Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Fantastiskt målvaktsspel av Kruse (och Rynnäs) höll siffrorna nere då VIK:s veka skytte och tillbakagång till svagt spel utan puck kostade

 

Västerås föll med 2-1 efter straffar i Södertälje på lördagseftermiddagen. Segersviten och det fokuserade spelet med sportchef Patrik Zetterberg bakom bänken bröts denna match.

SSK var bättre i första och hade 8-3 chanser i 5v5. VIK inledde uselt i egen zon då Jansson, Younan och Berglund åter ej markerade och tittade puck framför vass Kruse.

Åkerström var också ojämn och spred lite puckar och chansstötte. Berglund inledde till exempel med att låta hyperfarlige Olesen stå helt ren helt obevakad, men dansken missade läget då Frölundalånet bara tittade puck.

Annars hade VIK svårt mot SSK samlade försvar. Det var för dåliga passningar och mottagningar helt enkelt för skapa i första perioden.

VIK gjorde en bättre andraperiod. Det var massor av chanser åt båda håll, slarvigt och fantastiska målvakter i Rynnäs och Kruse.

8-7 chanser till VIK i 5v5. Jansson som vanligt briljant framåt och överraskande Rynnäs i PP med sitt rappa skott fram till 0-1 i slutet av andra. Bergman och Eriksson brände frilägen, men SSK hade sannerligen också en massa heta ”looks”.

Direkt i tredje gick Younan bort sig högt. SSK fick då en 2-mot-1:a där Jansson bröt mot alla regler (eller?) och gick mot puckföraren och Jansson var ute ur bilden. Sedan visade inte en hemjobbandes Younan en tillstymmelse till att titta bakåt (utan tittade bara puck), och samtidigt som Filip Karlsson tyvärr bara gled i hemjobbet fick SSK öppet mål fram till 1-1. Dock såklart även snyggt av hemmalaget.

Tredje perioden var annars ganska jämn och räknade till 5-5 i chanser 5v5. SSK hade dock ett farligt PP. SSK slog faktiskt en del icings i slutet och ”topplaget” sköljde inte alls över VIK som vissa kanske trott.

Under förlängningen gjorde Benker en bra räd, men annars heta chanser för SSK. VIK slog tre ganska oinspirerande straffar (Lunsjö, Zäta och Benker) och VIK-trion blev helt utklassad av en spelare som nyligen varit i Ettan under straffläggningen… 2-1, slut.

SAMMANFATTNING

Nu har backarna glidit tillbaka till det urusla markeringsspelet i egen zon. Efter två bra matcher i egen zon mot AIK sedan Zäta ställt sig i båset började sedan ofoget komma tillbaka mot Väsby. Detta för att i eftermiddag nästan återkomma i full blom.

Det var hårresande uselt spel utan puck och nu måste Zäta stämma i bäcken på allvar. Det är ju dock kanske inte så konstigt att det ibland blir regression då backsidan förefaller varit relativt ocoachad i egen zon under större delen av säsongen.

Nu var det bara en fantastisk Kruse, tur och dåligt SSK-skytte som gjorde att siffrorna inte blev större bakåt. Samtidigt skapade VIK en hel del framåt och lagen förefaller trots allt vara relativt jämna, men SSK har ju ett ordnat försvarsspel.

Intressant med Jimmie Jansson. Hade en ”vild” eftermiddag, där den otämjde 26-åringen som vanligt blandade jättebra saker framåt med svagt spel i egen zon. Hade 8-6 i noterbara prestationer i min bok.

#10 känns allt mer som en vass envägsback. Detta trots att alla inblandade sagt att offensiven inte ska ske på bekostnad av defensiven…

Younan levererar ungefär samma sak, men utan den offensiva uppsidan som Jansson har, dock med fina uppspel oftast från #23. Younan är ju i grunden en intressant back, men som nog verkligen fått lida av alltför slapp drillning och för mycket laissez-faire av backcoach mfl.

Åkerström och Berglund fortsatt för äventyrliga och osynkade. Edvinsson, Tornberg och en ny back behövs verkligen för att stabilisera denna så svajiga backsida.

