Hur kommer det gulsvarta livet se ut efter Connys avhopp och ger det nya förmågor som Svedlund chansen?

Linus Svedlund.

Hur mycket offensiv finns det att hämta ur Linus Svedlund? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Trots åtta raka segrar och en högst levande SHL-dröm blev det inte någon speciellt fröjdefull jul då Conny Strömberg tråkigt nog och högst överraskande hoppade av.

Som tröst, vid närmare eftertanke, finns det emellertid några intressanta alternativ för power play, där några känns hetare än andra. Det givna första alternativet är förstås Oscar Steen som enligt Filander ser bra ut och kan bli aktuell redan nu den 27:e hemma mot Karlskrona.

Steen är liksom Conny en leftare som haft mycket mer assist i förhållande till mål i karriären. 32-årige Steen gjorde dessutom nästan dubbelt så mycket poäng som Conny i SHL ifjol (24 mot 13)…

Steen ser på pappret ut att sömlöst kunna glida in på Connys plats både i PP1 och bredvid Fredrik Johansson och Janne Urbas i fem-mot-fem.

Orosmoment såklart kring knäskadan på Steen, vilket kan öppna upp för mångsidige Stefan Gråhns som varit bättre än många vågat drömma om. Men Gråhns som ersättare till Conny i PP1 känns lite trött, faktiskt.

Gråhns mår nog bäst av lagom med speltid då 32-åringen verkade tröttna lite efter en mycket inspirerad start då Filander öste istid över sin tidigare lagkamrat (i AIK 2005-2007).

Annars är det såklart läge att ge formstarke Mikael Frycklund chansen i power play efter att #91 producerat väldigt bra i fem-mot-fem. Frycklund är dock lite mer av en teknisk powerforward än renodlad playmaker kanske och möjligen inte den förste att ersätta Connys egenskaper.

Centralens riktiga wild-card är annars faktiskt Linus Svedlund. Här verkar det finnas det spelsinne så det räcker och blir över. VIK-ledningen ska vara djupt imponerande av Svedlunds arbetsmoral och 21-åringen slog några riktigt fina ”ögon-i-nacken” pass senast. Men såklart ett rejält långskott.

***

Centralen önskar God Jul! Vi tackar alla trogna läsare för det bästa året någonsin med avseende på besöksfrekvensen på sidan!

***

Rösta till höger vad Du tror om Connys avhopp!

4 svar

 1. Patrick skriver:

  Het, tycker att NJ och Filander har hanterat situationen med Conny på ett uselt sätt, dem skulle låst in sig och inte kommit ut förrän dem har löst problemen, tyder på dåligt ledarskap. Att säga åt Conny att gå och duscha efter en dispyt känns som ledarskap på dagis nivå, va fan dem är ju vuxna människor alla och borde kunna diskutera sig fram till en lösning, eller klarade inte Filander av att hantera Conny? Har fortfarande inte klart för mig varför Conny sa upp sig. Att sen strö salt i såren och påstå att dem har bättre PP utan Conny är så jävla dåligt ledarskap så det är pinsamt, är det kanske så som Conny säger att tuppkammen har vuxit sig för stor nu när det gått bra en längre tid? Hoppas dem vet vad dem gör så Vik kan vara med nu när det ska avgöras. Hej Vik.

 2. Klas skriver:

  Angel är ju högerskytt så det kommer tyvärr aldrig att ske, men annars hade det nog varit bästa alternativet!

  Tror vik får bygga om pp1s struktur nu. De kommer säkert försöka ersätta Conny i hans skräddarsydda roll till en början men de har ingen playmaker som kan ersätta honom så då kör de en annan typ av pp där alla har mer puck istället!

  Mer som pp 2 med andra ord.

 3. patrik skriver:

  En annan galen ide skulle kunna vara att ställa N. Angell på Connys
  plats, då han är väldigt lugn och trygg med pucken men tyvärr för slarvig med FÖR hårda pass som inte sitter klockrent på bladet.
  Men blicken och lugnet har han.

  AVD Galen ide.

 4. T skriver:

  Skulle mer än gärna se mer av Lantosi. Finns många spännande juniorer nu och han är den jag är mest nyfiken på.