Lite mer Cook & DEL2-kännare om Björklövens nye Alex Hutchings: ”Enligt min mening ett strå vassare än Greg Squires

Talade lite mer med scoutkälla om nyförvärvet Charlie Cook (det som fanns igår på bloggen var en gammal rapport då Cook ryktades till Allsvenskan tidigare):

– Solid back, okey skridskoåkning, kan spela på den 2:a PP-enheten. Inte så jättestark. Inga stora hål eller brister i sitt spel.

– Men att spela för ett lag som Hamburg i en större roll i DEL var för mycket press senast i Europa. Troligen har han inte blivit bättre genom att inte spela ett år.

– Jag förväntar mig ett okey backspel, men hastigheten i Allsvenskan kan kanske orsaka honom problem nu när han varit borta. Med största säkerhet ingen toppback.

Vissa jämför Cook en smula med Angell?

– Nej, har Angell bättre skills…

VIK har sagt att man räknar Cook som en topp-4-back?

– Topp-4 kan vara ok, men jag skulle inte förvänta mig alltför mycket offensiv av honom. Mer av en komplementsspelare, ju mer du press du sätter, desto mer ökar risken att du kommer att bli besviken.

– En fördel är dock att han har lite ”jam” och backar inte undan och är som sagt en jättebra kille. Men två år i ECHL och ett år utan hockey i hans ålder har nog inte hjälpt utvecklingen…

***

Skiss på backsidan:

X1 – X2

Cook – Borgman

Jonsson – Larsson/Rubins/Lindelöf-Nilsson

***

Björklöven har laddat upp bra och har satsat på forwarden Alex Hutchings från tyska andraligan. Från denna liga har många fynd eller ”halvfynd” gjorts som Kapstad, Squires, Williams och Leisenring.

Centralen talade lite med Ralf Leising, som följer sitt lag Kaufbeuren och ligan mycket noga. Det ger kanske åtminstone en skaplig bild, även om detta inte kommer från någon professionell hockeyexpert:

– Hutchings var en av de bästa spelarna i DEL2. Mycket svårfångad och smart spelare som inte behöver så många chanser att göra mål. Också en mycket bra lagspelare med utmärkt arbetsmoral.

– Snabbt skott, bra händer, solid skridskoåkning. Har egentligen inga uppenbara brister han måste förbättra. Är inte den bästa i alla spelmässiga aspekter, men bland de bästa i respektive kategori.

– Att han var det ”kompletta paketet” gjorde honom till en absolut toppspelare i vår liga. Bör passa mycket bra i Allsvenskan. Enligt min mening ett strå vassare totalt än Greg Squires i DEL2, som gjorde braksuccé i Allsvenskan direkt från DEL2.

8 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  kaLLe aNKa, Linnéa & Enskedelövare + Fredrik A, tack så mycket! Roligt att höra!

 2. Johan skriver:

  Mr H jag hittade honom på eliteprospects. Tydligen är han påväg till Tyskland men varför inte till Västerås, men han kostar nog en del.

 3. Mr H skriver:

  Johan – spännande!! Hur hittade Du honom? Är han ledig?

 4. Johan skriver:

  Hittat en intressant back till VIK. Matt Pelech 27 år och väger 107 kg högerskytt med meriter från NHL och AHL. På 425 matcher har han 1135 utvisningsminuter skulle va skönt att ha en sådan kille i laget när det hättar till.

 5. Fredrik Angebrand skriver:

  Ja, som VIKare är man lyckligt lottad… Är nog den blogg jag kikar mest i. Dagligen. Massor av gånger. 🙂 Keep up the good work!

 6. Enskedelövare skriver:

  Rolig läsning för en ”Lövare” och som vanligt ett intressant inlägg.
  Du har en grym blogg och den är alltid läsvärd även om det står givetvis mest saker om VIK.

 7. Linnéa skriver:

  Snygg blogg och intressant läsning. Önskar er en fin säsong /lövare

 8. kaLLe aNKa skriver:

  Intressant läsning för en som håller på Björklöven. 🙂

  Hoppas Alex Hutchings får spela med kapten Öhman som är en grym spelfördelare och som kan servera vem som helst en bra puck!