Inför fredagens viktiga träningsfight mot Södertälje: Två lag som vill få igång respektive offensiv på allvar

Alex Younan - kan han tända VIK:s offensiv från blå? FOTO: Jimmy Gerdin

 

Arbetsveckan avslutas på bästa sätt för många då det är en viktig och högintressant träningsmatch i ABB Arena. Relativt hårdsatsande Södertälje gästar. SSK:s försäsong har dock inte hittills varit någon räkmacka med bara en seger på fyra matcher med 7-11 i målskillnad:

  • 10 aug., SSK – Vita Hästen 0-2
  • 15 aug., SSK – Västervik 2-4
  • 21 aug., Karlskoga – SSK 3-2 övertid
  • 23 aug., Almtuna – SSK 2-3

Till matchen imorgon saknar SSK skadade nyckelbacken Marcus Fagerudd, David Åslin och powerforwarden Mikael Ahlén. Gamle VIK-kämpen Stefan Gråhns är avstängd efter ett bråk med Lukas Sandström i Almtuna.

***

Även Västerås har haft skral utdelning inledningsvis målmässigt mot allsvenskt motstånd med ett spelmål på 125 minuter via en straffseger mot Almtuna (2-1) och en 0-2-förlust mot Tingsryd i Säter nyligen. Dock har man spelat ganska okey.

Defensiven har sett bra ut så här i början. Av nyförvärven på backsidan har faktiskt puckskicklige Acke Ringström börjat bäst, återstår att se om Kristianstadsvärvningen kan fortsätta växa ut till en nyckelback även här.

För att Gulsvart ska igång produktionen, framförallt i power play, måste meriterade nyförvärven Alex Younan och Jonas Liwing börja synas lite mer framåt.

Apropå backsidan satt undertecknad i Säters kalla islada och undrade vem nummer 20 var i matchen mot Tingsryd. Det var rörigt då många i laget hade nya provisoriska nummer på gamla vita träningströjor. Denne spelare såg rörlig ut som en senior. Det visade sig vara högerfattade backen Kalle Holmqvist, vilken Thomas Paananen hyllade efter cupen i Köping och nu tagit med som enda junior. Kanske en joker i leken?

***

Forwardsmässigt har kedjorna med Kalle Östman mellan Marcus Bergman/Johan Skinnars och Mikael Frycklund mellan Sebastian Benker/Mattias Beck samlat ihop till lite utdelning nu efter bra insatser.

Bakom dessa två toppkedjor byggde man om lite inför Tingsrydsmatchen senast, vilket gav mer fart till William Wikman tillsammans med Jesper Cederberg och Jesper Johansson.

Återstår att se om Fredrik Johansson kan tända Isac Skedung och Lukas Zetterberg på allvar nu i den andra matchen tillsammans.

VIK har saknat Anthon Eriksson, Fredrik Hetta, Jimmie Jansson och Kenny Källström på sistone.