Filander om Conny Strömbergs sorti: ”Ville inte spela kvar med vår stil och vi har statistik på att vi till och med haft bättre PP-snitt utan Conny”

11 svar

 1. J Fast skriver:

  Tråkigt att Conny lämnar! En otroligt rolig spelare att se på när han är som bäst , Sanningen är ju dock denna säsong att han inte alls kommit upp i den nivå han kan , PP spelet har faktiskt varit bättre utan han en med han, Det hade givetvis kunnat sett helt annorlunda ut efter hela säsongen men det får vi ju inte veta nu. Men min poäng är även fast jag gillar Conny som fan så är det faktiskt inte någon jätte stor färlust just nu om man ser till vad han tillfört , särskilt i spel 5mot5. Oscar Steen är mer än en fullgod ersättare för att säga det så. Sen så har jag hört av en mycket god källa som är bekant med en spelare i laget att Conny var väldigt osams med Angell , Och när jag tänker på det så har jag funderat en del sista matcherna varför han inte har passat Angell i pp när angell haft ett klockrent skottläge. Men hela sanningen får vi nog aldrig veta , Huvudsaken är att vi faktiskt klarar oss bra utan Conny då vi har sådan kapacitet i laget + Oscar stenn som kliver in.

 2. Viktor skriver:

  Intressant läsning i VLT idag och Thalbergs slutkommentar. Speciellt med tanke på Filanders och NJs uttalanden om att mista en Topp tre spelare inte kommer att märkas.

 3. Johannes skriver:

  Conny kommer vara saknad som person och spelare. Väldigt underhållande att titta på han i PP när han håller i pucken och hittar passningar från ingenstans. Tyckte även han hade bra fart i 5-5 vissa stunder, ”jävlar vad han jobbade hårt där”, tänkte man, sedan ”åh fan, det var ju Conny”.
  Jag har även en väldigt äcklig känsla i kroppen om slutstriden i HA som jag haft ett tag nu, att VIK med liten marginal torskar mot MIF i finalen, för att sedan möta få möta Rögle som istället kniper SHL-platsen framför näsan på VIK. Rent historiskt har Rögle varit bäst när det gäller och VIK sämst när det gäller. Det bästa vore om Rögle inte vann playoffserien utan att typ BIK eller KHK gör det. Rögle är det största hotet mot VIKs SHL-plats.

 4. gns skriver:

  Tråkigt med Connys besked och det här med dagisnivågrälet. Jag håller nog trots allt med mer på Conny än Filander, mest pga Strömbergs erfarenhet och hockeykunnande. Men det är klart att om man inte följer ett spelsystem som är upplagt av klubben så kan det ju bli litet knepigt. Filander gör sitt jobb och han gör det bra hittils, trots en urusel start. Hoppas att laget nu inte blir lidande av det här.

 5. Viktor skriver:

  Connys betydelse eller obefintliga betydelse är väl inte intressant längre att diskutera. Han har ju redan lämnat VIK eller om det var så att han fick sparken. Men det går inte att bortse från att Conny under senaste segersviten tillhört lagets Topp tre bakom Jacobsson och Urbas, möjligen passerad av Fredda. Men kanske att Conny tog för stor plats och höll tillbaks övriga. Vem som nu får ta diregentpinnen i den ena PP-uppställningen ska bli spännande att se, jag håller på 91an. Fryckis är en av lagets Topp fyra nu när Conny stuckit och han är en äkta VIK;are sen barnsben. Ge honom en ny chans.
  God Jul och på lördag ser vi fram emot ett Gott Nytt SHL-år!

 6. Viktor skriver:

  – ”Gurk-Hawkmoon” och Göran – Man kan absolut inte ge all Credd till Bäckman för den senaste tidens VIK-framgångar. Däremot kan man ge den till den/dessa som beslöt att plocka in Bäckman, denne erfarna pusselbit som saknades och nu givit stabilitet till klubbledningen, NJ med flera, och till båset Filander med flera. Filander nämner ju själv tryggheten som en nyckelfaktor. Nu tror jag att Filander funnit den i VIK;s pusslandet och det skulle inte förvåna mig om Filander fortsätter att växa vidare från skygga figur han var i höstas. Lycka till! Alla som växer gillar vi!

 7. "Gurk-Hawkmoon" skriver:

  Nja… Inte sjutton kan man tillskriva Bäckman all credd för vinsterna på sistone… Han är en liten bit av det stora pusslet där jag är övertygad av att laget och tränartrion bildar den klart största delen av pusslet. Konstigt vore annars!

 8. Göran skriver:

  Pelle Bäckmans inträde är nyckeln till vinstsviten. Har blivit full pott sedan han kom in som läktarcoach, sedan får Filander tycka och säga vad han vill.

 9. Herr T skriver:

  När det drar ihop sig och blir allvar på riktigt då behövs spelare som gör skillnad. Conny var med och spelade upp Örebro och är en sådan. Johner en annan så det är inte tomt. Men i ett lag behövs dom där som är redo att axla när det gäller. Grundserien är en ”walk in the park” jämfört med kval och play off. Det är då det gäller att ha dom som har ego att sticka ut

 10. Freddie skriver:

  Självklart tror jag att laget ruskas om när en så pass stor ikon som Conny väljer att bryta. Men det kom nog inte som nån nyhet för nån i laget då Conny inte brukar vara den som håller käft. Men hur mycket geni han än är i pp så tror jag inte det står och faller med honom. Personligen tyckte jag han så förbannat trött ut i 5 mot 5 spelet. Men Conny är alltid Conny. Låt segertåget tuffa vidare mot SHL. Vi lär nog snart få se han igen fast dock inte i gulsvart. God Jul

 11. Herr T skriver:

  Man hoppas ju att spelet ska fungera lika bra utan Conny. Men att PP skulle vara bättre utan honom tycker jag låter väldigt märkligt. Vi som såg matcherna på plats såg hur mycket Conny pushade och styrde med sina medspelare. Men som sagt hoppas på fortsatt segertåg