Tankar om kollisionen mellan det gamla och nya där VIK vill och måste tänka långsiktigt och anpassa sig till samarbetspartners och andras ökande förväntningar

7 svar

 1. gns skriver:

  Situationen känns infekterat och hoppas innerligt att den senaste prestationen på isen inte hade något med den här bagatellen och göra. Förstår att VIK och Styrelsen måste ta avstånd från det här speciellt nu pga CRS-projektet, men kunde dem inte ha tagit det internt och med sponsorerna istället för att offentligt hänga ut en spelare? Den politiska korrektheten i en annan form ser ut och ha smittats till VIK och det hela slutar väl med att spelarna får tacklingsförbud, silkesvantar och rosa damasker för det goda samhällets skull. I hockey vinner du ingen framgång med kramar och pussar och jag hoppas att den berörda spelaren även i fortsättningen får publikens stöd och t.om extra stöd i nästkommande match så att han och andra kan ta sig vidare från den här käftsmällen från det egna ledet.

 2. VIKarn skriver:

  Vill bara ta Anton Eriksson i försvar här.
  Tror inte han menade nå illa när han åkte fram till klacken.
  Precis när han ska åka av, hör han klacken ropa hans namn, varpå han vänder för att skandera nått med klacken.
  Han kom väl helt enkelt inte på nått bättre än det han sa.
  Men inte fan behöver väl styrelsen inte gå ut med stora djungeltrumman och basunera ut sitt budskap som de gjorde för det.
  Tycker saken är väldigt överdriven.
  Men det är min åsikt.

 3. Bozo skriver:

  Gliringar till antagonister hör till och måste finnas, men det blir bättre och effektivare om det görs med komik. ”Hata” är inte roligt eller ger bra känsla nånstans. Tifot versus ramsorna kunde inte på bättre sätt visa på de olika nivåerna. Gäller att även hitta ramsor som är fyndiga.

  • Mikael Norén skriver:

   Klockrent Bozo, du beskriver det mkt bättre än vad jag förmådde i inlägget, som jag nu uppdaterade lite gällande hälsosamma tuffa gliringar som kryddar upp. Tack!

 4. VIK sedan 80-talet skriver:

  ”Att under match eller tävling fokusera på andra (lag och medtävlare) är bara för loosers i mina ögon”

  Att under match eller tävling bara fokusera på sitt egna lag när man möter vissa rivaler är att kasta en förenings historik i soptunnan i mina ögon. Vissa motståndarlag lockar mer publik än andra, och det är till stor del de lagen om folk historiskt sett har tyckt illa om. Att då som publik agera på samma sätt mot Taif som mot stockholmslagen/Lif/Örebro osv är historielöst. Och det handlar inte om en ”naturlig utveckling”. Även sponsorer vill ha heta tillställningar

  • Mikael Norén skriver:

   Tack för intressant åsikt. Se Bozos svar ovan, klockrent. Gliringar med glimten hör såklart till. Sen har väl VIKs problem sedan 80-talet varit just ojämna publiksiffror och sviktande resultat just av anledningarna du nämner. Bland annat pga av bristande lokalpatrioism och väl mkt fokus på just andra lag. Ingen direkt vinnande historisk tradition om du frågar mig… heta matcher har inget likhetstecken med tondöva hatramsor, långt ifrån.

 5. Mattias skriver:

  Jag är en av dom som tycker att det är bättre att älska än att hata och förstår inte hur ”hata” ramsor ska hjälpa VIK. Det är mer troligt att det ger energi åt motståndarna än åt VIK.