. Kelly skriver:

  NJ har ju fått ett större löneutrymme i och med alla flyttar. Och han är väl inte den som tittar i lägre serier, han gillar väl att shoppa i de större ligorna.

  • Bozo skriver:

   NJ säger själv att motsvarande spets är dyrare än de som lämnat. Det betyder att för 3-spets tappade får han 2 nya, det betyder att den tredje bli chansning. Undrar om någon av de nuvarande VIK:arna är redo att lämna med kort varsel för ett lag som exvis Örebro i mitten av juli, trots en 50%-högre lön.

 3. VKarn skriver:

  Vi får vl hoppas att Irving ska till Örebro, så inte NJ är här å rycker i våra backar.