En förstakedja behövs, ny klubbchef, Björklöven och Lihagen till Almtuna?

 

Den största behovet just nu är att få ihop en riktig förstakedja. Under nästan hela säsongen har det mixtrats men det verkar som nuvarande forwardsblandning inte innehåller tillräckligt med förstakedjematerial. Helt enkelt.

Därför var det positivt att höra när Mikael Frycklund efter Södertäljematchen senast hyllade Chris Langkow efter några träningar som en given spetsspelare här.

I den bästa av världar blir den välbyggde Langkow, som besitter både avsluts- och playmakeregenskaper, den riktiga förstecenter laget saknat. Kanske kan Langkow lyfta sina kedjepolare så en legitim förstakedja kan skapas.

Det finns ju forwards i laget med olika smala spetsegenskaper, där några tidigare i sina karriärer utgjort en länk högproducerande enheter.

Men det skulle behövas ytterligare en spets framåt för att verkligen kunna få mer utväxling. VIK jagar namn.

Det är dock inte lätt och man måste kanske ta någon från exempelvis Nordamerika som tidigare inte spelat på stor rink. Det har ju fyndats i exempelvis ECHL förr, men det kräver mycket av scouting och kontakter.

Backsidan är också tunn och skadekänslig och behöver egentligen förstärkas både i fysik och offensiv.

***

Langkow är dock högst osäker inför Björklöven hemma. Joakim Fagervalls lag har dykt i tabellen och lär vara lite möra inledningsvis under onsdagens superheta bottenmöte.

Innan Langkow och ytterligare någon spetsforward är klar blir det sannolikt till att fortsatt lita på Lundberg och att några spelare förhoppningsvis har bra dagar offensivt just mot Björklöven.

***

Enligt UNT.se är Niklas Lihagen aktuell för Almtuna. Det skulle nog vara en Win-Win för alla inblandade. VIK skulle frigöra kapital (även över nästa säsong) och Lihagen skulle få en nystart i en klubb som ser hans storhet.

***

Mats Brokvist heter den nya klubbchefen. Under presentationen på VIK.se var 49-åringen ganska fåordig men kärnfull. Målet är glasklart: VIK ska till SHL på sikt. Inget svammel där. Bra!

Att Brokvist enligt uppgifter både är en framgångsrik företagare och samtidigt har tränat NHL-proffs utgör en intressant mix. Men det viktigaste är att han har känsla för ekonomistyrning…

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"823864426294034433";s:5:"pDate";s:19:"2017-01-24 12:06:00";}}";

11 Kommentarer

  1. Oskar

   Kamp mot klockan om han hinner bli spelklar. Finns inte med på roster på swehockey, så just nu ser det inte ut att bli något spel för Langkow!

 1. Hoppas

  Hoppas verkligen att Brockes energi och dedikation kan ge VIK en välbehövlig “campare”effekt. Stör mig dock något att han är nära med Zetterberg & co. Hoppas att han är anställd för sin härliga energi och inte för att de tränar tillsammans flera gånger i veckan… i så fall är vi tillbaka i “gamla” interna VIK…

 2. Vabe

  Vore jättebra att bli av med Lihagen, han är ju inte den piggaste på isen direkt.

 3. Marko

  Tydligen verkar bla Lukko i finska ligan börja släppa spelare enligt media. Ligan är ju stängd och klubbarna som inte når slutspel gör detta för att förbättra sitt ekonomiska resultat. Varför då inte plocka in en Västeråsare, backen Janne Niskala på lån! Han är enligt eliteprospects född i VÄSTERÅS och vi skulle ju satsa på Västeråsare
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4278

 4. Gurkan 63

  Vill någon klubb ta över Lihagens kontrakt då varsågoda. Här har Lihagen misslyckats totalt och han kommer inte bli bättre i vik , bara önska Lihagen lycka till om han väljer att lämna vik.

 5. Oskar

  Gör allt för att få loss Lihagen! Särskilt för att han kontrakt även nästa säsong. Han lär ju ha en av dom högsta lönerna i laget.
  Kan ju inte vara så svårt att värva in något för att ersätta honom iaf….

 6. VIK75

  Visst är det bra att frigöra pengar men finns det tid att varva något annat av kvalitet?? Behåll lihagen säsongen ut istället. Gör ju lite nytta måste ju tilläggas.

  1. Marko

   Jag tror att det finns en del samtal som pågår och om det frigörs pengar ex med en Lihagenflytt så får vi in kvalitet iaf på papperet.

Tweets

Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit
Filip Sjöström - Avatarhockeysnubben95Filip Sjöström

@enestubbe @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral För att klubben ska behöva ha 12 månaders avtal eller?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto