Emil Lundberg och Russ Moyer på NJ:s radar enligt MrMadhawk; hur skulle det påverka lagbygget?

Två spelare som tar olika riktningar. Hyka valde Tjeckien och Lundberg väljer VIK? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt MrMadhawk.se är Emil Lundberg och Russ Moyer på VIK:s radar.

Det vore inte helt galet, då laget ser ut att behöva sådana spelartyper för att komplettera truppen. Med fyra lirare kvar att addera kan vi nog inte heller räkna med idel totala räkmackevärvningar.

Lundberg som ska vara en arbetsmyra och tvåvägscenter med skaplig offensiv behövs i ett lag med ett gäng unga forwards och transatlanter som inte direkt är några tvåvägsvirtuoser.

Kan Moyer kliva in i VIK som en lightversion av Thomas Mitell? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

NJ har uttalat att man vill ha snabbare och bättre uppspel och där skulle riktigt smarte Russ Moyer kunna bidra.

Enligt källa från Oskarshamnshåll kan Moyer möjligen faktiskt ses som något av en lightversion av Thomas Mitell som kan slå galet öppnande pass i powerplay. Moyer var poängbästa back i IKO.

Men skridskoåkningen ska vara svag och inga tacklingar delas ut. Ska också spela med små marginaler men ska ändå varit med beröm godkänd i IKO med sina +9, vilket var delat bäst i laget.

Om vi leker med uppställningen lite:

Williams – McGrath – Johner

Montpetit – Fornataro – Fredrik Johansson/ MrX1

Bromé – (Emil Lundberg) – Eddie Davidsson

Mastomäki – Frycklund –  Söderkvist (Med antal tidigare utlånade som lurar i vassen)

Backar

Angell – Jonsson

Emmerdahl – Mr X2/Larsson/Linnarud

Fredriksson – (Russ Moyer) (Med Söderkvist som lurar i vassen)

***

Om detta blir verklighet med Lundberg/Moyer kan man ganska lätt se att laget skulle behöva någon riktig tuff klassytter till första/andrakedjan och en riktig aggressiv, gärna tvåvägsback, som ersättare till Lindh som eventuellt kan spela med Emmerdahl.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://37.media.tumblr.com/733169a3a7df367e8572714ac4d38298/tumblr_n1mjud2wXS1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

6 Kommentarer

 1. Mikael Norén

  fredrik, ser ok ut! 🙂
  ***

  Freddan, egentligen har VIK inte katastrofalt små lirare utan många finesskillar. Tror Lundberg skulle vara nyttig med sitt tvåvägsspel och fart. Men såklart vill man helst ha stora spelare, men dessa betalar ju Malmö dyrt för.
  ***

  Jim, rykten har sagt att han ska var klar, men det har gått lite för lång tid för det nu.
  ***

  Marko, visst har Conny brister, men om man vänder på det, ska VIK bara värva helyllekillar som är det även på isen? Tror man måste ha råd med en artist som Conny om han fortfarande håller på isen. Filander lär ha stenkoll på Conny.

 2. Marko

  Conny Strömberg? Allvarligt? Vem bryr sig? Han har INGET att tillföra i VIK längre.. Han är 38 år och skulle han ha hamnat i VIK så var det för 4 år sen när NJ tillträdde som sportchef. Men på den tiden var han för “stolt” och för hög på sig själv för att kunna tänka sig en plats i VIK… Nu? Inte en chans! Då gör jag något annat för pengen säsongskortet kostar!

 3. Jim

  Någon som hört någonting om conny strömberg? klar? inte klar? avskriven som nyförvärv?

 4. Marko

  Moyer känns inte helt oäven trots att han är EXTREMT ofysisk. Han sätt att spela på gränsen tror jag inte ska vara nåt bekymmer (Hårt straffad av dom nya reglerna i HA i början av säsongen?). Med tydligt ledarskap går det med all säkerhet att polera bort dom värsta “kanterna” i spelet. Hans speluppfattning och förstapass skulle inte skada i VIK. Russ Moyer och Brendan Mikkelson så borde backsidan vara hyfsat på rätt spår.

  Emil Lundberg är lite av en spelartyp VIK behöver. En bra och smart boxplayspelare vilket VIK garanterat behöver ha efter att Messy försvann. En grovjobbare som gör sitt i det tysta. Så Emil Lundbeg och Kenndal “ge-han-för-fan-kontrakt-NU” McArdle så får nog forwardssidan och vara “good to go” sen

 5. Freddan

  Micke, 179 resp 184 cm på Lundberg och Moyer. Är de inte lite små med tanke på vad VIK behöver? (Ingen vek Lindhagen-typ tack.)

 6. fredrik

  1a. williams – mcgrath – johner
  2a. montpetit – fornataro – mr x
  3e. johansson – (lundberg) – davidsson
  4e. mastomäki – frycklund – brome
  söderkvist extra.

  1a. angell – jonsson
  2a. emmerdahl – mr x
  3e. fredriksson – (moyer)
  linnarud extra.

  väldigt intressant lag enligt mig!

Tweets

Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Jag skulle redigera. Fredag och jobbvecka vettdu 🥴

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@021danne Ah, förstår! Stort tack, roligt höra Daniel! 😊💛🖤

SvaraRetweetFavorit
Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Sorry jag råkade radera tweeten, men det som stod till Micke var: "Vilken hjälte du är! På en fredagskväll" Slut citat 🥳

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Lite om det universella ledarskapet oavsett serie eller sport under brinnande fotbolls-EM - Thomas Paananens utmani… https://t.co/oaZ1QCbmgJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto