Filander om att Robert Lantosi lämnar för Vita Hästen: ”En bra grabb som har en jäkla fart”

Det blev en fin natt för det slovakiska juniorlandslaget som överraskande tog JVM-brons. Gladast av alla spelare var Västerås IK forward Robert Lantosi.- Det här är oerhört stort i vårt lilla land.

Efter bara 4+1 på 45 allsvenska matcher drar Lantosi vidare. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Robert Lantosi är ytterligare en i raden av unga J20-stjärnor som inte slagit ut i VIK på senare år. På försäsongen hyllades forwarden för sina fysvärden. Men den 20-årige slovaken har trots sin enorma snabbhet haft svårt att leverera och utnyttja lägena som farten medfört.

Självförtroendet, puckkontrollen och förmågan att utnyttja farten kan förhoppningsvis för Lantosi och Vita Hästen lyftas i Norrköping.

– En bra grabb som har en jäkla fart, säger Martin Filander till Centralen.

– Men i konkurrensen i vårt lag har han tufft att nå den roll han skulle behöva för att utvecklas till en ”färdig” offensiv elitspelare. Han känner själv att han behöver ny större roll för att nå dit, och det tycker vi också, så som det blivit nu.

– Så här är branschen ibland, vi kan se på goda exempel på att det har varit bra förr. Se på Eddie Davidsson, Anton Mylläri m.fl. Dörren är inte stängd för framtiden men nu är det denna väg det blir för nu.

***

Nu får vi istället hoppas att Lukas Zetterberg blommar ut som enda spelare under 20 år bland 14 forwards. Annars börjar det kännas som det var ett tag sedan VIK fick fram någon riktigt bra ”egen” forward från J20. Vad nu det kan bero på.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://40.media.tumblr.com/0eb5ce61b9c7d3ee9a3512f6061263c8/tumblr_nhqwcztVtm1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

9 Kommentarer

 1. Patrick

  De är inte lätt att vara ledare i Vik, alla vill att dem ska vinna alla matcher, gå upp i SHL och samtidigt satsa på en massa unga spelare, det går inte ihop.Spel tid förtjänar man, inte får, och jag har sett nästan alla matcher och i mina ögon är det 1 som tagit chansen, Svedlund. Att man tappar spelare till SHL kan man inte göra så mycket åt.Självklart skulle Vik satsa på sin unga spelare om dem visa att dem håller måttet, det är både billigare och enklare, dem värvar inte massa spelare för skoj skulle utan för att Vik försöker nå till SHL och då räcker inte dem unga till helt enkelt.Alla inom Vik gör så gott dem kan. Heja VIK

 2. Adde

  Joakim – Det är väl så att SHL lagen kan värva spelare från allsvenska lagen för en bestämd summa. Då har dom allsvenska lagen ingen chans att behålla spelaren.

  Sen tycker jag att vik har lyft fram juniorer varje säsong. Däremot få som riktigt har tagit chansen när dom väl får den. Lantosi hade speeden men tyvärr inte så mycket mer. Skapade mängder med frilägen men hade för skakiga händer för att sätta puckarna. Så tycker det är bra att Lantosi får chansen att lyckas någon annanstans.

 3. Joakim

  Titta inför denna säsong när man efter 3 år släpper
  (Ok mot betalning) Christoffer Mastomäki till Luleå
  En spelare som verkligen hade kvaliteer och rotad i
  V-ås och nära hem till Sthlm. Fattar inte att man inte
  Värnar mer om juniorerna och släpper upp många fler
  På träningar etc.. Sanslöst och oförklarligt agerande
  Att inte ge fler förtroendet. Nej upp till bevis vik om ni
  Ska behålla ambitiösa och potentiella juniorer den närmaste
  Framtiden.

 4. Mr H

  Okay då Marko. Men det ena har inte med det andra att göra.
  Nicke: där är det något, tyvärr!

 5. Nicke

  Om man vill att dom egna unga spelarna ska utvecklas så måste man ge dom tillräckligt med förtroende och istid!
  Hur ska Lantosi kunna utvecklas på i snitt 6 minuters speltid per match på 29 matcher???
  Pinsamt dåligt av sportchef och tränare att hantera unga spelare på det sättet. Hur ser planen ut? Finnas det någon plan eller är de unga spelarna bara ”billig” utfyllnad?

 6. FH

  Trycker inte juniorerna tar chansen när de väl får den, har varit otroligt mycket skador på alla lagdelar förutom målvaktssidan. Hoppas NJ plockar in en riktig sniper för de behöver vi nu.

 7. Marko

  Alltid svårt att veta vad som är rätt eller fel men jag tror att NJ tagit rätt beslut iaf kortsiktigt. Tror att han gör utrymme för en sista värvning och då behöver man släppa någon som kanske inte levererade i den utsträckning som man hade önskat. Därmed inte sagt att Lantosi var den enda som kunde åkt. Jag är inte alls orolig att Lill- Zäta blir den näste att försvinna utan han får fortsätta sin utveckling i klubben. Larsson däremot kan vara i farozonen men känslan är att han får en säsong till att växa om ingen annan klubb budar på honom och ger lite cash för VIK.

 8. Mr H

  Kanske en typisk spelartyp som VIK inte lyckas ”förädla” särskilt ofta tyvärr. Hoppas att han får utvecklas mer hos Hästen. Lycka till!!
  Bra artikel om VSK idag och Michael Campese, en spännande, duktig och kreativ klubbchef som får med sig folk.

 9. Nicke

  Jäkligt tråkigt att höra!
  Det är tydligt att NJ och Filander inte prioriterar de egna VIK-juniorerna!
  Jag tippar att Zetterberg, Nilsson-Lindelöw eller Larsson blir nästa att lämna….

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto