Energispelarna Svedlund & Bromé fortsatte producera då Asplöven avfärdades i Luleå

Bromé visade äntligen att det finns offensiv i fjärdekedjan med ett fint sniperskott i krysset.

Energispelare som Mathias Bromé fortsätter att producera när stjärnorna är lite “off”. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Asplöven tog emot VIK i Luleås fina arena på fredagskvällen. VIK vann med 3-1 inför 2200.

I första perioden var det ett ovanligt slarvigt VIK som drällde puckar och drog på sig onödiga utvisningar. Men Fransson var suverän i kassen och tog många svåra skott. Även VIK skapade några heta chanser, Freddan fri och Urbas hade en projektil i ribban.

VIK:s box play var strålande i afton och tre pp för Asplöven dödades i första perioden. I andra “kompenserades” VIK tillbaka och fick tre egna power play. Men det saknades det mesta, pucktempo, vilja att bryta in på mål och det missades passningar.

Brock Montpetit låg bakom VIK:s 0-1 sent i andra perioden med gott förarbete till en anstormade Mathias Bromé som rakade in en retur i öppet mål efter 37.50, Det var rättvist sett till matchbilden.

I tredje var VIK åter odisciplinerade och Henrion satte 1-1 i 5-mot-3. Då var det tungt och Asplöven var som vanligt oberäkneliga framåt.

Svedlund fortsätter att allt oftare ligga skäret före. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Men då klev Linus Svedlund fram då Lagacé ramlade och Arbogasonen körde beslutsamt fram och lade in pucken mellan benskydden på skicklige Idoff i Asplövenkassen endast 45 sekunder efter Henrions mål fram till 1-2.

VIK hade sedan ganska bra koll även om Asplöven kom i olika vågor bitvis. Men hemmalaget kändes överlag inte tillräckligt vasst.

Eddie Davidsson styrde sedan in Johan Jonssons fina skott fram till 1-3 efter att Johner vunnit en tekning. Ridå Asplöven.

Är Svedlund månne en av de några tänkbara arvtagare som ska stå för klubbens hjärta och själ den dag #82 hänger upp tröjan? Hur som helst har Svedlund fått ett litet genombrott nu. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sammanfattning

Återigen klev grovarbetarna fram och producerade när inte stjärnorna lyckades och power play hackade. Det är såklart en jättestyrka om nu Bromé, Berg, Svedlund och Montpetit kan fortsätta på den inslagna vägen. Alla har de egenskaper som gör att de med bättre självförtroende borde kunna producera en del.

Berg körde stora sår i Asplövens försvar med sin fantastiska åkning. Dock dömdes ett VIK-mål bort sedan Berg knuffats in över Idoff, en knuff som gav en utvisning.

Stefan Gråhns fortsätter också att imponera över hela banan. Gråhns är dessutom något av en playmaker som vågar hålla i pucken för att hitta passningsvägar. Eddie Davidsson ser också rappare och rappare ut i benen, vilket lovar gott då spelsinne och händer håller hög klass. Kan benen matcha huvudet och händerna kommer Eddie hamna i SHL.

Dagens spelare var dock Linus Svedlund som låg bakom två mål, där målet var en iskall klassavslutning. Gillade också beslutsamheten att trampa mot mål trots att ett asplöv inte var alltför långt bakom.

Angell var mycket bra i egen zon, liksom Johan Jonsson. Man förstår mer och mer varför Jonsson var en nyckelback då Växjö gick upp i SHL.

Williams var tillbaka och gjorde en okey comeback. Visade sina kvicka händer och fina speluppfattning några gånger, vilket bland annat gav en fet målchans som dock #18 bommade. Men behöver såklart matchas in mer och finna farten i benen.

Vi kan konstatera att Urbas, Jakobsson, Steen och Freddan Johansson just nu tappat den stekheta formen offensivt. Vi får hoppas att de laddar om och hittar tillbaka gnistan i offensiven.

Urbas har ett mål på sina sju senaste matcher. Johansson har två mål på sina 14 senaste. Jakobsson har efter en vildsint offensiv start magra 1+1 på de senaste åtta och Steen har bara tre poäng på nio matcher.

Dock är alla såklart tvåvägsspelare och gör ändå enorm nytta, men för att nå SHL bör de snart komma in i andra andningen och börja producera igen.

Viss oro över Steen som inte alls känns i slag just nu. Troligen en reaktion på att ha spelat mycket på sistone möjligen utan en bra sommarträning i lungorna.

Västerås tre stjärnor:

1. Linus Svedlund – Bra fart, bra kontroll och mod. En smart och kvick spelare som nu också äntligen visade beslutsamhet vid målchans.

2. Jonte Berg – En skridskomaskin nästan som “Julle”. Körde sönder Asplöven bitvis ikväll. Tänk om självförtroendet kan fortsätta växa. Det är inte många som är begåvade med en sådan otroligt kraftfull skridskoåkning.

3. Jonas Fransson – Frasse var riktigt bra i afton. Bara att fortsätta så! VIK har två klassmålvakter

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://40.media.tumblr.com/50b34dee53c311b1f2b923054b89dd54/tumblr_ng0z0dNx2t1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Viktor

    Tack Micke. Bra skrivet.
    På tisdag krävs mer energi, vilja och produktion i derbyt mot Almtuna.

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto