Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Toppcentertunt Västerås var inte tillräckligt redo att spela mot hungrigt och välcoachat Västervik

 

Under måndagskvällen fick vi se något ovanligt i Västervik. Ett VIK under Thomas Paananen som inte var redo att tävla eller kanske främst spela. VIK tappade ledning 0-2 till förlust 3-2.

VIK inledde riktigt dåligt första fem då Kruse gjorde fyra heta parader. Tack vare ett PP kom dock VIK in i matchen och stressade hemmabackar till många misstag och Kalin, Benker och några till brände bra chanser.

Det var bökig och chansartad ishockey utan stor kontroll vilket skotten 12-12 kanske vittnade om. Enda riktiga kvaliteten var när Jerome Leduc visade kyla och höll inne skottet till rätt läge och placerade in 0-1 i PP.

Andra perioden blev ett långt mörker trots att åter helt anynome Viktor Hertzberg styrde in 0-2 redan 31 sekunder in i andra.

Västervik hade klart mer vilja. En VIK-back, denna gång i form av August Nilsson, var åter för snäll framför kassen och Västervik kunde forcera in 2-1 i 23:e minuten. Efter det målet tände Västervik ordentligt.

Att VIK inte var redo märktes även då man tog en för många spelare på plan. En mycket passiv box gav 2-2 med ett helt stillastående VIK. Ingen kvalitet framåt i andra perioden. Åter lämnades Kruse ganska ensam på båda Västerviks mål och här har VIK mycket att jobba på i box play och egen zon.

3-2 kom via en slumppuck från blå i andra perioden. I tredje perioden försökte VIK, men det var så dags då. Västervik med erkänt skicklige coachen Mattias Karlin försvarade sig med fem man och VIK hade inte skicklighet nog att låsa upp det täta hemmaförsvaret denna kväll.

SAMMANFATTNING

Sådana här bottennapp kommer alltid några stycken under en säsong. Så är det bara. Men att det kommer redan i omgång 2 då VIK inte verkade mentalt redo att spela från start är inte så vanligt – särskilt inte under Thomas Paananen.

Under vissa andra coacher med andra var sådana här insatser mycket mer frekventa. Vi får hoppas att de fortsätter vara lika ovanliga under Paananen även med denna sammansättning spelare.

Det kunde stått 3-0 redan efter en fem minuter om inte Emil Kruse varit så vass. Vissa av de nya spelarna känns ännu lite som, i brist på bättre ord, lättviktare (inte storleksmässigt) och de måste snabbt in i VIK:s tidigare under Paananen ramstarka spel och kaxa upp sig.

Åter släppte VIK till ett mål då man tappade en närkamp precis framför Kruse. Detta då August Nilsson alltså förlorade kampen mot Erik Aterius vid 2-1. Sådana mål, även mot AIK och under försäsongen, har vi sett flera av redan.

En annan tidigt svaghet verkar vara att boxen i spel 4v5 gärna blir väldigt passiv. Man verkar oerhört rädda för att gå bort sig, men istället blir man väldigt stillastående och Västervik fick all tid i världen att bygga upp sitt spel. Vid 2-2 fick Kim Johansson hur mycket tid som helst att sikta.

Men vi får inte heller glömma att VIK, som alla andra, är i en process där man identifierar både styrkor och svagheter nu när lagen börjar stresstestas på riktigt.

I afton var VIK:s centrar Jesper Johansson, Fredrik Johansson, Isak Skedung och Mattias Kalin. Det är nog lite orättvist att kräva för mycket av dem i en svår bortamatch mot ett taktiskt väldrillat lag som hade fem man lågt.

Detta särskilt av Jesper J. i en ovan offensiv centerroll och det gick väl ärligt talat sådär med skottblockskungen som förstecenter. I tredje perioden fick Mattias Kalin göra några byten istället för Jesper J.

Det är bara åter att konstatera att VIK skulle behöva mer bredd på centersidan. Ifjol kom mycket av framgången tack vare två urstarka naturliga centrar i Kalle Östman och Mikael Frycklund. Nu har man Daniel Öhrn (som alltså saknades mot Västervik), men man har inte ersatt Frycklund/Östman fullt ut ännu.

Denna blogg räknar kallt med att den lurige Patrik Zetterberg outtalat har lämnat en centerplats (från början var det vilket som av F/C) öppen för en tung förstärkning senare på säsongen, särskilt då man bara har 13 forwards också. Desto längre in på säsongen, desto mer eventuella pengar finns per månad.

Positiva saker fanns också: Leduc fortsatt bra och målskytt, Kruse höll bitvis siffrorna nere och Tessier var på plats och försökte verkligen. Även Benker försökte, men de var lite för ensamma.

