Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Filander efter raset mot Björklöven: ”Vid alla tre målen förlorar vi faktiskt ett ihopslag och det handlade mer om psykologi än taktik”

Martin Filander väntar nog innerst inne intensivt på dagen då han äntligen kan klappa Jeremy Williams på axeln igen för att skicka in #18 på nästa byte… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK tappade 3-0 till 3-3 i sista perioden borta mot Björklöven under lördagen. Sedan vann Löven på straffar.

– Men nu börjar man blicka framåt mot nästa match och försöka se möjligheterna i nästa utmaning, säger VIK-coachen Martin Filander till Centralen.

– Personligen var jag och laget väldigt besvikna såklart. Men jag försöker att vara lugn för att inte överarbeta sådana förluster, men direkt efter slutsignalen är så klart hornen ute.

Hur ser du på utvecklingen av matchen, vad hände egentligen rent spelmässigt/taktiskt? Vilka lärdomar kan man dra?

– Det jag anser är att det ska mycket till om man ska vinna genom att vara rädd för att förlora. Det var det som jag upplevde efter att de gjorde 1-3-målet. Taktiskt hade vi inte några jätteproblem, blev mer psykologi tycker jag.

Hur är er strategi rent generellt när man leder med några mål? Hur ser du på balansgången mellan att täta hem men samtidigt bibehålla spelet?

– Vi ska trumma på men se till, som alltid, att försöka spela med bra marginaler så man inte ”ger” motståndarna något gratis. Ska de få lägen ska de spela bra och verkligen vara tvungna att förtjäna dem.

Vad är det som brister i målen ni släpper, eller var det inget att göra något åt?

– Vid alla tre målen förlorar vi faktiskt ett ihopslag innan, som direkt eller indirekt sätter oss i en dålig situation. Det är där som man måste vara självsäker och auktoritär i spelet och se till att vinna de 50/50-situationerna. Det gjorde vi inte mot Löven i sista perioden.

Ni har många bra tekare, men hur är tanken att låta exempelvis en som ligger på svaga 41 % (enligt Swehockey) när denna får fortsätta? Är det fortsatt spelarna som bestämmer vilka som ska teka? Utveckla gärna så fansen kan förstå bättre…

– Vi jobbar med tekningar för att bli bättre, även strategi och vem som ska teka i vissa lägen. Även den som haft dålig statistik under säsongen kan till exempel vara stark i vissa cirklar/backhand eller forehand eller mot vissa spelare. Men vi hade sex stycken tekare igår till exempel, så vi varierar.

– Samtidigt kan det gå tungt i tekningarna en match men de i kedjan i övrigt kanske ändå inte är bättre tekare så då byter man ändå inte. Och man kan inte bygga laget enbart efter tekningsstatistiken utan jobba med att bli bättre.

Ofta kan det ju gå bra några matcher med många borta, nu saknas ju en ”kedja” av bra skadat folk, det brukar ju märkas i längden. Hur känner du kring detta? Kan det vara en signal att ni kanske behöver ta in någon ny?

– Jag tycker i grund och botten att vi spelat bra trots att spelare saknats. Så jag tror inte på kortsiktiga lösningar eftersom det är med den truppen vi har spelat bra. Skulle vi däremot veta eller tro att flera blir borta länge så får man ta ett annat beslut.

Vad är viktigast framöver i ert spel för att kunna bygga en ny vinstsvit?

– Fortsatt hunger efter vinst, till varje pris, i varje omgång. Samt att bedömningarna på isen fortsätter att vara bra. Tror även faktumet att man litar/tror på sig själv och laget i alla lägen är ett måste, så det ska vi trycka extra på, säger coachen avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://40.media.tumblr.com/e8cc6d2063dacccaccdb4f1ef1898a0c/tumblr_ndrgvcsr4f1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Pelle

    Williams och Frycklund blir ju borta länge (apropå näst sista frågan), och Brock vet jag ingenting om. Är det någon som vet om han tränar med laget?

    Synd att man inte kunde få Smotherman. VIK skulle behöva en forward som är både stor, tung, målfarlig och som kan ta sig in på mål.
    Fleury som det pratats om känns lite mer begränsad. Bra skytt, men liten och rätt dålig defensivt tror jag.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto