Ett mål på 125 minuter mot Almtuna & Tingsryd: Viktigt att få igång den offensiva produktionen mot/i Södertälje – grunden till något bra bör finnas där om vi blickar tillbaka

Beck och Zetterberg exploderade spelmässigt mot Pantern. FOTO: JIMMY GERDIN

 

Bara ett spelmål trots 125 minuters helt okey hockey mot allsvenskt motstånd hittills. De fem avslutade träningsmatcherna är verkligen viktiga för att hitta vägar för pucken till nätet.

Premiären i Karlskrona är snart bara tre veckor bort och vi vet hur viktig en bra start på Allsvenskan kan vara. Samtidigt har defensiven bara släppt till ett mål i 5-mot-5, så den styrkan ser möjligen ut att hålla i sig.

Spelschemat på försäsongen är dessutom ryckigt, där alltså tre av dessa fem återstående matcher är en ny cup i Södertälje med tre matcher på tre dagar. Det lär bli svårt att hålla någon jätteskärpa för slitna spelare match två och tre där, vilket möjligen gör bygget och analysen av slagkraftig offensiv än svårare.

Samtidigt finns det en bra bredd av skapliga målskyttar på forwardssidan. I den bästa av världar kommer de flesta kunna ligga runt sina snitt och några kommer förhoppningsvis rusa iväg och slå personliga mål- och poängrekord.

Tog ju tidigare fram denna kalkyl där jag försökte använda representativa och aktuella säsonger och dra av och lägga till för främst produktion i HA, men även Ettan och SHL via olika avdrag enligt eget huvud, finns ju liksom ingen mening att ta med typ Frycklunds första säsong i Allsvenskan:

 

 

 

 

 

 

 

 

Förutom Mattias Beck och Fredrik Johansson är det mestadels yngre killar där sannolikhetsmässigt kanske två eller tre av dem tar mer eller mindre stora kliv.

Att Kalle Östman kommer bättra på sitt 8+3 på 52-matchersnitt är snudd på givet exempelvis. Om vi ska vara fortsatt optimistiska är inte Beck och Freddan Johansson de typiska trötta veteranerna heller.

Men utan några personliga rekord lär det bli ytterst tufft…

***

Det borde även finnas skaplig produktion att hämta på backsidan om man kan få igång pjäserna i takt med deras poängsnitt historiskt. Men det ska ju göras också i praktiken.

Sedan kan man ju såklart alltid ifrågasätta hur relevant det är att sätta ihop olika spelares siffror från olika lag på detta sätt. Men det bör säga något om vad Paananen och Ivarsson har att jobba med.

2 svar

 1. Marko skriver:

  Ja, det finns ju en rädsla att det åter blir defensiven med ett bländande målvaktsspel VIK får förlita sig på kommande säsong ifall målfabrikationen lyser med sin frånvaro.. Men men, vi hoppas väl att det löser sig när grabbarna blir mer samspelta.. Annars blir det en jobbig säsong.

 2. VIKarn skriver:

  mmm, baserat på senaste matchen mot taif.
  Kan det bli en jobbig säsong.
  VIKtig match som fasen imorron mot kringlorna.
  För att få in lite självförtroende bland tänkta målskyttar.
  Skulle vilja se ett mycket rakare spel mot mål.
  Jag tycker att matchen mot taif va det för mycke passningar igen.
  Det såg mycket bättre ut mot Almtuna.
  Framåt Västerås.