VIK:s klubbchef Eklund om SHL-förslagen: ”Bra förslag men timingen är respektlös och gör vårt slutspel till en parodi”

– Bra krav men helt fel timing. Att i fredags fatta beslut om vad som gäller i ett slutspel som startar om fem veckor är respektlöst, säger VIK:s klubbchef Anders Eklund om de nya kraven från SHL på 4 miljoner i eget kapital och minst 3 500 sittplatser till Centralen.

-Vi ska jobba med frågan i veckan som kommer och jag förutsätter att vi får till det med sittplatserna.

Johan Fägerblad, VIK:s ordförande, har ju varit mycket kritiskt på Twitter, liksom många andra. Många gillar inte detta med 3500 sittplatser.

– Är i Luleå så vi har inte pratat på några dagar. Jag tycker det är bra att det ställs krav på x antal platser men jag tycker att tidsagendan som satts är respektlös. Att i fredags bestämma regler för ett slutspel som börjar om fem veckor är inte ok.

Du finner ändå att 3500 sittplatser är ok?

– Jag tycker det är ett rimligt krav på klubbar som etablerat sig i SHL men det orimliga är att man beslutat nu om vad som ska gälla från september i år. Det gör ju hela vårt slutspel till en parodi och dödar drömmar för många lag.

– Jag tror helt enkelt att man måste få göra en ”Väsby”. Det bygger svensk idrott på. Jag tror även att det kan påverka talangutvecklingen då det här förslaget kommer att slå hårt mot många klubbars redan hårt prövade ekonomi.

– Det ska ställas tuffare krav men beslutet borde ha fattats för säsongen 16/17 eller 17/18 så de klubbar och kommuner som vill och har råd att satsa gavs en rimlig chans, säger klubbchefen avslutningsvis.

***

Troligen har SHL tagit in någon business controller för mycket som i sann renodlad ekonomistisk anda kallt räknat på saker som kanske sett bra ut på papper. Men blir man för ekonomistisk och kortsiktig är risken att man tappar fingertoppskänslan, helhetssynen och ironiskt nog den långsiktiga lönsamheten.

Självmål.

Självklart blir svensk hockey totalt sett förloraren då.

***

På tal om ekonomi är det ödesdagar för Timrå IK. Och även lite för VIK som skulle få en rejäl smäll poängmässigt, samtidigt som antalet kvarvarande matcher att hämta in de fyra gratispoängen BIK Karlskoga får minskas till nio.

Lite salt i såren att just BIK ska få sitta och skratta åt denna soppa som kan kosta VIK en SHL-plats.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Viktor

    Sicken SHL-soppa. Skulle inte förvåna mig om SHL-gubbsen kommer med än fler förslag för att rädda sina gunstlingar Brynäs, MoDo och storstadslagen.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto