Scout om något det överraskande NJ-draget med värvningen av ifrågasatte veteranbacken Charlie Cook

På måndagskvällen blev det klart att VIK välbehövligt ger backsidan mer rutin genom att addera Charlie Cook. 32-åringens status känns emellertid högst osäker då han vilat en säsong efter att ha “varvat ner” två säsonger i farmarligornas farmarliga i USA, dock finns en familjeförklaring varför Cook hamnade i ECHL.

Centralen fick tidigare följande beskrivning från en scout som såg Cook en del främst i DEL:

– Att han hamnade i Las Vegas och ECHL beror på att hans fru fick ett bra jobb där. Det är en riktigt bra kille att ha att göra med, betonar scouten flera gånger.

– Var en okey men genomsnittlig back i DEL. Högerskytt, tillräckligt bra fötter, genomsnittlig storlek.

– Ju högre upp och ju desto mer han spelade i lineupen desto mindre effektiv blev han dock. Bör vara en hygglig men inte alltför framträdande back i Sverige, kanske borde man tittat på något yngre, säger denna scout.

***

Cook gjorde det inte heller strålande i Modo och kan knappast vara speciellt dyr. Att det är en högerskytt som beskrivs som en tvåvägsback kan innebära att Nick Angell valt att lämna VIK, om vi ska spekulera vilt.

Men samtidigt är det så att man enligt Filander (kommer mer Filander sen) ser Cook som en topp-4-back, med utrymme för att få in backar högre i hierarkin.

Jämför man Cook med Angell rent på pappret har Cook faktiskt lite finare meriter från Nordamerika (fina 0,35 PPG i AHL) plus att Cook gjorde det bra i SM-Liiga där Nick hade 0+1 på 13 matcher innan han lämnade.

Senaste säsongerna de hade i tyska toppligan var också likvärdiga poängmässigt. Angell hade dock betydlig mer lycka i SHL och gjorde det bra i KHL.

Tror NJ resonerar som så att “här får vi en rutinerad lagkille med fina meriter som inte kostar skjortan och som med lite tur hittar lite av storformen från finska toppligan och AHL.”

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@robbieblind @VIKFanCentral Om det inte går att hitta en ny klubb för de som inte presterar. Men sannolikt lättare… https://t.co/YaNUSiyI4Z

SvaraRetweetFavorit
Robert B - AvatarrobbieblindRobert B

@Rexxius @VIKFanCentral Problemet är att den här säsongen kan vi inte ha avlönade spelare sitta på läktaren. Samma… https://t.co/B5ykRq8cnR

SvaraRetweetFavorit
Champ! 💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlinChamp! 💛🖤🏒

@VIKFanCentral Är spelsystemet för krångligt? Funderar man för mycket på vad man ska göra så man gör fel på dom mes… https://t.co/DW7KGW72b1

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@VIKFanCentral Hur ser du på att bereda en plats till AL? Enklast såklart att inte förlänga AM eller NL, men spelm… https://t.co/QLrsY4HMUD

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto