Ett absolut sista men oerhört viktigt inlägg i ”hatdebatten”: Delvis kan förbundets regler förklara en hel del av VIK:s agerande mot enskilde spelaren

Vissa är upprörda att VIK offentligt fördömde en enskild spelares agerande efter AIK-matchen. Och reptilhjärnemässigt kan det ju såklart leda till olika känslor.

Men innan man fördömer de ideellt arbetande personerna i VIK:s styrelse kan det vara bra att ta reda på fakta:

Titta gärna på paragraf 17.3 och 17.4 i förbundets arrangörsregelverk nedan där klubben har ett ansvar när det handlar om en anställd/spelare vid arrangemang. Detta gäller samtliga lag i SHL, HA, HE och SDHL:

Svenska Ishockeyförbundet är kontrollorgan för att dessa regler efterlevs och det görs i form av en matchdelegat som kommer på besök vissa utvalda matcher. Som nu senast mot AIK fanns en sådan bevakande delegat på plats.

Enligt vad jag förstått kan även spelare bli avstängd eller få personliga böter p.g.a. en händelse som denna om inte ett snabbt fördömande görs (för utan påföljder finns det ju ingen mening att ha skallkrav i reglerna).

Så VIK:s agerande med snabbt fördömande kan delvis gjorts för att skydda spelaren från avstängning och böter, även om man inte heller direkt kanske jublade över händelsen….

***

Den som vill hata från läktaren kan såklart fortsätta med det, om det är så viktigt. Personligen bryr jag mig inte som hockeynörd, men andra gör ju det och särskilt en del nuvarande och framtida sponsorer. Om inte helheten på matcharrangemangen gillas av en del sponsorer finns nog många andra de hellre vill stötta och VIK kan gå miste om sköna slantar.

Så. Nu lämnar denna blogg helt denna debatt för gott, det finns så många andra som kan det så mycket bättre och som sagt är det en del undertecknad ärligt helt enkelt inte förstår.

***

Nu börjar vi ladda inför Björklöven! (Har också fått en lista på centrar som letar jobb, men håller nog inne på den, känns lite tidigt och spekulativt)…

6 svar

 1. Mattias skriver:

  En center in och Lill-Z tillbaka från brynäs inom en snar framtid hoppas jag på, då kan det bli en rolig vår. Backarna tror jag styr upp det defensiva över tid.

 2. Bäckman skriver:

  Om du/ni skulle gissa, tror du/ni på centralen att Z kommer att värva in en till center inom en snar framtid?

  Vad säger magkänslan?

  • Mikael Norén skriver:

   Bäckman, jag skulle gissa att det blir aktuellt längre fram mot jul/nyår. Inga superheta namn rör på sig så här tidigt och man spar ju pengar desto senare man tar in en ny spelare, men såklart en balansgång.

 3. Fredrik skriver:

  Men det är ok att Västervik ik säger åt motståndarna att ”fan va du är värdelös” så de ingår inte i de paragraferna?!