Röster från juniorlaget efter Leksand och Mora & scout om Tobias Lindberg som är ny i Oskarshamn

Simon Falk.

 

VIK:s juniorlag gjorde sina två första träningsmatcher under den gångna helgen. Det är viktigt att J20 hittar tillbaka till att leverera spelare uppåt, och att de själva hittar tillbaka som lag efter en enligt många mindre bra utveckling, glöd och säsong ifjol:

Lördag 10:e augusti: VIK – Leksand 2-3 (1-1,1-2,0-0) VIK:s målskyttar: Eric Juhlin och Elliot Sjöström.

Söndag 11e: augusti: Mora – VIK 0-4 (0-0,0-1,0-3) VIK:s målskyttar: Hugo Borg, Gustav Lagerlöf, Hugo Bergström och Gustav Svartsgård.

Bloggen fick tala med Simon Falk om inledningen i J20.

– Det gick väl helt okej för att vara första matcherna tycker jag. Vi gjorde många bra saker och många mindre bra saker. Spelet gick upp och ner men det är väl något som man nästan kan förvänta sig av en försäsongsmatch.

Hur är känslan i J20 nu jämfört med förra säsongen? Hur är de nya spelarna, någon/några som visat något extra?

– Känslan är bättre och tycker vi är närmare varandra redan nu som grupp. Vi har spelare med spets, men det är väl inte det som kommer förknippas med laget, utan det är nog mer ett lag som sliter, åker mycket skridskor och spelar med fart.

– Jag tycker alla nya spelare ser bra ut, det är spelare som vill nånting och vill ta sitt spel till nästa nivå. Det är väl det som utmärker de flesta. Den viljan kanske fattades för några förra säsongen. Överlag känns det bra med gruppen och coacherna, säger Simon Falk avslutningsvis.

***

Så här säger målvakten Theo Rooseboom de Vries om inledningen i J20:

– Jag spelade matchen mot Leksand. Vi förlorade, men jag tycker vi hade det mesta av spelet, de straffade oss på våra fel. Jämn och bra match. Vi vann sedan mot Mora 0-4, (Albin) Enqvist stod i mål, vi ägde hela matchen och Mora skapade väldigt lite.

***

SHL-Oskarshamn har värvat en intressant svensk, men troligen ganska okänd här, i forwarden Tobias Lindberg.

– Storväxt center med mycket bra skridskoåkning, säger en NHL-scout till bloggen. Händer och spelsinne är väldigt medel. Behöver bli jämnare gällande intensitet och öka de fysiska elementen i sitt spel, för att göra mer av ett intryck. Tredje/fjärdelinaspelare i AHL och möjligen i NHL – om han kan bli bättre på att förstå sin roll. Gjorde inte mycket offensivt då jag scoutade.

– Eftersom han har spelat på många ställen finns det många åsikter om honom som studsar runt. Det är en välväxt spelare som kan skapa en del utrymme, men är ingen offensiv ledare. Gissningsvis en topp-6-forward i Oskarshamn med svårbedömd output.