Filander efter Rögledramat: ”Jag tycker det är onyanserat att säga att vi spelade så hemskt dåligt i 50 minuter”

Martin Filander var som vanligt snabb och tillmötesgående att ställa upp på Centralens frågor efter 4-5-förlusten på straffar i Ängelholm. Detta efter en mäktig vändning sista tio från 4-0 till 4-4.

Grattis till vändningen! Hur ser du på er insats så här med lite distans? Är Rögle så här bra eller kom ni ut sega av någon anledning? I så fall, vad är dina tankar om det lite skrala spelet i 50 minuter?

– Rögle är klart bättre från start men över hela matchen var det en jämn match men RBK var mycket bättre runt målen i 50 minuter. Jag tycker det är onyanserat att säga att vi spelade så hemskt dåligt i 50 minuter då vi hade mest puckinnehav, mest skott på mål och vinner även fler tekningar.

– Men vi måste vara mycket starkare runt målet om ska vinna matcher. RBK är dock riktigt bra i Ängelholm måste jag säga.

Gråhns har saknats i två matcher och då har spelet hackat en smula mot TIK och RBK. Vad betyder Gråhns för laget i dina ögon? Vilka är hans bästa egenskaper?

– Har rutin, energi och attityd naturligt i sin personlighet. Något som driver ett lag framåt. Det kan man se när han spelat sex kvalserier och blivit topp-2 alla gånger.

Hur tycker du utfallet med de nya kedjorna blev? Är de här för att stanna tror du?

– Både och i denna speciella match, men vi får utvärdera detta inför nästa match.

Ingen rast ingen ro, nu väntar ett nytt starkt hemmalag på söndag. Hur ser du på Moras spel? Vad är deras styrkor?

– Spelar med bra fart och starka i omställningar. Sen har de sin absoluta spets i sina bästa backar som jag upplever det. Ska se till att ha en plan för den matchen till söndag, säger coachen avslutningsvis.

***

Ska Stefan Gråhns lyckas ta sitt lag till SHL även på sjunde raka försöket? Uppenbarligen är Gråhns en av tidernas mest underskattade lirare och en otroligt viktig spelare för VIK.

Den såg ingen komma inför säsongen. Förutom NJ och Filander. Såklart.

1 svar

  1. Malmöbo skriver:

    Både mot Timrå och nu mot Rögle hade vi svårt med uppspelen. Bägge lägen stressade våra backar mycket hårt och de skapade de misstag som sedan gav mål. Hoppas att VIK kan komma tillbaka till det lugn (genom bra positioner)som länge var det som gjorde att vi dominerade i vår egen zon och gav bra uppspel.