Fagervall om skadorna, spelet och om träningsdosen: ”Vi jobbar med att bli bättre med gummit”

Centralen utbytte några ord med coach Jocke Fagervall efter 3-0 hemma mot Asplöven, där Viktor Mårtensson och Dave Lundbohm tvingades utgå.

 Hur ser du på matchen senast 3-0 mot Asplöven? Vad var bra och vad behöver ni förbättra framöver?

– Sett till spelet med puck tycker jag att det inte var avslappnat. Det blir det sällan i matcher där du måste vinna och när vi kommer från två förluster samt en svagare period.

– Spelet utan puck var okej. Jag tycker att vårt spel med gummit alltid kan bli bättre men jag tror att situationen kan ha spelat in. Något vi jobbar mycket med är att ”spela spelet”.

Tränar ni lika som i början på säsongen eller har ni justerat/ändrat något? I så fall vad?

– Vi tränar ganska lika. Aningen kortare pass för att ha som mest energi i matcherna.

 Hur är status på Brady Leisenring, David Lundbohm, Viktor Mårtensson och Fredrik Johansson? När förväntar du att ha dem tillbaka?

– Svårt att säga. Får återkomma senare.

Är det hjärnskakning på Brady som VLT skrev? Eller feber? Är Lundbohm röntgad på foten?

– Inga kommentarer på skador. Bedömningen är att det ej behövdes röntgen på David, säger Jocke och ger därmed ett lugnande besked till VIK-fansen.

 Vissa forwards har ju haft svårt att producera, hur hanterar du underpresterande lirare?

– Det är väldigt individuellt. Det är olika på alla egentligen, beroende på vem och vilken karaktär, säger Jocke avslutningsvis.

***

Vad kan fåordigheten kring Brady Leisenring kretsa kring? Kanske är VIK intresserade av någon annan transatlant som man bedömer har mer kraft att klara en tuff vår med kvalspel?

Ett rykte som Centralen som bekant fick från Tyskland var att Bradys gamla klubb där var intresserad. Men nu valde Kaufbeuren istället Broc Littles gamle kamrat i Yale, Danny Kearney.

Tingsryd har ju ekonomiska problem och 191 cm och 95 kg Jordan Smotherman har både storlek och teknik. Kanske har NJ något sådan spelartyp sikte vis efter de tidigare två säsongernas stopp för smålirare i playoff?

En sådan lirare som Smotherman skulle inte lätt flyttas på även i täta kvalmatcher.

Kan en spelare som Jordan Smotherman vara aktuell för VIK? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG
Andreas Lindh råkade ju också ut för Smothermans konster under 0-1-förlusten mot Tingsryd tidigare i ABB Arena. Inte många som rundat stolte Lindh på det sättet…