Spelet utan puck måste bara bli bättre än så här! Det är svårt att fokusera på så mycket annat faktiskt.

Men framåt var VIK ganska bra och det genererade 16 chanser 5v5 totalt (SSK dock 20), men Gulsvart var inte tillräckligt i ansiktet på en bra målvakt som Rynnäs.

Som vanligt var Lunsjö mest drivande och chansskapande framåt. Även starke Hetta skapade saker men powerforwarden har lite svårt med finishen och kanske den där sista blicken för att hitta en fri medspelare.

Så länge Jesper Johansson var med före matchstraffet för kuddkriget mot Nordsäter var JJ också en av de bästa på forwardssidan. Att energispelare som JJ14 och Hetta ofta är de bästa på forwardssidan är ett litet underbetyg till mer tänkta producenter.

Marklund, Karlsson, Zetterberg, Öhrn, Benker och Eriksson syntes alldeles för lite…

Glädjande att Hillding var tillbaka och fick spela 6:24 varav halva den tiden i sista perioden. Hillding fick även vara på isen under övertiden och uppenbarligen kände sig 32-åringen ganska bra i sin första match på flera månader. #24 vann dessutom 6 av 8 tek. Starkt i comebacken.

Nu får vi hoppas att ”Zäta-bakom-bänken-effekten” inte blir kortvarig. Denna backsida kräver ju otroligt mycket ”hands-on-coachning”. Frågan är om sportchefen/tränaren orkar sköta den påeldningen på en daglig basis?

PUCKLIGAN 

5 Emil Kruse

4 Alexander Lunsjö

3 Jesper Johansson

2 Henrik Hetta

1 William Wikman

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1613238428
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1360646704576479233";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1360646704576479233";s:5:"pDate";s:19:"2021-02-13 17:47:08";}}";

6 Kommentarer

 1. Kalle

  Hoppas verkligen inte dessa tama backar får några nya kontrakt. Det måste verkligen till förändring till nästa säsong. Såg inte ut som dem ville vinna idag. Kunde blivit bra många fler mål i baken men duktig Kruse. Och det går uppenbarligen inte att förlita sig på dessa oregelbundna producenter.

 2. Olliver

  Ja det är makalöst vad Jansson o Younan släpper turnovers i egen zon, när de knappt är i press.
  Åkerblom makalöst vad han slarvar på blå o släpper frilägen mm.

  Vad är felet?..

 3. Bozo

  Tror VIK ändrade spår idag. Glöm offensiv back, nu lär spåret vara en klippa.

 4. PatrikH

  Vi måste se till att flytta spelet till motståndarens försvarszon, nu blev det för mycket spel i egen zon, där vi spelade fast oss. Det känns inte som vi hade de tidigare matchernas självförtroende och ös i spelet. Nu var det fantasilöst och räddhågset, ingen tro att man ska slå motståndarna. Kanske för mycket respekt för motståndarna. Å andra sidan håller jag med Mikael Noréns analys om det urusla backspelet. Det var helt enkelt Kruse som räddade oss, men vi kan inte räkna med övermänskliga prestationer från målvakten i längden. Ett riktigt fall bakåt mot de senare matchernas framsteg, skulle jag säga.

 5. Musse

  Om det var dåligt spel utan puck så var det ingenting mot hur uselt det var med puck i egen zon. SSK var inte bra idag och de flesta lägen fick de för att vi inte kan spela oss enkelt ur zonen och ger dem lägen pga långsamma och krångliga lösningar. Undrar om vi har seriens oskickligaste backar med puck, och det kan ingen coach lösa, behövs spelskickliga till nästa säsong.
  Det positiva:
  En poäng på bortaplan.
  Kruse helt magisk och räddade poängen.
  Vår tekningsstatestik steg när Hilding tog över som Center i fjärdelinan.

 6. Bozo

  Bra att det identifierats att det behövs ny coach för backarna inför nästa säsong. 1:a säsongen i comebacken HA levde man fortfarande på att ha båda pappa-backarna Källström och Hassel kvar som satte standard. Sedan har det degenererats säsong för säsong.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto