Scouten inför transferstoppet och NJ:s val: ”Svårt då många andra ligor har senare deadline”

– Det är inte lätt att hitta kvalitetsspelare eftersom transferdeadlines är olika i andra länder än Sverige. Det underlättar i alla fall inte, säger en källa på insidan till Centralen. Se genomgång här.

Det är som bekant transferstopp klockan 23.59 nu på lördag den 31:a januari. NJ:s egentliga enda riktiga storslam under tidigare transferkvällar var Vaic & Jabrocky som då lyfte VIK till förkvalet genom att laget vann 11 av de 12 avslutande matcherna med slovakerna.

Nu tappade slovakerna det mesta i kvalet, men ändå. På ett sätt är NJ:s resonemang om ”att nu kommer skadade tillbaka och då behöver vi inte värva” en smula märkligt.

Som om man skulle vara vaccinerad från skador nu? Nej, tyvärr är det inte så. Det är i princip alltid runt 1-3 spelare skadade i varje lag.

Sen får vi så klart respektera att NJ inte hade råd att värva en riktigt tung och dyr forward, som enligt Johan Thalbergs VLT-blogg var fallet.

Men uppenbarligen har VIK ändå en slant kvar att värva för. Jag står fast vid att NJ i brist på andra alternativ bör plocka in en professionell hockeygangster, som också kan lira hjälpligt. Typ en yngre Greg Jacina, men gärna tuffare, som har fysik men även ett visst spel.

Riktigt tuffa spelare brukar också ofta vara lugna vid sidan och vet sina roller, vilket minskar risken att lagets kemi försämras.

Det kommer sannolikt bli bitvis brutalt då dessa episka kvalrundor drar igång. Motståndarna kommer jaga VIK:s stjärnor. Vi fick en försmak när Rögles Deveaux riktade in sig på Urbas och skickade stjärnslovenen till en matchs vila.

Då skulle det vara bra att ha ett fysiskt praktexempel som motmedel mot motståndarnas stjärnor. Som SSK gjorde med Dingman i slutet på 2000-talet med framgång och om vi går ännu längre tillbaka hur retstickan Daniel Rydmark retade gallfeber på Peter Forsberg i en SM-final som Rydmark vann.

Dock finns redan en retsticka i form av Gråhns. Vi får hoppas att Gråhns verkligen taggar till tugget allt mer nu framöver.