Fem viktiga frågeområden i NJ:s lagbygge & hur mycket offensiv finns i Montpetit?

5 svar

 1. Mr H skriver:

  Mikael – Jag tänker att, hellre en likvärdig spelare med framtiden för sig, än legoknektar som åker runt och samlar pengar. Det är ju inget nytt. Jag hoppas på att det jag tror på kommer – någon gång. Men du har ju rätt.

 2. Mikael Norén skriver:

  Tack Fredrik för intressanta åsikter! *** Mr H, tack så mycket. Svårt dock detta med föryngring då man hela tiden tappar de bästa, oavsett ålder. *** Lillgurkan, håller med, vibbarna är bra kring Leitner.

 3. Lillgurkan skriver:

  Tror att Leitner blir en oerhört viktig spelare i vinter. Man kan ju inte förvänta sig att han ska leverera i Broc Little-klass, men kanske 40-45 poäng.
  Något som dock oroar mig är att trupp/tränarstab mer och mer börjar likna ett kompisgäng. Gråhns sa ju i intervjun med Marie Hallman att han spelat med Filander i en massa år. Detsamma gäller ju Mitell, Lihagen, Jonsson, Fish (och Helmer, om han nu fortsätter). Får hoppas att alla spelare får samma chans att förtjäna speltid, annars har vi ett stort problem.

 4. Mr H skriver:

  Mikael – superb analys! Som jag ser det – NJ borde släppa Angell, Steen och Urbas. Angell kostar nog för mycket, vi behöver föryngra. Vi behöver någon Engsund-typ.

 5. Fredrik Angebrand skriver:

  Ja, riktigt spännande är det! Känns dock överlag lite tokigt att kalla Gråhns för powerforward med sin storlek. Visst spelar han som en större spelare än så, men han är ändock inte storvuxen nog att ses som powerforward. Ser honom mer som en energispelare med offensiva kvaliteter. Känns mer korrekt tycker jag… 🙂

  Montpetit känns också som en sådan spelare och jag tror att hans speed, tuffhet och teknik skulle behövas i truppen faktiskt. Så jag hoppas att han blir kvar… Och som sagt… Både Gråhns och Montpetit har fin offensiv, men gör ALLTID ett bra jobb. Den kombon gillar jag skarpt och det sänder bra signaler i gruppen tror jag. ”Bara för att man är bra med pucken innebär det inte att man ska arbeta mindre eller vika ner sig.”

  En tuff center tycker jag också vore fin… Eller en stor powerforward med bra målskytte, fin fart och tuffhet och stenhårt jobb som kan bana väg för Williams och den till synes hårt jobbande Leitner kanske? Vet att NJ sade att han såg honom som forward, men han har bra tekningar, jobbar hårt, täcker mycket skott och verkar vara bra på att lyfta de han spelar med… Lägg till att han verkar vara riktigt lurig, ha bra fart och vara en RIKTIGT fin playmaker… Ja det känns som att han borde funka riktigt bra som center i förstakedjan trots sin storlek. Men, men… En bättre version av Lihagen som förstacenter vore ju inte fel förstås heller… 🙂

  Skulle dock kunna tänka mig att ha följande centrar:
  Leitner, Lihagen, Gråhns och Montpetit. Leitner, Lihagen och Montpetit ser jag som riktigt bra tekare om man ser på statistik. Och alla jobbar hårt och osjälviskt och är bra med pucken också. Men visst. Bara en med storlek i sådana fall…