Eric Juhlin om A-lagsdebuten, målsättningen och att ha en VIK-legend som pappa: ”Han är en inspiration och har hjälpt mig väldigt mycket”

Eric Juhlin lämnar VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Eric Juhlin är en av de unga forwards som verkligen pressar på underifrån för att ta plats i A-laget. Forwarden är fortfarande bara 17 år (född i oktober 2001 i Schweiz) och har redan debuterat i A-laget.

– Jag är en positiv, omtänksam och tävlingsinriktad människa, säger Eric till bloggen. Som spelare är jag offensiv och ger alltid 100 %. Jag är stark med pucken och har bra spelsinne, svarar Eric på frågan om hur han är som spelare.

– Det har varit kul att träna med A-laget och jag känner att jag utvecklas fysiskt. Jag tycker att det har känts bra, jag lär mig mycket av att få vara med.

– Jag spelade nu mot Almtuna senast och tyckte även det kändes bra. Kände att jag vågade ta för mig mer och mer desto längre matchen gick.

Eric till höger, nu utan galler, under försäsongspremiären mot Almtuna.

Hur var förra säsongen?

– Jag fick inte ut det jag ville och hade hoppats på en större roll i J20. Men det var en mäktig känsla att få debutera i A-laget, även fast det inte blev så många byten.

Vad är ditt personliga mål nu kommande säsong?

– Ta en nyckelroll i J20 och att spela så mycket som möjligt i A-laget. För att kunna ta nästa steg handlar mycket om det fysiska i att kunna vara starkare i närkamper och även att hamna rätt i försvarsspelet. Även att kunna bemästra det mer taktiska spelet på seniornivå.

Patrik Juhlin – en av de största VIK-historien. FOTO: DANNE MATSTOMS

Hur är det att ha VIK-legenden Patrik Juhlin som far?

– Jag växte upp med att vara i hallen mycket. Så jag har alltid velat bli hockeyspelare. Han ger mycket bra tips, men vi har mer en far/son-relation än att han ska vara coach. Men han är en inspiration och hjälpt mig väldigt mycket, säger Eric avslutningsvis.