Tankar efter Almtuna: VIK-ledningen står inför en ny typ av utmaning med tightare marginaler och större förväntningar

Nya kedjor från ledartrojkan nu. FOTO: RUNE ÅHLÉN

4 Responses

 1. Fredrik Angebrand skriver:

  Med Paananens/Ivarssons filosofi så tror jag det bara är bra. Han vill ju att alla kedjor ska producera om möjligt, han vill att alla ska ta de roller de får fullt ut oavsett om det är offensivt eller defensivt. Man såg väldigt tydligt förra säsongen hur olika kedjor klev fram vid olika tillfällen. Jag tror det blir liknande nu, men att kanske 2 kedjor kliver fram per match istället för en etc… Man är kanske naivt positiv men gillar verkligen spelglädjen man ser – det tror jag kan leda långt. Och med många kreativa spelare så känns det som att det kommer bli otroligt publikfriande spel denna säsong! Överlag tror jag det blir en mycket hälsosam konkurrens på ALLA positioner – både om spelare ska spela men även var och i vilken rangordning.

 2. Bozo skriver:

  Detta lag har oerhört bredd på forwardsidan. Hur ska man kunna hålla alla nöjda blir en utmaning. Om Lindberg får spela mycket, vem får då kliva åt sidan? Lunsjö? Ska Fredda enbart spela hög i hierarkin för att han är kapten? Anthon, JJ och Kalin kommer också tävla för platser högre upp i hierarkin.

  • Mikael Norén skriver:

   Bozo, oerhört bra frågor! Omöjliga att svara på just nu. Blir spännande. Vad tror du själv?

   • Bozo skriver:

    Jag tror säkerligen vi kommer få se spelare som tar större steg än vi kunnat ana. Blir väldigt intressant och jag tror vi kommer få se transformerade kedjor under säsongen. Sen kan vi självklart inte ha samma tur med skador som förra säsongen.