Tre tydliga nycklar inför ett hett möte med formstarkt Björklöven: Centerspelet, hålla rent framför egen kasse & arbetsinsatsen måste upp jämfört med i Västervik

AIK kommer gå från botten till toppen/mitten. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På onsdagskvällen väntar Björklöven i ABB Arena. VIK hade oerhört svårt för Umeålaget förra säsongen:

VIK tog alltså bara två av 12 möjliga poäng mot Löven förra säsongen. Dock vill laget under nya sportchefen Per Kenttä vara mer spelförande vilket kanske kommer gynna VIK?

Läget i Björklöven verkar bra då bloggen kontaktat insatta där. En stark vändning i mötet med Modo inför fullsatta läktare senast och en ovanligt stabil premiärseger borta mot KHK. Det ska finnas ett lugn i och kring laget som skapar trygghet. Nye Joe Cannata från ECHL i målet har varit riktigt stabil och sprider också ett lugn.

Brian Cooper har imponerat som försvarsrese både under försäsong och serieinledningen. Kedjan med Hutchings, Lindquist och Crandall har sett vass ut. Man väntar bara på islossning för Hutchings. Han kanske har skjutit in sig lagom nu?

Enheten med Selin – Andersson – Wiklund har enligt uppgifter imponerat. Inte flashigast men tung och effektiv. Deilert är het och gör det mesta rätt.

En ovanligt bra start för Löven. Men Lövenfolk vill se mer av Emil Lundberg och Oskar Stål Lyrenäs som ska ha varit tämligen osynliga i de två inledande omgångarna.

***

För VIK gäller det att snabbt studsa tillbaka efter en svajig insats i Västervik (där 0-2 tappades till förlust med 3-2).

Det är egentligen tre saker som måste upp efter Västervik; centerspelet, städningen framför egen målvakt och arbetsinsatsen/vara redo från start.

Daniel Öhrn saknades givetvis som förstecenter och VIK måste nog hitta ett bättre alternativ där än defensiva yttern Jesper Johansson som toppcenter.

Om jag var tränare hade jag nog funderat mycket på att ge J20-centern Albin Svensson (0+4 på fem matcher i J20) en ny chans efter en bra insats under försäsongen. Klubben har inte så många naturliga centrar. Det vore inte fel att lyfta de man har och sätta dem i rätt miljöer att kunna lyckas.

På backsidan måste aggressiviteten framför mål upp betydligt. Det har varit lite för mycket fri trafik framför Kruse sedan i augusti. Hand i hand med den aggressiviteten går att VIK måste vara redo från start, vilket man inte alls var i Västervik.

Att få sina lag redo från start i varje omgång har tidigare varit en av Thomas Paananens styrkor. Så vi kan nog räkna med ett redo VIK mot Björklöven…

1 svar

  1. VIKarn skriver:

    Ska bli intressant att se matchen ikväll.
    Första riktiga provet denna säsong.