Man letar ju efter spelare som kan göra skillnad, och på backplats är det just nu bara Leduc som är en riktig topp-2-back då Jimmie Jansson nog behöver några matcher till för att bli riktigt varm i kläderna.

PUCKLIGAN

5 Emil Kruse

4 Jerome Leduc

3 Kelsey Tessier

2 Sebastian Benker

1 Kenny Källström (blockade tre skott)

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1569269942
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1176229512981471233";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1176229512981471233";s:5:"pDate";s:19:"2019-09-23 20:19:04";}}";

7 Kommentarer

 1. Andreas

  Kan man inte låna in Kalle Östman från Djurgården om han hamnar utanför deras match trupp, han har väl fått väldigt lite speltid.
  Tycker inte att man ska ha många lån men Östman som kan spelsättet vore kanon att låna in när det krisar eller gärna resten av säsongen.

 2. Miko

  En sur förlust. Synd att man efter 2-0 ledning inte kan stänga matchen. Att stänga matcher är just vad som kännetecknar topplag. Hoppas detta blir en läxa och att man när det gäller som mest inte tappar matcher likt igår. Serien är lång och man kommer förstås åka på jobbiga förluster men det hade varit kul med en vinst igår för att tidigt sätta avtryck som det topplag man förväntas bli. Tror på en helt annan skärpa och inställning imorgon mot Björklöven. Att laget är hungrigt och revanschsuget bör det inte råda några tvivel kring.

 3. VIKarn

  Historiskt har väl VIK väldigt ofta haft svårt mot sånt spel som Västervik representerar.
  Lag som spelar med väldigt kompakt försvarsspel, som Almtuna, vitahästen Västervik osv.
  Fattar inte att det ska vara så svårt att anpassa sig till sånt motstånd. I gårdagkvällens match tycker jag va sönderlästa av Västervik, vi kom inte igenom mittzonen knappt. De försökte gång på gång, på kanterna, men det va alltid motståndare i vägen.
  Aja, bara att bryta ihop å komma igen.
  Matchen på onsdag lär se annorlunda ut, blir intressant att se hur vi klarar av det.

 4. Gurkan63

  Vissa matcher mot vissa lag som tex Västervik ska man bara vinna . Det var lite för mycket sådana matcher.i fjol. Man har 2-0 och ska bara vinna mot lag.som Västervik.

 5. Jan Malmberg

  Kul😡😠 vågar inte lyssna på sr extrasändning av VIK matchen fast dom leder med 2-0. 23.00 fr jag beskedet av tv4 sporten 3-2 säger bara Fuck it.Det är därför jag har slutat att åka på borta matcher (olearys, allstar.= surahammar till västerås inte värt det i princip alltid torsk. Karlskrona -Rögle hemska minnen alla bortamather torsk. Blir knappast något 2020 års jubileum åkte ju ur 2000.VARFÖR dessa hjärn blödningar i västerås( kolla Oskarshamn) var 45år 2000 nästa år pensionär 65 skit kul( blir det censur nu av VIKFAN) VEM BRYR SIG!!

 6. Christoffer Franzén

  Intressant att man kan uppleva samma match så olika. 2a perioden är definitivt ett bottennapp. Men första och tredje perioden ser jag inga större fel på. Hade inte andra perioden varit så pass dålig, hade kanske laget haft ett bättre utgångsläge inför 3e och utgången hade kanske blivit en helt annan. Tycker definitivt inte att det var ett bottennapp totalt sett.

 7. robert jonsson

  Man kan undra vad statistiken är värd när amatörer sköter registreringen. Fel gubbar antecknade på både plus o minus mål hos bägge lagen. Bara o kolla highlights så inser man att det verkat vara ett lotteri i denna match.
  Sedan stämmer inte heller den klockade speltiden på exempelvis Younan i tredje perioden 3,13 medan Leduc som han spelade med är klockad på 8,13 i tredje perioden ?

Tweets

Andreas Häggström - AvatarscottfukamiAndreas Häggström

Scout om Renars Krastenbergs, ny i SSK. Var tydligen aktuell för KHL. #twittssk https://t.co/ZxIR6RuIqt https://t.co/TYicI3d9Tl

SvaraRetweetFavorit
Adam Karlberg Gonzalez - AvatarKaamelenAdam Karlberg Gonzalez

RT @VIKFanCentral: Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt om ny…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @adamjjohansson: Den gulsvarta analysen. Västerås ser bra ut. Kan bli en otäck motståndare för många lag i vinter. https://t.co/TvM2hc…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto